Κρήτη

Ηράκλειο

Βαρδάκης: Παρέμβαση για την Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων μετά τον σεισμό

Σωκράτης Βαρδάκης

Την άμεση αποκατάσταση των ζημιών του κτιρίου, του πρώην ξενοδοχείου “ΗΛΙΟΣ”, που χαρακτηρίστηκε κίτρινο, μετά το σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου και την επιστροφή σε αυτό, των σπουδαστών της σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων, μετά την επισκευή του, ζητούν με κοινοβουλευτική τους παρέμβαση 15 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Τουρισμού, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου, Σωκράτη Βαρδάκη.

Mεταξύ άλλων στην κοινοβουλευτική παρέμβαση αναφέρονται τα εξής:

Το κτίριο, το οποίο βρίσκεται στην παραλιακή ζώνη της περιοχής Κοκκίνη Χάνι Ηρακλείου Κρήτης, στέγαζε έως και τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021, την εκπαιδευτική δομή του Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) του Υπουργείου Τουρισμού.

Σε προηγούμενη κοινοβουλευτική παρέμβαση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που αφορούσε τόσο στη συντήρηση του κτιρίου, περιουσία του Δημοσίου, όσο και στην επαναλειτουργία της συγκεκριμένης υποδομής, το Υπουργείο Τουρισμού δεν απάντησε με σαφήνεια ως προς το τι προτίθεται να κάνει σε σχέση με την επισκευή του, αλλά και την αξιοποίησή του. 

Τα δεδομένα έχουν πλέον αλλάξει, αφού μετά τον πρόσφατο σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου και κατόπιν του απαιτούμενου τεχνικού ελέγχου, το κτίριο χαρακτηρίστηκε κίτρινο, κάτι που σημαίνει ότι θα χρηματοδοτηθεί η επισκευή του και θα είναι ασφαλές για τους σπουδαστές, οι οποίοι μεταφέρθηκαν προσωρινά σε άλλο κτίριο.

Για τους λόγους αυτούς οι ερωτώντες βουλευτές ζητούν να ενημερωθούν από τον αρμόδιο Υπουργό, για το χρονοδιάγραμμα των επισκευαστικών εργασιών του κτιρίου, πότε επίκειται η επιστροφή των σπουδαστών σε αυτό και ποιες είναι οι προθέσεις του Υπουργείου ως προς την αξιοποίησή του, μετά την απαραίτητη επισκευή του.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο οι οδηγοί μετά από τροχαίο

Σεισμός: Νέα αισθητή δόνηση στο Ηράκλειο!

Κρήτη - κακοκαιρία: Μπάλλος ήταν... και πέρασε - Ο καιρός τα επόμενα 24ωρα

Κρήτη: Ισόβια και στο Εφετείο για τη δολοφονία της γυναίκας

Κρήτη

Κρήτη: Βροχή ...χρυσάφι για τις καλλιέργειες σε όλο το νησί - Προσοχή στο οδικό δίκτυο (Βίντεο)

βροχη

Μετά από ένα ιδιαίτερο άνομβρο Νοέμβριο, σημαντικές βροχές έπεσαν στην Κρήτη το Σάββατο (4/12).

Ειδικά τις τελευταίες ώρες η βροχόπτωση είναι έντονη σε πολλά σημεία του νησιού, ενώ ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι οδηγοί που κινούνται στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχής που κατέγραψαν οι σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr στο νησί μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου (ώρα 18:00) δίνονται στον πίνακα που ακολουθεί:

Τα ύψη βροχής που κατέγραψαν σήμετα οι σταθμοί του meteo.
Τα ύψη βροχής που κατέγραψαν σήμετα οι σταθμοί του meteo.

Δείτε τον καιρό για αύριο Κυριακή:

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: 224 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Ηράκλειο: Προχωρούν οι εργασίες ανάπλασης στο κέντρο (Φωτογραφίες)

Κίνημα Αλλαγής: Στις κάλπες για την ανάδειξη νέου προέδρου

ESPA BANNER