Κρήτη

Ηράκλειο

Τουρισμός και αγροτικά προϊόντα στη συνάντηση με την πρέσβειρα του Ισραήλ

περιφέρεια ισραήλ

Την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από το Ισραήλ στην Κρήτη, και η αύξηση των εξαγωγών Κρητικών πιστοποιημένων προϊόντων στην Ισραηλινή αγορά συζητήθηκαν στη σημερινή συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με την πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα Ιρίτ Μπεν Άμπα που επισκέφθηκε την Περιφέρεια Κρήτης. Ειδικότερα ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης αντάλλαξε απόψεις με την πρέσβη για τις δυνατότητες-προοπτικές που υπάρχουν ώστε να αυξηθούν οι αφίξεις Ισραηλινών τουριστών στο νησί μας, αλλά και για την αύξηση των εξαγωγών Κρητικών προϊόντων στην Ισραηλινή αγορά. Επίσης ο Περιφερειάρχης με την Ισραηλινή πρέσβη, με την παρουσία του εντεταλμένου συμβούλου Πολιτισμού Κώστα Φασουλάκη, συζήτησαν τη δυνατότητα ανάπτυξης πολιτιστικών ανταλλαγών- εκδηλώσεων ανάμεσα στην Κρήτη και στο Ισραήλ.
Από την πλευρά της η κα. Μπεν Άμπα ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την φιλοξενία, και εξέφρασε τον θαυμασμό της για το ποιοτικό τουριστικό προϊόν του νησιού, τον πολιτισμό και την ιστορία του.
 
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Οι έλεγχοι Ορκωτών λογιστών στους ΤΟΕΒ και το έλλειμα χιλιάδων ευρώ

φωτο αρχείου

Σε ευρύ διαχειριστικό έλεγχο των ΤΟΕΒ(Τοπικοί Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων) της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου προχωρά η Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο του νόμου 4546/2018 που προβλέπει την εποπτεία των ΤΟΕΒ της χώρας από τις Περιφέρειες.

Αφορμή για τη διενέργεια των ελέγχων αυτών ήταν και η υπόθεση στον ΤΟΕΒ Ινίου - Μαχαιρά - Μοναστηρακίου υπόθεση που είχε αναδείξει πριν μερικούς μήνες το Ράδιο Κρήτη με το έλλειμμα στα έσοδα 133.000 περίπου που διαπιστώθηκε στον συγκεκριμένο οργανισμό.

Μιλώντας σήμερα στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη ο σημερινός πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ινίου κ.Γιάννης Ρολάκης είπε ότι η υπόθεση στην οποία εμπλέκεται πρώην υπάλληλος του Οργανισμού έχει πάει ήδη στον εισαγγελέα και έχει υποβληθεί μήνυση.

"Ο υπάλληλος που εμπλέκεται έχει επιστρέψει κάποια ποσά είπε αλλά τώρα οι Ορκωτοί λογιστές θα ελέγξουν όλα τα στοιχεία των τελευταίων ετών και τότε θα είμαστε σε θέση να πούμε περισσότερα" επεσήμανε ο πρόεδρος.

Μάλιστα ανέφερε ότι παρά το έλλειμμα ο ΤΟΕΒ με την χρηστή διαχείριση ανταποκρίνεται σε όλες τις υποχρεώσεις του και είναι ένας βιώσιμος Οργανισμός.

Οι έλεγχοι των ΤΟΕΒ βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης με τους ορκωτούς λογιστές Μανόλη Διαμαντουλάκη και Κώστα Αντωνακάκη.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Παύλος Μπαριτάκης η γενική Διευθύντρια εσωτερικής λειτουργίας της Περιφέρειας Κρήτης Μαρία Ραπτάκη και το στέλεχος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Ηρακλείου Μαρία Κοροβέζου.

Διαβάστε επίσης: 

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Ψάχνουν απαντήσεις για το "ορφανό" μεταλλαγμένο κρούσμα

Ηράκλειο: Δολιοφθορές και... δυναμιτάκια σηκώνουν στο πόδι μια ολόκληρη γειτονιά!