Κρήτη

Ηράκλειο

Υποτονική κίνηση στην αγορά του Ηρακλείου πριν τις γιορτές

ΑΓΟΡΑ.jpg

“Μουδιασμένη” παραμένει η αγορά, πέντε μόλις ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα.

Η αγοραστική κίνηση παραμένει υποτονική για όλα τα στάδια της κατανάλωσης, αλλά ακόμα και για βασικά είδη πρώτης ανάγκης στο σπίτι.

Παρά το γεγονός πως οι επιχειρηματίες προσπαθούν να συγκρατήσουν στο μέγιστο βαθμό τις τιμές, αλλά και να προσφέρουν προϊόντα τα οποία ανταποκρίνονται στις δυνατότητες του αγοραστικού κοινού, δεν φαίνεται πως υπάρχει η αντίστοιχη ανταπόκριση.

Υποτονική είναι η κίνηση ωστόσο και στις αγορές για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, παρά το ότι είναι γνωστές οι ελλείψεις που υπάρχουν στο χοιρινό κρέας λόγω της πανώλης των χοίρων.

Όπως αναφέρουν εκπρόσωποι των κρεοπωλών, η κίνηση δεν έχει αυξηθεί προς το παρών πέρα των κανονικών ορίων που υπάρχουν σε καθημερινή βάση. Προβλέπουν πάντως πως η κίνηση θα κορυφωθεί την Κυριακή, αφού οι περισσότεροι καταναλωτές περιμένουν τις τελευταίες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα για να προμηθευτούν κρέας για το γιορτινό τους τραπέζι.

Αντίστοιχη βέβαια είναι και η κίνηση στα οπωροπωλεία, η οποία παραμένει επίσης υποτονική. Οι νοικοκυρές δεν έχουν προχωρήσει ακόμα στις απαιτούμενες ενέργειες και αγορές για την προετοιμασία του τραπεζιού, θεωρώντας πως την τελευταία στιγμή μπορούν να βρουν περισσότερο φρέσκα και ποιοτικά προϊόντα.

Σύμφωνα με τους οπωροπώλες πάντως, η κίνηση που υπάρχει μέχρι στιγμής δεν δικαιολογεί γιορτινό κλίμα, ενώ μάλιστα είναι κατά τι μειωμένη σε σχέση με προηγούμενες χρονιές.

Κρήτη

Ηράκλειο

ΒΟΑΚ: Εργασίες ασφαλτόστρωσης από γέφυρα Μπεντεβή έως κόμβο Αλικαρνασσο

Έργα δρόμος

Στα πλαίσια εκτέλεσης του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ» πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες ασφαλτόστρωσης επί του ΒΟΑΚ στο οδικό τμήμα από γέφυρα Μπεντεβή (Κνωσού) έως κόμβο Αλικαρνασσού (Χ.Θ. 137+00 – Χ.Θ. 138+500) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα από το Σάββατο 31-10-2020 έως και το Σάββατο 14-11-2020 πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες ασφαλτόστρωσης επί του ΒΟΑΚ στο οδικό τμήμα από γέφυρα Μπεντεβή (Κνωσού) έως κόμβο Αλικαρνασσού στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Η ασφαλτόστρωση θα γίνει τμηματικά με αποκλεισμό μιας λωρίδας κυκλοφορίας και η κυκλοφορία θα διεξάγεται μέσω της άλλης λωρίδας κυκλοφορίας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να τηρούν την εγκεκριμένη εργοταξιακή σήμανση.