Κρήτη

Ηράκλειο

Βαρδάκης: Κοινοβουλευτική παρέμβαση για τα Ελληνικά Ταχυδρομεία

Σωκράτης Βαρδάκης

Κοινοβουλευτική παρέμβαση για τα Ελληνικά Ταχυδρομεία "που ρημάζουν στο βωμό των συμφερόντων", 'οπως λένε,  πραγματοποίησαν 32 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική - Συμμαχία, καταθέτοντας σχετική ερώτηση, προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι βουλευτές, η σημερινή Διοίκηση του Οργανισμού έχει υποπέσει σε κάκιστες και αθέμιτες πρακτικές, απέναντι σε εργαζόμενους και συνταξιούχους, όλο αυτό το διάστημα. Σε πρόσφατο Δελτίο Τύπου, ο Πανελλήνιος Σύλλογο Συνταξιούχων ΕΛΤΑ, στηλιτεύει την πρακτική της Διοίκησης να εμφανίζει κέρδη, με τερτίπια, με τις περικοπές στους μισθούς των υπαλλήλων αλλά και την εθελούσια έξοδο, που μόνο εθελούσια δεν είναι, αλλά αντιθέτως αναγκαστική επιλογή για τους εργαζομένους, δεδομένων των άθλιων εργασιακών συνθηκών που επικρατούν στον Οργανισμό.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον σύλλογο, τα κέρδη που παρουσιάζει η Διοίκηση (9,6 εκ. ευρώ το 2020), εκτός του ότι προέρχονται από την περικοπή των αποζημιώσεων των δικαιούχων συνταξιούχων των ΕΛΤΑ, είναι για φέτος αισθητά μειωμένα, σε σχέση με το 2019 (20 εκατομμυρίων ευρώ το 2019).

Ταυτόχρονα γεννώνται ερωτήματα για την σταδιακή απεμπλοκή του Οργανισμού από τον χώρο της Ενέργειας, στον οποίο είχε εισχωρήσει ως πάροχος. Η εγκατάλειψη αυτής της δραστηριότητας είναι εμφανής και γίνεται εις βάρος των εργαζόμενων και των συνταξιούχων των ΕΛΤΑ, που είχαν σπεύσει να στηρίξουν το εγχείρημα και τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με υπέρογκες αυξήσεις στα οικιακά τους τιμολόγια.

Με βάση τα παραπάνω, οι βουλευτές καλούν τον αρμόδιο Υπουργό να αποσαφηνίσει τους λόγους για τους οποίους πάρθηκε εκ μέρους της Διοίκησης, η απόφαση απόσυρσης των ΕΛΤΑ από τον τομέα της Ενέργειας αλλά και να δώσει απαντήσεις για την τεράστια μείωση των κερδών, παρά τις ανερμάτιστες και αδικαιολόγητες περικοπές που έγιναν στις δαπάνες του Οργανισμού.

ειδησεις σημερα 

Ρέθυμνο: Τα δενδρύλλια κάνναβης και τα όπλα τον "έστειλαν" φυλακή - φώτο

Γλυκά Νερά: Ολοκληρώθηκε η απολογία του συζυγοκτόνου

Ρέθυμνο: Παράταση στις εγγραφές για τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Παρατείνεται η δημόσια διαβούλευση για τον κανονισμό λειτουργίας του Πάρκου Γεωργιάδη

Πάρκο Γεωργιάδη

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι η δημόσια διαβούλευση για τον κανονισμό λειτουργίας του Πάρκου Γεωργιάδη παρατείνεται έως την Τρίτη 31 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο του κανονισμού, όπως το εκπόνησε η Επιστημονική Επιτροπή που όρισε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, έχει αναρτηθεί στο site του Δήμου Ηρακλείου, στο link https://bit.ly/3iERo03 προκειμένου όσοι ενδιαφέρονται να το μελετήσουν και να καταθέσουν τις προτάσεις τους στο mail:  parko_georgiadi@heraklion.gr

Τηλέφωνο για περισσότερες πληροφορίες: 2813409250

Στην σχετική ενότητα στο site του Δήμου θα αναρτηθούν το επόμενο διάστημα και οι προτάσεις που έχουν ήδη κατατεθεί καθώς και όσες πρόκειται να κατατεθούν.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: Πρόστιμα σε εργοτάξια για ανασφάλιστους εργαζόμενους

Κρήτη: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Πέμπτη

Ηράκλειο - Σχολικές καθαρίστριες: Ζητούν σεβασμό των εργασιακών τους δικαιωμάτων