Κρήτη

Λασίθι

Άγ. Νικόλαος: Υπεγράφη σύμβαση για την συντήρηση των χώρων πρασίνου

Άγιος Νικόλαος Λασιθίου

Σύμβαση για την συντήρηση των χώρων πρασίνου στον Άγιο Νικόλαο υπέγραψε σήμερα (1 /4) ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Ζερβός, με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας : “Μ&Μ κατασκευαστική ΕΠΕ” κ. Γιώργο Μαλλιωτάκη.

Με την υπογραφή της σύμβασης δίνεται ουσιαστικά το “πράσινο φως” για την βελτίωση του επιπέδου συντήρησης του πρασίνου στον Άγιο Νικόλαο και στις κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας, με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των ξένων επισκεπτών.

Όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, ο χρόνος εκτέλεσης των εργασιών, είναι δώδεκα μήνες, ενώ εφόσον ο υφιστάμενος προγραμματισμός εξελιχθεί σωστά , θα υπάρξει μία ακόμα εργολαβία για το Πάνω Μεραμπέλο, ώστε να δοθεί η δυνατότητα να συντηρηθεί το ήδη εγκατεστημένο πράσινο, να διορθωθούν με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο, οι ελλείψεις που παρουσιάζονται, με στόχο την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών των δημοτών.

Μάλιστα ο ίδιος αναφερόμενος στην αδυναμία προσλήψεων ειδικευμένου προσωπικού από τον δήμο, δήλωσε ότι σε συνεργασία, με την αρμόδια υπηρεσία, θα εξεταστεί κατά προτεραιότητα το ζήτημα φύτευσης δέντρων σε περιοχές που έχουν αφαιρεθεί ή ξεραθεί, όπως η Λίμνη, ο κεντρικός δρόμος, ο πεζόδρομος και η αντικατάσταση τους την παρούσα περίοδο, εφόσον οι συνθήκες είναι ιδανικές (εποχικά δεδομένα).

Να σημειώσουμε ότι ο ανάδοχος, υποχρεούται ν ακολουθεί το πρόγραμμα των εργασιών που θα καταρτίζει κάθε μήνα με την Δ/νση περιβάλλοντος και να ενημερώνει την υπηρεσία για τυχόν καταστροφές και φθορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δήμος Ιεράπετρας: 851.735,60€ για έργα

Ηράκλειο: Σοκ με 37χρονο που βρέθηκε νεκρός

Λαμία - Κορωνοϊός: Πάνω από 50 νεοσύλλεκτοι στρατιώτες στο ΚΕΥΠ βρέθηκαν θετικοί

 

 

Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Μπήκαν στο νοσοκομείο και άρχισαν να κλέβουν κινητά

κινητο τηλέφωνο

Στη σύλληψη ενός άνδρα και μίας γυναίκας οι οποίοι κατηηγορούνται για κλοπή, προχώρησαν την Παρασκευή οι αστυνοικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων.

Συγκεκριμένα οι δύο δσράστες αφαίρεσαν από κλινική του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Χανίων δύο κινητά τηλέφωνα, έγιναν όμως αντιληπτοί και συνελήφθησαν.

Σε έλεγχο που τους διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή τους τα αφαιρεθέντα κινητά τηλέφωνα τα οποία αποδόθηκαν στους παθόντες.

Επιπλέον στην κατοχή της γυναίκας βρέθηκε και κατασχέθηκε ακόμα ένα κινητό τηλέφωνο το οποίο είχε κλαπεί στις Ιουνίου από το ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ μέρα - μεσημέρι σε καφενείο - Δέκα συλλήψεις

Μυλοπόταμος: Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν μία μικρή χασισοφυτεία (φωτο)

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Σκέφτηκα να εξαφανίσω το πτώμα της Καρολάιν»