Κρήτη

Ηράκλειο

"Ζεσταίνεται" τις τελευταίες ώρες η αγορά του Ηρακλείου

αγορά χριστούγεννα

Σήμερα αλλά και αύριο αναμένεται η κορύφωση της αγοραστικής κίνησης, καθώς παραδοσιακά οι καταναλωτές περιμένουν την τελευταία στιγμή για να πραγματοποιήσουν τις αναγκαίες αγορές τους.

Ήδη από χθες έχει αρχίσει να φαίνεται στην αγορά μια έντονα αυξητική τάση, αν και η κίνηση την προηγούμενη εβδομάδα παρέμεινε υποτονική σε όλα τα στάδια της κατανάλωσης, αλλά ακόμα και για βασικά είδη πρώτης ανάγκης στο σπίτι.

Από χθες πάντως παρατηρείται αυξημένη κίνηση, κυρίως στα καταστήματα παιδικών ειδών, ηλεκτρονικών, αλλά και παιχνιδιών, που αναμένεται να κερδίσουν τη μερίδα του λέοντος και αυτές τις γιορτές. Αυξητικές τάσεις παράλληλα παρουσιάζουν και τα ηλεκτρονικά καταστήματα μέσω διαδικτύου, αφού οι τιμές τους είναι πολύ χαμηλότερες σε σχέση με τα φυσικά καταστήματα, ενώ δεν υπάρχουν παράλληλα αναμονές σε ουρές ή καθυστερήσεις.

Οι έμποροι έχουν φροντίσει ώστε να υπάρχει επάρκεια σε όλα τα είδη, ενώ στις αγορές εντός και εκτός τειχών παρέχονται μια σειρά από επιλογές που μπορούν και καλύπτουν όλες τις ανάγκες, αλλά και κάθε αγοραστική δυνατότητα.

Τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά και αύριο, παραμονή των Χριστουγέννων, με συνεχόμενο ωράριο από τις 9.00 το πρωί έως και τις 7.00 το απόγευμα. Ως τις 7.00 θα παραμείνουν παράλληλα ανοιχτά τα καταστήματα και σήμερα.

Κρήτη

Κρήτη - Αποκλειστικό: Κρούσμα κορωνοϊού στην Πυροσβεστική Υπηρεσία

Πυροσβεστική

Νέο κρούσμα κορωνοϊού στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κρήτης επιβεβαιώθηκε σήμερα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ekriti.gr, το κρούσμα αφορά συμβασιούχο πυροσβέστη που υπηρετεί στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Περάματος στο Ρέθυμνο.

Το περιστατικό έγινε γνωστό σήμερα. Στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο θα πραγματοποιηθούν τεστ κορωνοϊού για να διαπιστωθεί αν έχουν μολυνθεί και άλλοι πυροσβέστες, ενώ στο κτίριο έγινε ήδη απολύμανση. Στον πυροσβέστη που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, ιχνηλατούνται ήδη οι επαφές του, όπως προβλέπεται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο του Γαράζου θα καλύπτει επιχειρησιακά το Π.Κ. Περάματος, ενώ το αντίστοιχο του Γαράζου θα καλύπτεται επιχειρησιακά από το Κλιμάκιο των Ανωγείων.