Κρήτη

Ηράκλειο

Βαρδάκης: Παρά τη βαθιά ύφεση πολλοί επαγγελματίες δεν έχουν ενταχθεί σε μέτρα στήριξης

Invalid Scald ID.

Την ένταξη Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (ΚΑΔ) των επιχειρήσεων Νυφικών, Βαπτιστικών και Συναφών Ειδών στους πληττόμενους κλάδους που εντάσσονται στα μέτρα στήριξης ζητούν με ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 28 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη.

Συγκεκριμένα, όσο η οικονομική κρίση βαθαίνει, όλο και περισσότεροι κλάδοι, επαγγελματίες και επιχειρήσεις χρήζουν της άμεσης στήριξης της πολιτείας. 

Οι οικονομικοί δείκτες, η άνοδος της ανεργίας αλλά και η ύφεση, στοιχεία πλέον καταγεγραμμένα και δημοσιευμένα, υποδηλώνουν τις δραματικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας. 

Υπάρχουν Κ.Α.Δ. οι οποίοι δεν έχουν ενταχθεί στα μέτρα στήριξης, επιχειρήσεις οι οποίες απασχολούν μόνιμο προσωπικό με συμβάσεις αορίστου χρόνου, οι οποίες αδυνατούν πλέον να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις τους, με αποτέλεσμα αφενός τη διόγκωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους, αφετέρου τη δυσκολία διατήρησης του προσωπικού τους, όπως επαγγελματίες στο είδος των Νυφικών, βαπτιστικών και Συναφών ειδών, των οποίων οι Κ.Α.Δ. δεν συμπεριλήφθηκαν σε μέτρα στήριξης.

Αν και πρόκειται για επιχειρήσεις οι οποίες διαθέτουν εποχικά χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια των πωλήσεων, αλλά και των εκτελέσεων παραγγελιών και εισπράξεων, εντούτοις λειτουργούν όλο το χρόνο απασχολώντας προσωπικό εξειδικευμένο, με συμβάσεις αορίστου χρόνου. 

Η πορεία της υγειονομικής κρίσης και τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας του γενικού πληθυσμού, όπως αναβολή για ένα χρονικό διάστημα τέλεσης μυστηρίων, αλλά και συναθροίσεων που τα συνοδεύουν, μετέπειτα οι αριθμητικοί περιορισμοί ως προς τη συμμετοχή κλπ, είχαν ως αποτέλεσμα την οικονομική κατάρρευση των επιχειρήσεων που συνδέονται με τα μυστήρια του γάμου και της βάπτισης.

Επειδή, ο κλάδος απασχολεί πολλούς επαγγελματίες και εργαζόμενους και οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες τόσο διάστημα πολεμούν μόνοι, εξαιρούμενοι από οποιαδήποτε μέτρα στήριξης, η πολιτεία οφείλει να τους στηρίξει με κάθε ενδεδειγμένο τρόπο υπό τις παρούσες συνθήκες.

Με βάση τα παραπάνω, οι βουλευτές καλούν τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει αν προτίθεται να εντάξει στα μέτρα στήριξης για τους πληττόμενους κλάδους, τους Κ.Α.Δ. των επιχειρήσεων Νυφικών, Βαπτιστικών και Συναφών Ειδών.

Κρήτη

Δήμος Μαλεβιζίου: Επιθεώρηση εργασιών στο γήπεδο του Φόδελε

Γηπεδο Φοδελε

Την επίσπευση των εργασιών για την ολοκλήρωση του γηπέδου ποδοσφαίρου στο Φόδελε, εντός του χρονοδιαγράμματος που προβλέπεται από τη σύμβαση, ζήτησε από τον ανάδοχο του έργου ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας. Συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργο Πετούση και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Γρηγόρη Φασουλάκη ο κ Μποκέας βρέθηκε στο υπό κατασκευή γήπεδο και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών από τον πρόεδρο του συμβουλίου της Κοινότητας Φόδελε Χαράλαμπο Παντερή και τον ανάδοχο του έργου.

Υπενθυμίζεται πως με βάση τη σύμβαση προβλέπεται η δημιουργία ενός γηπέδου ποδοσφαίρου με συνθετικό χλοοτάπητα, χώρου προθέρμανσης, καθώς και ενός ισόγειου μεταλλικού κτιρίου 175 τετραγωνικών. Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 915.000 ευρώ.

Αυτό που ζήτησε ο κ. Μενέλαος Μποκέας από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και τον Πρόεδρο του συμβουλίου της Κοινότητας Φόδελε, είναι να εξεταστεί η δυνατότητα, στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου να κατασκευαστεί και ένα γήπεδο μπάσκετ. «Θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν πολυχώρο αθλητισμού στο Φόδελε. Έναν πόλο έλξης για τα παιδιά και τους νέους της περιοχής. Έχουμε σχεδιάσει ένα μοντέλο ισόρροπης αθλητικής ανάπτυξης στο δήμο Μαλεβιζίου και βήμα βήμα δημιουργούμε τις απαραίτητες υποδομές και αναβαθμίζουμε υφιστάμενες, για την υποστήριξη αυτού του σχεδιασμού.» δήλωσε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας.

ειδησεις σημερα

Ηράκλειο: Κινητοποίηση για την υποχρεωτική στείρωση των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς (φώτο)

Κορωνοϊός - Κρήτη: Νέα θρόμβωση παρουσίασε ο 35χρονος που εμβολιάστηκε με Astrazeneca

Χανιά: Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο των 80 χρόνων από την Μάχη της Κρήτης