Κρήτη

Κρητικά και άλλα

Μια απάντηση για τους κάδους ανακύκλωσης ρούχων στη Ν. Αλικαρνασσό

ka_1.jpg

Απάντηση στο άρθρο " Ηράκλειο: Εικόνες ντροπής δίπλα στο κοιμητήριο (φωτογραφίες)" δίνει η εταιρεία που διαχειρίζεται τους κάδους για τα ρούχα. Συγκεκριμένα στην απάντησή της αναφέρει τα εξής:

Διαβάζοντας το άρθρο το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα σας, www.ekriti.gr, θα θέλαμε να ενημερώσουμε εσάς αλλά και τους αναγνώστες σας, πως τα δρομολόγια για το άδειασμα των κόκκινων κάδων γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα έτσι ώστε να αποφεύγονται τέτοιες αρνητικές εικόνες. Ωστόσο, αυτή την περιόδο υπάρχει μεγαλύτερη " κινητικότητα " στους κάδους με αποτέλεσμα κάποιοι κάδοι να γεμίζουν πολύ νωρίτερα και το προσωπικό μας να κάνει το δρομολόγιο 2 και 3 φορές την εβδομάδα για τον περαιτέρω έλεγχο των κάδων. Επιπλέον, έχουμε παρατηρήσει πως κάποιοι συμπολίτες μας, άθελά τους, τοποθετούν τις τσάντες έξω από τον κόκκινο κάδο με αποτέλεσμα να δημιουργείται αρνητική εικόνα για τη δράση μας.

Εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε και οι 230 περίπου κάδοι οι οποίοι είναι τοποθετημένοι σε όλη την Κρήτη να μην ξεχειλίζουν προκαλώντας αρνητικές σκέψεις στους πολίτες.

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, μη διστάσετε να μας ενημερώσετε.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση,
Αράπης Βαγγέλης

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - Υπόθεση Μελίνας Παρασκάκη: Αθώα η αναισθησιολόγος

μελινα παρασκακη

Αθώα έκρινε το Τριμελές Πλημμελιοδικείο Ηρακλείου την αναισθησιολόγο που εμπλέκεται στην υπόθεση θανάτου της μικρής Μελίνας Παρασκάκη, γράφοντας έτσι τους τίτλους τέλους  στη δικαστική μάχη για τα αίτια και τις συνθήκες που στοίχισαν τη ζωή του κοριτσιού, το Δεκέμβριο του 2015 στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Μία υπόθεση που συγκλόνισε την Κρήτη αλλά και ολόλκληρο το πανελλήνιο.

Κατά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης, η έδρα στάθηκε ενδελεχώς στο σκεπτικό που ακολουθήθηκε προκειμένου να παρθεί η συγκεκριμένη απόφαση αθώωσης της γιατρού που αντιμετώπιζε την κατηγορία της ανθρωποκτονίαςαπό αμέλεια, έχοντας προηγουμένως εξετάσει τα πορίσματα τριών εμπειρογνωμόνων.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως νωρίτερα η Εισαγγελέας είχε εκφράσει την άποψη πως πρέπει να κριθεί ένοχη η κατηγορούμενη αναισθησιολόγος. 

 

 

 

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι η αναισθησιολόγος που χειρίστηκε το περιστατικό, παραπέμφθηκε σε δίκη καθώς με βάση την εισαγγελική έρευνα της αποδίδονταν ευθύνες στο στάδιο της μετεγχειρητικής διαχείρισης της διαδικασίας αφύπνισης του 4χρονου κοριτσιού.

Στη γιατρό αποδόθηκε ότι χορήγησε στο παιδί καταφανώς υψηλότερες δόσεις ινοτρόπων ουσιών και αδρεναλίνης από τις συνιστώμενες κατ’ αναλογία, ενώ ούτε ο τρόπος χορήγησης ούτε αυτή καθαυτή η δοσολογία της φαρμακευτικής αγωγής ήταν σύμφωνες με τη διεθνώς αναγνωρισμένη πρακτική και τους ισχύοντες παιδιατρικούς αλγόριθμους που εφαρμόζονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

 

Ειδήσεις σήμερα 

Θλιβερή πρωτιά για την Κρήτη στις αυτοκτονίες εν μέσω lockdown

Κρήτη: Βρήκαν τον ... ποντικό που άρπαξε εξοπλισμό 10.000 ευρώ

Πίεση στα νοσοκομεία της Κρήτης: Πάνω από 100 οι ασθενείς με κορωνοϊό