Κρήτη

Ηράκλειο

Υπέγραψαν τη σύμβαση για τη μελέτη της Παιδαγωγικής Ακαδημίας

συμβαση ακαδημια

Υπεγράφη σήμερα, Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017,στη Λότζια,η σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης ελέγχου της φέρουσας ικανότητας και ενίσχυσης (εφόσον απαιτηθεί) για το συγκρότημα της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ηρακλείου. Τη σύμβαση υπέγραψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη, με τον εκπρόσωπο της εταιρίας.

Το σχολικό συγκρότημα είναι επιφανείας 2.580m2 και σε αυτό στεγάζονται το 53ο Δημοτικό, το 54ο Δημοτικό, το 1ο Ειδικό Δημοτικό και το 2ο Νηπιαγωγείο.

Η προεκτιμώμενη αμοιβή της μελέτηςανέρχεται στο ποσό των  224.425,85 € (με τον ΦΠΑ), με τελικό ποσό σύμβασης μετά την έκπτωση τις 55.040,70 €. Η μελέτη περιλαμβάνει αποτύπωση του φέροντος οργανισμού, προσδιορισμό της ποιότητας των δομικών υλικώνκαι  μελέτη ενίσχυσης του κτιριακού συγκροτήματος εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.Η χρηματοδότηση της μελέτης θα γίνει από ίδιους πόρους του Δήμου Ηρακλείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώην Παιδαγωγική Ακαδημία μελετήθηκε από τον Πάτροκλο Καραντινό, έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες αρχιτέκτονες του 20ου αιώνα, την χρονική περίοδο 1932-1938. Θεωρείται δε μαζί με το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου ως  ένα από τα δύο σπουδαιότερα έργα του Καραντινού στο Ηράκλειο.

«Ο έλεγχος του συγκροτήματος αποτελεί ένα χρόνιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, στο οποίο η Δημοτική Αρχή ανταποκρίθηκε με το δεδομένο ότι η ασφάλεια των μαθητών και η αναβάθμιση της σχολικής στέγης αποτελεί μία από τις προτεραιότητές της» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός αναφερόμενος στον επικείμενο έλεγχο του ιστορικού σχολικού συγκροτήματος της πόλης.
 

Κρήτη

Λασίθι

Κρήτη: Ο γλέντι είχε κακή κατάληξη μετά τις μπαλωθιές

μπαλωθιές

Σχόλασε νωρίς και επεισοδιακά το γλέντι με ζωντανή μουσική σε χωριό του Οροπεδίου Λασιθίου που έγινε χθες το βράδυ σε ταβέρνα.

Η αστυνομία εκλήθη από περίοικους που ανέφεραν ότι στην εκδήλωση έπεφταν μπαλωθιές.

Την ώρα που αστυνομικοί του ΤΑΕ Λασιθίου πήγαιναν στο χώρο, δύο άνδρες έφευγαν με το αυτοκίνητό τους, το οποίο εγκατέλειψαν μετά από λίγο και άρχισαν να τρέχουν.

Ο ένας εξ αυτών συνελήφθη άμεσα και ο δεύτερος διέφυγε στα χωράφια, για να εμφανιστεί σήμερα το πρωί στην Ασφάλεια Αγίου Νικολάου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στο αυτοκίνητο βρέθηκαν φυσίγγια τα οποία εξετάζονται από την αστυνομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Επεισοδιακή καταδίωξη για παράνομο κυνήγι - Πυροβόλησε εναντίον θηροφυλάκων

Κρήτη: 50χρονη λήστεψε υπό την απειλή μαχαιριού έναν 90χρονο

 

ESPA BANNER