Κρήτη

Λασίθι

Κρητικά και άλλα

Ιεράπετρα: Ένας δημοτικός αστυνομικός - Δεκάδες καταγγελίες

kalantzakhs-gaitanakis.jpg

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης με τον προϊστάμενο του τμήματος της Δημοτικής Αστυνομίας Ιεράπετρας κ. Ιωάννη Γαϊτανάκη.
 
Κατά τη συνάντηση ο κ. Γαϊτανάκης ενημέρωσε το Δήμαρχο για την εντατικοποίηση των ελέγχων από τη Δημοτική Αστυνομία Ιεράπετρας, η οποία κατά το τελευταίο διάστημα έχει γίνει δέκτης εκατοντάδων καταγγελιών ως συνέπεια της αυξημένης τουριστικής κίνησης του Αυγούστου. Οι καταγγελίες αφορούν κυρίως την αυθαίρετη κατάληψη κοινοχρήστων χώρων, τη μη τήρηση του κανονισμού καθαριότητας, τη μη αποψίλωση ακαθάριστων οικοπέδων για την πρόληψη πυρκαγιών, την παραβίαση της νομοθεσίας περί ευζωίας και κακοποίησης ζώων συντροφιάς, την αλόγιστη και άσκοπη κατανάλωση πόσιμου νερού, την παράνομη στάθμευση οχημάτων και τα κυκλοφοριακά προβλήματα.

Επιπλέον, συζητήθηκαν τα προβλήματα που προκύπτουν από τη στελέχωση του τμήματος μόνο με ένα Δημοτικό Αστυνομικό σε συνδυασμό με τη συνεχή προσπάθεια της Δημοτικής Αστυνομίας για βελτίωση της ποιότητα ζωής των δημοτών και των επισκεπτών μέσω της επίλυσης προβλημάτων καθημερινότητας και της αποτροπής παραβατικών συμπεριφορών επιβλαβών για το κοινωνικό σύνολο.
 
Ο κ. Καλαντζάκης αφού ευχαρίστησε τον κ. Γαϊτανάκη για το έργο που επιτελεί και για την άψογη συνεργασία του με τον Δήμο και με το Αστυνομικό τμήμα Ιεράπετρας δήλωσε:
 
«Από την πρώτη στιγμή ως δημοτική αρχή στηρίξαμε τη λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας στην Ιεράπετρα.
 
Επανασυστήσαμε το Αυτοτελές Τμήμα Δημοτικής Αστυνομίας, το οργανώσαμε, εξοπλίσαμε νέο γραφείο και προμηθευτήκαμε νέο περιπολικό όχημα.
 
Στόχος μας δεν είναι η επιβολή προστίμων αλλά η σωστή ενημέρωση των δημοτών και η διατήρηση του σεβασμού στο συνάνθρωπο, στους νόμους και στη δημόσια περιουσία.
 
Κατανοώντας τα προβλήματα υποστελέχωσης του τμήματος συνεχίζουμε να στηρίζουμε τη μεγάλη προσπάθεια του κ. Γαϊτανάκη για τη διατήρηση της τάξης σε έναν συνεχώς αναπτυσσόμενο δήμο με πολλά χωριά.»
 
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Τραγωδία με τον παππού που βοήθησε τα εγγόνια του να μην πνιγούν

πνιγμος

Την τελευταία του πνοή στη θαλάσσια περιοχή των Γουβών άφησε ο άνδρας που προσπάθησε να σώσει τα δύο παιδιά που κινδύνεψαν νωρίτερα να πνιγούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σορός του ανασύρθηκε από άνδρες του Λιμενικού, το οποίο επιχείρησε στο σημείο.

Υπενθυμίζεται ότι οι τα δύο εγγόνια του άτυχου άνδρα που ανασύρθηκαν έχοντας τις αισθήσεις τους από τη θάλασσα, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Αντιαεροπορικής και Αντιπυραυλικής 'Αμυνας

Κρήτη: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για όπλα

Κρήτη: Ο Αρχιφύλακας που "έφυγε" εν ώρα υπηρεσίας

ESPA BANNER