Κρήτη

Ηράκλειο

Βέβαιος για τη νίκη του συνδυασμού του ο Μανώλης Αλιφιεράκης

μανώλης αλιφιεράκης

Τη βεβαιότητά του για το τελικό αποτέλεσμα στις εκλογές του Δεκέμβρη, εξέφρασε ο Μανώλης Αλιφιεράκης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου και Επικεφαλής της Παράταξης «Μπροστά για το Επιμελητήριο».
Με γραπτό μήνυμά του απευθύνεται σε όλους τους υποψήφιους του συνδυασμού, αλλά και στα χιλιάδες μέλη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, τα οποία καλεί να προσέλθουν μαζικά στην ψηφοφορία που θα διεξαχθεί από 2 έως 4 Δεκέμβρη.

eyharistirio_minyma_-_alifierakis.jpg

eyharistirio_minyma_-_alifierakis.jpg, by renas

Στο μήνυμά του αναφέρει: «όταν πριν από λίγους μήνες ξεκινούσαμε για τη διεκδίκηση μιας νέας θητείας στη διοίκηση του Επιμελητηρίου, πιστεύαμε ότι θα στηριχθούμε στις υπάρχουσες δυνάμεις, στους ανθρώπους που μέχρι σήμερα συμμετείχαν στο συνδυασμό μας. Σήμερα με τη συμμετοχή δεκάδων νέων επιχειρηματιών, με τη συμπόρευση της συντριπτικής πλειοψηφίας της παρούσας διοίκησης μας γεμίσατε δύναμη και αισιοδοξία. Αποδείξατε πως τα χρόνια που πέρασαν δουλέψαμε με πείσμα και αποφασιστικότητα. Στέλνετε ένα μήνυμα ότι το Επιμελητήριο Ηρακλείου μπορεί και πρέπει να πάει μπροστά. Πέρα και πάνω από τα στενά όρια ενός κόμματος. Πέρα και πάνω από τις διαχωριστικές γραμμές που κάποιοι αρέσκονται να κρύβονται. Με τη συμμετοχή ακόμη περισσότερων υποψηφίων σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, η πρώτη νίκη έχει καταγραφεί. Νίκησε το επιμελητήριο ως θεσμός. Νικήσαμε γιατί καταφέραμε να φτάσουμε σε κάθε επιχειρηματική ομάδα του Ηρακλείου, μέσα από τη συμμετοχή δεκάδων επιχειρηματιών. Τις επόμενες ημέρες θα μιλήσουμε για τη δουλειά που κάναμε. Για τις μάχες που κερδίσαμε. Για το όραμά μας. Για τη νέα πορεία προς τα μπρος».
 
 

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: Ψάχνουν να βρουν λύση για το κόστος των rapid test στα νοσοκομεία

φωτο αρχείου

Λύση στο θέμα της επιβάρυνσης του κόστους διενέργειας rapid test,που κοστίζει 20 ευρώ, σε συνοδούς ασθενών ή και ασθενείς προτού εισέλθουν στο ΠΑΓΝΗ και τα υπόλοιπα νοσοκομεία του νησιού, δρομολογεί η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης μετά τις έντονες διαμαρτυρίες πολιτών.

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και στο Μανόλη Αργυράκη η κ.Λένα Μπορμπουδάκη εξήγησε ότι έχει σταλεί έγγραφο από τις 2 Μαρτίου στα νοσοκομεία του νησιού για να βρεθεί λύση και να εξετάσουν τα νοσηλευτικά ιδρύματα αν μπορούν να σηκώσουν το κόστος των τεστ και θα έπρεπε να έχει προχωρήσει η διαδικασία.

Επίσης είπε ότι έχουν σταλεί rapid test σε όλα τα νοσοκομεία ώστε να γίνονται δωρεάν στους πολίτες.

Ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ κ. Γιώργος Χαλκιαδάκης ανέφερε ότι ίσως και εντός της ημέρας, το αργότερο αύριο, θα έχει προσφορές από ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα όπου οι συνοδοί ασθενών θα μπορούν δωρεάν να υποβάλλονται στο τεστ και εν συνεχεία να εισέρχονται στο νοσοκομείο εάν αυτό είναι αρνητικό.

Οι πολίτες παρά το γεγονός ότι θεωρούν αναγκαίο το τεστ για τον περιορισμό της διασποράς του ιού εντούτοις δηλώνουν αδυναμία να ανταπεξέλθουν στο κόστος, ζητώντας από την πολιτεία τη συνταγογράφησή του.

Το νοσοκομείο είπε ο κ.Χαλκιαδάκης δεν έχει την υποδομή για να ανταπεξέλθει σε μαζικά rapid test όπως ο ιδιωτικός τομέας και έτσι μετά και την ανάδειξη του θέματος από το Ράδιο Κρήτη και τις διαβεβαιώσεις τις 7ης ΥΠΕ ότι θα εξετάσει τη διενέργειά τους από πολίτες δωρεάν τώρα αναζητείται η λύση.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των εργαζομένων του Βενιζελείου Νοσοκομείου κ.Γιώργος Χονδροζουμάκης δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία ενημέρωση εάν θα γίνονται δωρεάν rapid test και έτσι υπάρχει η επιβάρυνση για ασθενείς και συνοδούς προκειμένου να εισέλθουν στο νοσοκομείο.

Επίσης ο κ. Χονδροζουμάκης είπε μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει εντολή από το υπουργείο Υγείας για κλείσιμο κλινικών εξαιτίας των πολλών κρουσμάτων covid καθώς απαιτούνται σύνθετες διαδικασίες για να συμβεί κάτι τέτοιο.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη - κορωνοϊός: Τριψήφιος και σήμερα ο αριθμός ασθενών στα νοσοκομεία

Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου: «Στο όνομα» της πανδημίας περιστέλλονται θεμελιώδη δικαιώματα