Κρήτη

Κρητικά και άλλα

Συγχαίρουν συναδέλφους τους οι Ειδικοί Φρουροί της Κρήτης

Ειδικός Φρουρός

Σον επαγγελματισμό, το ήθος και την αποφαστικότητα δύο αστυνομικών που υπηρετούν στο ΤΑΕ Μυλοποτάμου, αναφέρεται με ανακοίνωσή της Ένωση Ειδικών Φουρών Κρήτης. Όπως αναφέρεται, οι αστυνομικοί της συγκεκριμένης υπηρεσίας, βοήθησαν ένα ηλικιωμένο ζευγάρι ώστε να φτάσει με ασφάλεια στον προορισμό του ενώ λίγες ημέρες αργότερα συνέλαβαν έναν άνδρα με ένα κιλό χασίς. 

Αναλυτικά στην ανακοίνωση των Ειδικών Φρουρών Κρήτης αναφέρονται τα εξής:

Θα θέλαμε να εξάρουμε το ήθος, την αποφασιστικότητα και τον επαγγελματισμό  που επέδειξαν άνδρες του Τ.Α.Ε ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ σε 2 διαφορετικές περιπτώσεις.
Συγκεκριμένα συγχαίρουμε τους συναδέλφους μας καθώς την παραμονή του Πάσχα βοήθησαν ηλικιωμένο ζευγάρι το οποίο επέστρεφε από το Μοναστήρι του Βώσσακο, ώστε να φτάσει με ασφάλεια στους οικείους τους και να γιορτάσουν όλοι μαζί το Άγιο Πάσχα μιας και αφενός η κούραση το κάκιστο οδικό δίκτυο και αφετέρου η ευαισθησία και το υψηλό κοινωνικό φρόνημα των συναδέλφων απέτρεψαν τυχόν δυσάρεστες καταστάσεις.
Λίγες μέρες αργότερα άνδρες της ιδίας υπηρεσίας κατάφεραν σημαντικό πλήγμα κατά της βαριάς εγκληματικότητας και δη στην καταπολέμηση της διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών στην υψηλού κινδύνου περιοχή του ορεινού Μυλοποτάμου. Συνέλαβαν ημεδαπό ο οποίος είχε στην κατοχή του 1 κιλό ινδικής κάνναβης.
Συνάδελφοι είστε άξιοι συγχαρητηρίων και απολαμβάνετε την εκτίμηση όλων μας διότι με τις ενέργειες σας αποδεικνύετε πόσο κοντά στον πολίτη προσπαθεί να βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία αλλά και πόσο πιστοί είστε στον όρκο σας.

Κρήτη

ΒΟΑΚ: Όχι άλλα λόγια αλλά έργα - Τι ζήτησαν οι αιρετοί από το υπουργείο Ανάπτυξης

Από την σύσκεψη που έγινε στην Αθήνα.

Σύσκεψη με αντικείμενο την πορεία υλοποίησης του νέου Βόρειου Οδικού Άξονα της Κρήτης είχαν σήμερα, 21 Ιανουαρίου 2021, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών κ. Γιώργος Καραγιάννης, με τον πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης κ. Γιάννη Κουράκη και μέλη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων του νησιού.

Ο κ. Κεφαλογιάννης και ο κ. Καραγιάννης ενημέρωσαν τους εκπροσώπους της ΠΕΔ Κρήτης σχετικά με το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η εκπόνηση των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), που αποτελούν θεμελιώδη προϋπόθεση για τη δημοπράτηση του έργου. 

Με βάση το πλάνο των Υπηρεσιών του Υπουργείου, η σχετική Μελέτη για το τμήμα Χερσόνησος – Νεάπολη αναμένεται να υποβληθεί εντός του προσεχούς Φεβρουαρίου στην αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για διαβούλευση, ενώ η αντίστοιχη Μελέτη για το τμήμα Χανιά – Χερσόνησος, προβλέπεται να υποβληθεί τον Απρίλιο του 2021. 

Ο συνολικός σχεδιασμός περιλαμβάνει την κατασκευή Οδικού Άξονα από την Κίσσαμο μέχρι τη Σητεία. Πρόκειται για ένα μεγάλο σε έκταση οδικό έργο με υψηλές τεχνικές απαιτήσεις, όπως η δημιουργία πλήθους σηράγγων και γεφυρών.

Όσον αφορά στο τμήμα Άγιος Νικόλαος – Σητεία, προβλέπεται να ληφθεί μέριμνα για τη χρηματοδότηση της ολοκλήρωσης του συνόλου των απαιτούμενων μελετών και στη συνέχεια η προώθηση του αιτήματος για ένταξη του έργου σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης δήλωσε: «Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής έχει θέσει ως ύψιστη προτεραιότητα την κατασκευή του σύγχρονου Βόρειου Οδικού Άξονα της Κρήτης. Από το καλοκαίρι του 2019, με την επίβλεψη και του Γενικού Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργου Καραγιάννη, έχουν γίνει μέχρι σήμερα όλα τα απαιτούμενα βήματα ώστε το εθνικής σημασίας αυτό οδικό έργο να μπει επιτέλους σε τροχιά υλοποίησης. Βρισκόμαστε στο καθοριστικό στάδιο της προετοιμασίας υποβολής των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και είχαμε σήμερα την ευκαιρία να ενημερώσουμε διεξοδικά τους εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών και να ακούσουμε τις απόψεις τους».

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ κ. Γιάννης Κουράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Παρουσιάσαμε στην ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών τις θέσεις της ΠΕΔ Κρήτης και παράλληλα εκφράσαμε την αγωνία αλλά και την απαίτηση της κοινωνίας της Κρήτης να αποκτήσει ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκών προδιαγραφών αυτοκινητόδρομο, από την Σητεία μέχρι την Κίσαμο.

Επιτέλους, πρέπει να φύγουμε από τις διακηρύξεις και να περάσουμε στο στάδιο της εφαρμογής, προκειμένου να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, έναν οδικό άξονα προκειμένου να έχουμε ποιότητα μεταφορικού έργου, ασφάλεια και θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της Κρήτης. Θα παρακολουθούμε την πορεία του έργου με βάση τα όσα μας εκτέθηκαν σήμερα για να διασφαλιστεί η απόλυτη υλοποίηση του έργου.

Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον συντοπίτη μας Υφυπουργό Γιάννη Κεφαλογιάννη, το Γεν. Γραμ. κ. Καραγιάννη, τον Γεν. Διευθυντή του Υπουργείου κ. Κ. Καρνέση αλλά και όλα τα στελέχη του Υπουργείου για την παρουσίαση και την ενημέρωση που μας έκαναν, καθώς και για τον παραγωγικό διάλογο και την πολύ χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων που είχαμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καραμανλής: Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος το επόμενο τρίμηνο οι μελέτες για χάραξη του ΒΟΑΚ