Κρήτη

Ηράκλειο

Τσελέντης: Η σεισμική ακολουθία στο Αρκαλοχώρι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα

άκης τσελέντης

Με νέα ανάρτησή του στο facebook ο καθηγητής Σεισμολογίας -  Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών Άκης Τσελέντης, εφιστά την προσοχή για άμεσους ελέγχους όλων των οικοδομών της περιοχής του Αρκαλοχωρίου και κυρίως των παλιών, ενώ όπως σημειωνει οι κάτοικοι πρέπει να τηρούν τα μέτρα σεισμικής προστασίας, μετά τον σεισμό των 4,8 Ρίχτερ.

Παράλληλα υπογραμμίζει ότι η σεισμική ακολουθία στο Αρκαλοχώρι δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Η ανάρτηση του καθηγητή Τσελέντη:

"Μετά τον χθεσινό σεισμό των 4.8R η σεισμικότητα στο Αρκαλοχώρι συνεχίστηκε με μεγάλο αριθμό μικροσεισμών αρκετοί από τους οποίους ήταν μεγαλύτεροι των 3R και λόγω του μικρού εστιακού τους βάθους και της βοής ανησύχησαν τους κατοίκους.

Η συνεχής επιβάρυνση του δομικού ιστού της πόλης του Αρκαλοχωρίου λόγω των πολλαπλών έστω και μικρών σεισμικών δονήσεων ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΜΕΣΟ έλεγχο όλων των οικοδομών με έμφαση στις παλιές όπως και στην ελαχιστοποίηση των επικινδυνοτήτων τόσο σε επίπεδο Δήμου (αποψίλωση ετοιμόρροπων δομικών στοιχείων πχ μάντρες, μπαλκόνια, κλπ) όσο και σε επίπεδο κατοίκων δηλ. οι κάτοικοι να ακολουθούν με ευλαβική ακρίβεια τα γνωστά μέτρα σεισμικής προφύλαξης.

Η ακολουθία στο Αρκαλοχώρι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΑΚΟΜΑ. Το Γεωδυναμικό με το δίκτυο των 6 σεισμογράφων που έχει εγκαταστήσει από τον Νοέμβριο του 2020, όταν είχε τις πρώτες ενδείξεις, παρακολουθεί για τυχόν μετανάστευση σε άλλα ρήγματα πχ ρήγμα Γιούχτα, Βασιλειών κλπ αλλά προς το παρόν δε βλέπει κάτι τέτοιο.

Ο συνεργάτης μου Μάκης Χουλιάρας σύγκρινε τους ρυθμούς εξέλιξης των σεισμικών ακολουθιών Θήβας και Αρκαλοχωρίου (και κατασκεύασε το παρακάτω διάγραμμα) όπου φαίνεται η μεγάλη διαφορά τους και η μη ολοκλήρωση του φαινομένου στο Αρκαλοχώρι. Μόνο όταν η παράμετρος b πλησιάσει το 1 θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για ολοκλήρωση του φαινομένου και ομαλή εξέλιξη. Προς το παρόν το b στη Θήβα είναι 1.08 ενώ στο Αρκαλοχώρι είναι 0,61.

Όπως βλέπετε σε λίγο θα σας κάνω και σεισμολόγους αλλά θέλω με απλά λόγια πάντα να σας κάνω να καταλαβαίνετε τι γίνεται. Ασφαλής πολίτης είναι Ο ΣΩΣΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ.

Παρακαλώ τα τοπικά ΜΜΕ να μην καλούν άτομα με ψευδεπίγραφους τίτλους μη γνώστες του φαινομένου και να παραπλανούν το κόσμο. Τόσο εγώ όσον και ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ όσο και οι άλλοι συνάδελφοι μου Καθηγητές είναι εδώ να συνεισφέρουν με τις γνώσεις τους με γνώμονα την πληροφόρηση σας και όχι τις ακροαματικότητες και την γελοία μαιντανοποίηση στα ΜΜΕ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΩ ΔΥΟ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΜΙΑ ΣΤΟ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ θα σας ενημερώσω με σχετικές αναρτήσεις στο τοίχο μου."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Η γη δε σταματά να σείεται

Ηράκλειο: Ελέγχουν τα σπίτια μετά τον ισχυρό σεισμό (Φωτογραφίες)

Ζημιές σε χωριά του Ηρακλείου μετά τον σεισμό (φωτογραφίες)

Ηράκλειο: Σε βίντεο η στιγμή του σεισμού των 4,8 Ρίχτερ

Κρήτη

Ηράκλειο

Δήμος Μινώα Πεδιάδος: Συνελήφθη η ανεμβολίαστη φυσικοθεραπεύτρια

χειροπέδες γυναίκα

Σκηνές απείρου κάλλους εξελίχθησαν μέρα μεσημέρι σήμερα στο ΚΑΠΗ Αρκαλοχωρίου του Δήμου Μινώα Πεδιάδος με τη φυσικοθεραπεύτρια-αρνήτρια του εμβολιασμού να έχει ταμπουρωθεί μαζί με τον σύζυγό της από το πρωί στη δομή, προσπαθώντας να αποφύγει το ένταλμα σύλληψης το οποίο είχε εκδοθεί εναντίον της.

Εν τέλει οι αστυνομικοί έσπασαν την πόρτα και με αυτόφωρη διαδικασία οδήγησαν την αρνήτρια στο Αστυνομικό Τμήμα Αρκαλοχωρίου, όπου και κρατείται.

Όπως προκύπτε,ι η φυσικοθεραπεύτρια- η οποία ανήκει στην επαγγελματική κατηγορία των υγειονομικών και ως εκ τούτου ο εμβολιασμός της είναι υποχρεωτικός – έχει ασπαστεί τη

Διακήρυξη των "Ελλήνων Αυτόχθονων Ιθαγενών" και επικαλούμενη δικαιώματα ελευθερίας αρνήθηκε τον εμβολιασμό της. Τέθηκε σε αναστολή εργασίας, ωστόσο αυτό δεν την πτόησε από το να συνεχίζει να εργάζεται στο κτίριο που βρίσκεται δίπλα στο ΚΑΠΗ και να έρχεται σε καθημερινή επαφή με άτομα μεγάλης ηλικίας.

Βλέποντας οτι τα όρια αντίδρασης ... στενεύουν, η εν λόγω φυσικοθεραπεύτρια προέβη σήμερα σε μια ύστατη πράξη αντίστασης: έσπασε το λουκέτο του φυσικοθεραπευτηρίου, τοποθέτησε δικής της κλειδαριά και μαζί με το ταίρι της κλείστηκαν εντός!

Τέλος σε αυτήν την κατάσταση έδωσαν οι αστυνομικές αρχές συλλαμβάνοντας την, με την όλη επιχείρηση να έχει μετατραπεί σε σόου από τη γυναίκα, καθώς γύρω από το κτίριο είχαν συγκεντρωθεί ομοϊδεάτες της.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Ηράκλειο: Έκρυβε την ηρωίνη στην παραλία του Παγκρητίου (φωτογραφίες)

Κρήτη: Λαγοκέφαλοι μέχρι 6,5 κιλά στα δίχτυα των ψαράδων!

Κρήτη: Αστυνομική επιχείρηση - Βρέθηκε μεγάλη φυτεία κάνναβης

ESPA BANNER