Κρήτη

Ηράκλειο

Βεγγέρα για μίμηση...από τους πολίτες του Ηρακλείου

Βεγγέρα2

Μια διαφορετική μουσική βραδιά γειτονικού χαρακτήρα παρουσιάστηκε χθες βράδυ, στην οδό Κάσου, στο Ηράκλειο.

Με πρωτοβουλία της ζωγράφου, Άννας Παπαχρονάκη, πάνω από 50 οικογένειες με τα παιδιά τους έγιναν χθες βράδυ μια παρέα, γεύθηκαν κρητικά παραδοσιακά φαγητά  και γλέντησαν με μουσικό και χορό, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, μακριά ο ένας από τον άλλον και ο καθένας κλεισμένος στην δική του πραγματικότητα, σκέφτηκα να φέρω τουλάχιστον την γειτονιά που ζω πιο κοντά, αναφέρει στο ekriti.gr η εμπνευστής της ιδέας, κα Άννα Παπαχρονάκη.

Η πρόταση μου ευτυχώς είχε θετικά αποτελέσματα και οι γείτονοι με ενθουσιασμό, έφεραν ότι μπορούσαν από το σπίτι τους για να στήσουμε μια ωραία φιλική παρέα. Η γειτνίαση στις μέρες μας κρύβει παγίδες αλλά η θέληση τα παραβλέπει όλα, συμπληρώνει η κα Παπαχρονάκη.

Βεγγέρα1

Βεγγέρα1, by mpeka

Μαγειρέψανε οι νοικοκυρές, έφεραν τραπέζια οι γιοι με τους πατεράδες και καθίσαμε όλη μαζί στο ίδιο τραπέζι , φτιάχνοντας την δική μας βεγγέρα. Έτσι ανθρώπινα με στόχο να γνωρίσει ο ένας τον άλλον και όλα μέσα από την ψυχή μας, εθελοντικά. Αξίζει να σημειώσουμε ότι υπήρχε και άλλος ένας σκοπός στην γειτονιά, η συγκέντρωση φαρμάκων για το Κοινωνικό Ιατρείο της πόλης του Ηρακλείου.  

Όσο για την μουσική ας είναι καλά οι Νίκος και Μάριος Ηλιάκης (πρ. Παγκρήτιου Συλλόγου Παραδοσιακής Μουσικής), ο Στέλιος Βολατάκης, ο Μανώλης Σμυρνάκης και ο Γιώργος Μπαμπάτσης.

Ευχή μας όλες οι γειτονιές του Ηρακλείου να μιμηθούν την βεγγέρα μας και να επιμένουν να γίνονται ζεστές, φιλικές παρέες συχνά, καταλήγει η Άννα Παπαχρονάκη.  

Μάρα Μπέκα 
 
 

Κρήτη

Κρήτη: Στο "σφυρί" ξενοδοχειακές μονάδες - Δεκάδες και οι αγγελίες για πώληση επιχειρήσεων

φωτο αρχειου

Επιστροφή στην κανονικότητα και για τους πλειστηριασμούς, καθώς από 14 Μαΐου λήγει η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων της χώρας.

Και παρότι τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων αφήνουν στην άκρη την πρώτη κατοικία, τουλάχιστον προς το παρόν, αν και από 1η του επόμενου μήνα, υπάρχει πλήρης απελευθέρωση των πλειστηριασμών, οπότε και θα ξεκινήσει η εφαρμογή του νέου πτωχευτικού, το ηλεκτρονικό «σφυρί» θα αρχίσει να «χτυπά» για χιλιάδες επαγγελματικούς χώρους και αρχίζουν ο πλειστηριασμός.

Μεταξύ αυτών και αρκετά ξενοδοχεία. Την ίδια ώρα μάλιστα, που αγγελίες πώλησης έχουν βάλει περισσότερες από 300 ξενοδοχειακές μονάδες ανά την επικράτεια.

Σύμφωνα με τις ενημερώσεις της σελίδας e-auction, από τις 14 Μαΐου (σ.σ. την ημερομηνία που ανοίγει και ο τουρισμός), οι αναρτημένοι πλειστηριασμοί ξενοδοχείων φθάνουν τους 28, από τα Ιωάννινα, την Κασσάνδρα, τη Σκιάθο και την Καλαμάτα μέχρι την Κρήτη και τη Ρόδο.
Συνολικά η τιμή εκκίνησης για τα τουριστικά ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί, μεταξύ των οποίων και πολύ γνωστά, ξεπερνά τα 56 εκατ. ευρώ.

Δεδομένων των συνθηκών, υπάρχει αρκετά μεγάλος προβληματισμός για τη στάση που θα κρατήσουν οι υποψήφιοι επενδυτές, αφού σε αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες οι τιμές πρώτης προσφοράς έχουν προσδιοριστεί πριν από την πανδημία κι επομένως δεν κανείς δεν ξέρει εάν σήμερα θα κριθούν ελκυστικές ή όχι.

Κρήτη και Ρόδος

Δύο ξενοδοχεία βγαίνουν σε πλειστηριασμό στην Κρήτη και άλλα τόσα στη Ρόδο.
Συγκεκριμένα στην Κρήτη βγαίνει στο ηλεκτρονικό σφυρί από την Intrum Hellas το συγκρότημα με την ονομασία Heliotrope της εταιρείας «Ανθούσα Hotels» στην περιοχή της Σταλίδας Χερσονήσου. Η ιδιοκτησία αφορά ένα οικόπεδο αποτελούμενο από δύο τμήματα,- τα οποία χωρίζονται από δρόμο-, συνολικού εμβαδού 13,3 στρεμμάτων. Στο δεύτερο και μεγαλύτερο τμήμα έχει ανεγερθεί ξενοδοχειακό συγκρότημα 90 δωματίων και 170 κλινών Γ’ τάξης. Ο βαθμός συντήρησης του ξενοδοχείου χαρακτηρίζεται «μέτριος έως κακός». Ο πλειστηριασμός έχει οριστεί για τις 2 Ιουνίου και η τιμή πρώτης προσφοράς σε 1.785.000 ευρώ.

Επίσης βγαίνει σε πλειστηριασμό στις 9/6 ξενοδοχειακή μονάδα Γ’ κατηγορίας 1.002,75 τ.μ. σε οικόπεδο 4.009,20 τ.μ. στη θέση Πετρές, στο Ρέθυμνο. Πρόκειται για συγκρότημα 3 επιπέδων με 13 δωμάτια-διαμερίσματα σε πολύ καλή κατάσταση με τιμή πρώτης προσφοράς 333.289 ευρώ.
Στη Ρόδο στις 2/6 βγαίνει στο ηλεκτρονικό «σφυρί» ξενοδοχειακή μονάδα 4 αστέρων 10.866,70 τ.μ. σε αγροτεμάχιο 28.685 τ.μ. Πρόκειται για συγκρότημα 11 κτιρίων με 209 δωμάτια, μπαρ, παιδικό σταθμό, 3 πισίνες, γήπεδο τένις και μπάσκετ και κήπο.

Η τιμή εκκίνησης για τη μονάδα (ΦΙΛΕΡΗΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Α.Ε.) είναι στα 8.570.426 ευρώ με επισπεύδουσα την Cepal Hellas Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες.
Κοντά στο ιστορικό και τουριστικό κέντρο της πόλης της Ρόδου θα πλειστηριαστεί στις 21/5 ξενοδοχείο 3 αστέρων 3.825,50 τ.μ., δυναμικότητας 43 δωματίων και 82 κλινών. Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί σε 1.470.000 ευρώ.

Σε ότι αφορά την περιφέρεια Νότιου Αιγαίου θα βγουν σε πλειστηριασμό και άλλα δύο ξενοδοχεία σε Κάρπαθο και Τήνο σύμφωνα με το δημοσίευμα του "Οικονομικού Ταχυδρόμου".

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Κινδύνευσαν να πνιγούν - Κινητοποίηση από το λιμενικό για κολυμβητές

Κρήτη- κορωνοϊός: 48 νέα κρούσματα στο νησί ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ