Κρήτη

Ηράκλειο

Βαβουρανάκης στο Ράδιο Κρήτη: Θα ενισχύσουμε το ΕΣΥ αν μας ζητηθεί

χάρης βαβουρανάκης

"Είναι ώρα για συστράτευση, δεν περισσεύει κανείς στον πόλεμο κατά του κορωνοϊού" δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και στη Ρένα Σημειαντωνάκη, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Χάρης Βαβουρανάκης, κληθείς να σχολιάσει την απροθυμία συναδέλφων του στην Αττική να ενισχύσουν τα δημόσια νοσοκομεία, γεγονός που οδήγησε στην επίταξη.

Ο κ. Βαβουρανάκης στο ερώτημα αν ετίθετο ανάλογο αίτημα στο Ηράκλειο, είπε ότι η στάση των γιατρών του νομού θα ήταν τελείως διαφορετική.

"Στο Ηράκλειο γνωριζόμαστε όλοι. Οι ιδιώτες γιατροί έδειξαν από την πρώτη στιγμή και μέχρι τώρα την ευσυνειδησία τους. Αν φτάσουμε και στο Ηράκλειο, στην κατάσταση της Αττικής, κάτι που όλοι απευχόμαστε, είμαι σίγουρος ότι όλοι οι συνάδελφοί μου θα βρεθούμε εκεί που πρέπει, δηλαδή στα νοσοκομεία", είπε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Αναφορικά με το θέμα του χαμηλού ποσοστού εμβολιασμού των νοσηλευτών ο κ. Βαβουρανάκης, συμφώνησε με την άποψη του Γρηγόρη Πασπάτη για υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών. "Υπάρχει το δικαίωμα της επιλογής για το εμβόλιο του κορωνοϊού και στους υγειονομικούς, όμως ανάμεσα στο δικαίωμα και την υποχρέωσή μας απέναντι στους ασθενείς, επιλέγω το δεύτερο. Άλλωστε υπάρχει νομοθεσία, χρειάζεται μόνο μία υπουργική απόφαση", είπε ο κ. Βαβουρανάκης.

Ακούστε τη συνέντευξη του Χάρη Βαβουρανάκη:

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Η συγκλονιστική περιγραφή της γυναίκας που δέχθηκε σεξουαλική επίθεση

Ο ποιητής Μ. Πρατικάκης στο Ράδιο Κρήτη: Από τον Κολοκοτρώνη ...στους Rolling Stones

Κρήτη: Απίστευτη εξέλιξη - Επανήλθε ο οδηγός από το τροχαίο!

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Με προηγμένη ιατρική τεχνολογία λαπαροσκοπικές επεμβάσεις στο Βενιζέλειο

Τα νέα μηχανήματα στο Βενιζέλειο

Το Βενιζέλειο νοσοκομείο και η Γενική Χειρουργική Κλινική του αναβαθμίζεται εγκαθιστώντας προηγμένη ιατρική τεχνολογία τρισδιάστατης όρασης σταθερού οπτικού πεδίου και απεικόνισης, υψηλής ανάλυσης , κατέχοντας έτσι ένα από τα πιο σύγχρονα λαπαροσκοπικά συστήματα της χώρας.Σε ανακοίνωση του Βενιζελείου αναφέρονται τα εξής:

"Η τρισδιάστατη όραση κατά τη λαπαροσκόπηση δίνει στο χειρουργό και σε όλη την ομάδα τη δυνατότητα προβολής τρισδιάστατου χειρουργικού πεδίου σε οθόνη δύο διαστάσεων. Μας δίνεται η ευκαιρία για καλυτερη αίσθηση βάθους και αντίληψης χειρουργικού πεδίου αυξάνοντας την ακρίβεια και την ασφάλεια των χειρουργικών επεμβάσεων.

Ακόμη, το πλεονέκτημα της ρομποτικής χειρουργικής έναντι των υπολοίπων λόγω του καλού οπτικού πεδίου εξαλείφεται με τη 3D λαπαροσκοπική χειρουργική, καθώς δίνει τη δυνατότητα  όρασης και αντίληψης. Οι ασθενείς λοιπόν λαμβάνουν ιατρικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου χωρίς το υπέρογκο κόστος της ρομποτικής χειρουργικής που για τους περισσότερους είναι απαγορευτικό.

Η τεχνολογία των νέων εγκαταστάσεων στη χειρουργική αίθουσα δεν σταματάει εκεί. Υπάρχουν τα νεότερα συστήματα όχι μόνο ανίχνευσης επιπλοκών διεγχειρητικά αλλά και συνεπικουρικά για το χειρουργό και την ομάδα του ως προς τη λήψη αποφάσεων για την καλύτερη έκβαση του χειρουργείου. Αναφορικά λοιπόν διατίθεται σύστημα καθοδηγούμενης από φθορισμό χειρουργικής υβριδικής απεικόνισης με τεχνολογία  NIR/ICG, που μπορεί να είναι άγνωστα προς το ευρύ κοινό, αλλά πολύ δημοφιλή στη χειρουργική παγκόσμια κοινότητα, πολλές φορές υποβοηθώντας και βελτιστοποιώντας τη διεγχειρητική λήψη αποφάσεων.

Το Βενιζέλειο γίνεται το πρώτο νοσοκομείο της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης που χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη τεχνολογία τρισδιάστατης Λαπαροσκόπησης επιτυγχάνοντας την αναβάθμισή του ιατρικού του εξοπλισμού, δίνοντας στο ιατρονοσηλευτικό του προσωπικό τις πλέον προηγμένες ιατρικές τεχνολογίες προκειμένου και αυτό με τη σειρά του να προσφέρει την καλύτερη δυνατή φροντίδα στους ασθενείς.

Η Κλινική της Γενικής Χειρουργικής στο ΓΝΒΠ έχει αποδείξει σε βάθος χρόνου πως πρωτοπορεί και θέλει να προσφέρει το καλύτερο δυνατό στον κάθε ασθενή, όχι μόνο σε μικρής  ή μεσαίας βαρύτητας επεμβάσεις αλλά και σε μεγαλύτερης βαρύτητας χειρουργεία. Αναφορικά, από το 2015 έως το 2021 έχουν πραγματοποιηθεί εφτακόσιες πενήντα (750) επεμβάσεις παχέος εντέρου κι ορθού με διακόσιες πενήντα (250) από αυτές να διενεργούνται λαπαροσκοπικά, δηλαδή ελάχιστα επεμβατικά, καθιστώντας την Κλινική μας ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα σε αυτό το αντικείμενο στην Ελλάδα. Ασφαλώς λαπαροσκοπικά πραγματοποιούνται πολύ μεγάλος αριθμός άλλων επεμβάσεων όπως χολοκυστεκτομές, κήλες κοιλιακού τοιχώματος, διαφραγματοκήλες κλπ.

Εν κατακλείδι , βρισκόμαστε σε πλεονεκτική θέση και δηλώνουμε πως οι χειρουργικές αίθουσες της Χειρουργικής κλινικής του Βενιζελείου έχουν πλέον επανδρωθεί με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα λαπαροσκοπικής χειρουργικής, αναμένοντας εντός λίγων μηνών και τη δημιουργία ψηφιακής αίθουσας για λαπαροσκόπηση που έχει ήδη εγκριθεί και χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Κρήτης".

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Ελπίδες για τον τουρισμό από τέλη Ιουνίου αρχές Ιουλίου

Αγίου Πνεύματος: Πώς θα λειτουργήσουν αύριο σούπερ μάρκετ και καταστήματα -Κλειστές οι τράπεζες