Κρήτη

Κρητικά και άλλα

Την Κυριακή η δεύτερη ξενάγηση στη Χαλέπα

halepas_foto_1.jpg

Το δεύτερο μέρος της ξενάγησης στις γειτονιές της Χαλέπας θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής 20 Μαΐου, στην όμορφη αυτή συνοικία της πόλης. Την εκδήλωση οργανώνει το "ΚΥΤΤΑΡΟ" Χαλέπας και οι συλλογικότητα "ΓΕΙΤΟΝΙΣΣΕΣ", σε συνεργασία με το Δήμο Χανίων και άλλους τοπικούς φορείς. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους. (Δεν απαιτείται προηγούμενη σχετική δήλωση).
Ξεναγός ο συγγραφέας και ιστορικός ερευνητής Δημήτρης Νικολακάκης.
Η δράση θα ξεκινήσει στις 11 ακριβώς από το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο (οδός Σκρά, απέναντι από τη Γαλλική Σχολή).
Το Μουσείο θα είναι ανοικτό και οι παρόντες μπορούν να δουν και την έκθεση αφισών του ΕΟΤ, από τη συλλογή του Λευτέρη Λαμπράκη.

xenagisi_stin_halepa_nikolakakis.docx_foto.jpg

xenagisi_stin_halepa_nikolakakis.docx_foto.jpg, by gpapadakis

Αμέσως μετά θα συνεχιστεί η ξενάγηση στο σπίτι του Σαράντου Καπιδάκη, στο 9ο Δημοτικό Σχολείο, στην Αγία Μαγδαληνή, στο Παλάτι του Πρίγκιπα, στο σπίτι του Βενιζέλου, στη Βίλλα Μπλουμ, στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, στην Καθολική εκκλησία, στο σπίτι του καθολικού επισκόπου, στα σπίτια της Φλωρεντίνης Καλούτση και του Γ. Κακούρη, στις βίλλες Μπλαν και Σβαρτς (Κρούγερ), στην πλατεία Καγιαλέ και στη βίλλα της Εριέττας Μαρκαντωνάκη.
Ο κ. Νικολακάκης θα μοιράσει στους παρευρισκόμενους σχετικές φωτογραφίες και ημερολόγια της Χαλέπας, καθώς επίσης και βιβλία του, λαογραφικού και ιστορικού περιεχομένου.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ασυνείδητοι κατέστρεψαν την πηγή του χωριού

Η πηγή πριν την ..επιδρομή των βανδάλων.

Στο χωριό Ξυδάς του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, στο εκκλησάκι του Αγίου Σπυριδωνα υπάρχει μία πηγή από την οποία τρέχει πόσιμο νερό. Η πηγή καλοπίστηκε και το νερό τρέχει μέσα από ένα πετρινο κεφάλι κρητικού κριαριού.

Δυστυχώς, όπως μας ενημέρωσαν αναγνώστες μας (και έστειλαν και τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε) κάποιοι ασυνείδητοι έκοψαν από το κριάρι τα κέρατα του κριαριού και χάλασαν την ομορφιά της πηγής.

Ελπίζουμε ότι το τοπικό συμβούλιο θα φροντίσει το ταχύτερο για την αποκατάσταση της ζημιάς...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λιμάνι Ηρακλείου: Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον - Συνεδρίασε η Κυβερνητική Επιτροπή

Ηράκλειο: Ένας ηλικιωμένος στο νοσοκομείο - "Μάχη" των πυροσβεστών με τις φλόγες (Φωτο)

Κρήτη: Οι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου - Το ταφικό μνημείο, το ΚΕΘΕΑ και τα έργα