Κρήτη

Ηράκλειο

Βραβείο στη ΔΕΥΑΗ για τη διαχείριση υγρών αποβλήτων

δευαη

Στο πλαίσιο του θεσμού BravoSustainability Awards, της πρωτοβουλίας για τη Βιώσιμη Ελλάδα 2020, βραβεύτηκε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηρακλείου (ΔΕΥΑΗ) στην κατηγορία BRAVO ENVIRONMENT, για την υποδειγματική και ολοκληρωμένη διαχείριση των υγρών αποβλήτων και την τριτοβάθμια επεξεργασία των λυμάτων με αποτέλεσμα την άρδευση χιλιάδων στρεμμάτων αμπελώνων, ελαιώνων και άλλων καλλιεργειών σε αγροτικές περιοχές του Δήμου Ηρακλείου που δεν διαθέτουν επαρκείς ποσότητες αρδευτικού νερού, την βελτίωση της αγροτικής παραγωγής και τέλος την εξοικονόμηση πόσιμου νερού.

δευαη

δευαη, by meropi

Εκπρόσωποι από όλους τους χώρους της ελληνικής κοινωνίας, παρευρέθηκαν στην Τελετή Απονομής των BravoSustainability Awards που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015 στο Μουσείο της Ακρόπολης, δίνοντας το δυναμικό τους παρόν αλλά και ένα ηχηρό μήνυμα για τη σημασία του πολυσυμμετοχικού διαλόγου και της συνεργασίας με στόχο τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Το βραβείο για λογαριασμό της ΔΕΥΑΗ παρέλαβε ο Γενικός Διευθυντής κ. Χάρης Παπαματθαιάκης.
Ο Θεσμός αποτελεί ένα Θεσμό Διαλόγου Βιώσιμης Ανάπτυξης που βασίζεται στις πρωτοβουλίες και δράσεις που έχουν αναπτυχθεί στη χώρα μας. 120 Κοινωνικοί εταίροι μαζί με 4.686 ενεργούς πολίτες  διαβουλεύονται και  αναδεικνύουν μέσα από μια διαδικασία διαλόγου διάρκειας 6 μηνών τις καλύτερες πρωτοβουλίες και δράσεις Επιχειρήσεων, Οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Οργανισμών της Κοινωνίας Πολιτών. Αυτή η εξάμηνη διαδικασία διαλόγου καταλήγει στην Τελετή Απονομής των Βραβείων BravoSustainability Awards.
Για το 2015, συμμετείχαν 170 πρωτοβουλίες και δράσεις που κατατέθηκαν από 42 επιχειρήσεις, 15 Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και 38 Οργανισμούς της Κοινωνίας Πολιτών σε πέντε κατηγορίες Βραβείων (BravoGovernance, Bravo Market, BravoEnvironment, Bravo Society &Bravo In Action).

Μέσα από τη διαδικασία διαλόγου αναδείχθηκε ένα σύνολο 39 πρωτοβουλιών και δράσεων που άπτονται των πυλώνων της Βιώσιμης Ανάπτυξης (Οικονομία, Περιβάλλον, Κοινωνία) και συμβάλλουν γενικότερα στην προώθηση της ποιότητας ζωής.
 

Κρήτη

Κρήτη: Αστυνομική επιχείρηση εντόπισε φυτεία με περισσότερα από 1.000 χασισόδεντρα (Βίντεο)

Χασισοφυτεία

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες των αστυνομικών Αρχών στα Χανιά για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των καλλιεργητών φυτείας με δενδρύλλια ινδικής κάνναβης σε περιοχή του χωριού Γαβαλοχώρι του Δήμου Αποκορώνου.

Πρόκειται για περίπου 1.000 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης, τα οποία βρίσκονταν σε ρυάκι και εκριζώθηκαν μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.

Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει τα εξής:

Ολοκληρώθηκε σήμερα (23.09.2021) το πρωί, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχή του Δήμου Αποκορώνου, κατά τη διάρκεια της οποίας, εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης και κατασχέθηκαν συνολικά χίλια είκοσι (1.020) δενδρύλλια κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και ύστερα από συστηματική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, σήμερα (23.09.2021) το πρωί, οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση εξερεύνησης.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της προαναφερόμενης υπηρεσίας με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε σε περιοχή του Δήμου Αποκορώνου και σε τρεις διαμορφωμένους χώρους μία φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης αποτελούμενη από χίλια είκοσι (1.020) δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της συγκομιδής ύψους έως 3,5 μέτρων, τα οποία αφού εκριζώθηκαν στη συνέχεια κατασχέθηκαν.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων.

Δείτε το βίντεο:

 

Διαβάστε επίσης:

Θρήνος για την 22χρονη Σεβαστή - Είχε χάσει και τη μητέρα της

Ηράκλειο: Στο σπίτι της μετά την μεγάλη περιπέτεια η 36χρονη έγκυος!

Ηράκλειο: Στην Εντατική ο 27χρονος - Τι λέει στο ekriti ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ

ESPA BANNER