Κρήτη

Ηράκλειο

Βαρδάκης: Ο Χατζηδάκης δεν είναι μόνο αδιάβαστος, αλλά και επικίνδυνος για τους εργαζόμενους

Σωκράτης Βαρδάκης

Σχετικά με την σημερινή τηλεοπτική εμφάνιση του Υπουργού Εργασίας και την αναφορά στην πολιτική, που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στον εργασιακό τομέα, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης, δήλωσε τα εξής:

«Ο κ. Χατζηδάκης, συνηθίζει τον τελευταίο καιρό να εμφανίζεται, ως φιλεργατικός Υπουργός, κάτι το οποίο δεν θα μπορούσε να μην κάνει και στην σημερινή του εμφάνιση. Στη προσπάθειά του να επιχειρηματολογήσει υπέρ των ατομικών συμβάσεων εργασίας για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, ξεπέρασε κάθε όριο προπαγάνδας και παραπληροφόρησης.

Εκμεταλλευόμενος τις τελευταίες μέρες, το βήμα που του δίνουν τα συστημικά μέσα ενημέρωσης, επιχειρεί να μετακυλήσει τις ευθύνες στην σημερινή Αξιωματική Αντιπολίτευση, ισχυριζόμενος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν προστάτευσε την περίοδο διακυβέρνησής του, τους εργαζόμενους, οι οποίοι ερχόταν σε συμφωνία με την εργοδοσία για διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Ουδέν ανακριβέστερο κ. Υπουργέ!  

Ο κ. Χατζηδάκης αδυνατεί να αντιληφθεί την τεράστια διαφορά, ανάμεσα στην διευθέτηση του χρόνου εργασίας με συλλογική σύμβαση, σε σχέση με την ατομική σύμβαση, που επιχειρεί σήμερα η Κυβέρνηση να νομοθετήσει. Αν δεν το έχει κατανοήσει, μπορεί να πάρει πίσω την θέσπιση των ατομικών συμβάσεων εργασίας. Εάν δεν το πράξει, είναι σαφές ότι παραπληροφορεί και διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, κατά την προσφιλή μέθοδο της κυβέρνησης της ΝΔ.

Φαίνεται ότι ο κ. Χατζηδάκης, πανικόβλητος από τα μηνύματα του εργατικού κινήματος και τις αντιδράσεις σύσσωμης της Αντιπολίτευσης, σπεύδει κάθε μέρα σχεδόν να εμφανίσει το νομοσχέδιο που έχει συντάξει, ως μαγική εικόνα ενός φιλεργατικού νομοσχεδίου.

Ας μας απαντήσει ο κ. Χατζηδάκης τελικά:

-Γιατί δεν κηρύσσεται υποχρεωτική η Κλαδική Σύμβαση Εργασίας των Ξενοδοχοϋπαλλήλων, αφού εναρμονίζεται πλήρως με τις διατάξεις του δικού του νομοσχεδίου; 

-Γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ αμέσως μετά τις εκλογές νομοθέτησε τη διάλυση του θεσμού των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των κλαδικών συμβάσεων με την πρόβλεψη εξαίρεσης από τις αρχές της επεκτασιμότητας και της ευνοϊκότερης ρύθμισης επιχειρήσεων χωρίς ουσιαστικό λόγο, την κατάργηση του δικαιώματος προσφυγής των εργαζομένων στη διαιτησία, και τώρα ετοιμάζει το τελειωτικό χτύπημα με την κατάργηση του οκταώρου και τη θέσπιση της απλήρωτης υπερωριακής εργασίας; 

-Γιατί αρνείται την αναγκαία παράταση της ισχύος όλων των συλλογικών ρυθμίσεων (συλλογικών συμβάσεων εργασίας και διαιτητικών αποφάσεων) κάθε είδους, των οποίων η διάρκεια ισχύος ή η νομοθετική παράταση των όρων τους έληξε ή θα λήξει πριν την 30ή Ιουνίου  2021;

Το νεοφιλελεύθερο σχέδιο της ΝΔ είναι σαφές: 

  1. Εργοδότης και εργαζόμενος μπορεί να είναι ισότιμοι, 
  2. Κάθε έννοια ρύθμισης και συλλογικής σύμβασης είναι περιττή
  3. Επαναφορά της εργασιακής ζούγκλας με φθηνή και ελαστική εργασία χωρίς κανόνες, δικαιώματα και συνδικαλιστικές ελευθερίες 

Κάθε εμφάνιση του κ. Χατζηδάκη και των Κυβερνητικών στελεχών που διαφημίζουν ως φιλεργατικό το επερχόμενο νομοσχέδιο, αποτελεί κοινωνική πρόκληση και εμπαιγμό των εργαζομένων.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χατζηδάκης: Τι περιλαμβάνει το εργασιακό νομοσχέδιο για τη βία και τη σεξουαλική παρενόχληση

ΚΚΕ: Το νομοσχέδιο που φέρνει το υπ. Εργασίας είναι αιτία πολέμου για τους εργαζόμενους

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: 16 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

rapid test

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 549 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, εκ των οποίων 1 εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 13. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 330.

Στην Κρήτη το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 16 νέα κρούσματα και συγκεκριμένα: 8 στο Ηράκλειο, 4 στα Χανιά, 3 στο Ρέθυμνο και 1 στο Λασίθι.

Δείτε την ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εμβολιασμός: Ανοίγουν σήμερα τα ραντεβού για νέους 18-24 ετών με όλα τα σκευάσματα

Κορωνοϊός - Παγώνη: Για ποιο λόγο πρέπει να κάνετε και τη 2η δόση του εμβολίου AstraZeneca

Κορωνοϊός - Λινού: Οι γυναίκες κάτω των 50 ετών να κάνουν εμβόλια mRNA