Κρήτη

Ηράκλειο

Τοποθέτηση του Σωκράτη Βαρδάκη κατά τη συζήτηση του ν/σ αλλαγής του εκλογικού νόμου (βίντεο)

βαρδακης.jpg

Στην ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών«Εκλογή Βουλευτών», τοποθετήθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, τονίζοντας ότι με το σημερινό σχέδιο νόμου, σταματά, με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης, η κατεύθυνση της αναζήτησης και της εύρεσης ευρέων πολιτικών συγκλίσεων. Μάλιστα αυτό γίνεται σε μια εποχή, όπου η χώρα, οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να οικοδομήσουν ένα κλίμα συνεργασίας και συνεννόησης.

Ο κ. Βαρδάκης υπενθύμισε στους βουλευτές της Κυβέρνησης, μια σειρά παρεμβάσεων τους, που προώθησαν μέσω νομοσχεδίων, όπως η κατάργηση του βάσιμου λόγου απόλυσης με πρώτα θύματα του νόμου,τους εργαζομένους στον ΟΤΕ. Ακολουθούν απολύσεις στις τράπεζες,που όπως ισχυρίζονται συνδικαλιστές του χώρου, είχαν να γίνουν από την χούντα. Χιλιάδες απολύσεις σε 5 μήνες στον ιδιωτικό τομέα. Αρνητικό πρόσημο προσλήψεων και απολύσεων, το τελευταίο οχτάμηνο. Ακολούθησαν και συνεχίζονται απολύσεις εκατοντάδων συμβασιούχων στα ΕΛΤΑ, με αποτέλεσμα το κλείσιμο γραφείων και η απαξίωση των ΕΛΤΑ. Μάταια, οι εργαζόμενοι προσπαθούν να επεκτείνουν τις συμβάσεις τους με αποτέλεσμα να επανέρχεται η εργασιακή ζούγκλα.

Ο κ. Βαρδάκης τόνισε ότι την ώρα που ο Πρωθυπουργός αρνείται να συζητήσει την ερώτηση Τσίπρα για τα εργασιακά , η ανεργία αυξάνεται, η μαύρη εργασία πάει σύννεφο και όλα αυτά για το καλό του ελληνικού λαού. Δεν παρέλειψε να στηλιτεύσει την Κυβέρνηση, η οποία επιλέγει να απογειώσει τηνμόρφωση και να αναβαθμίσει τα Πανεπιστήμιά μας,  με την μέθοδο της κατάργησης πανεπιστημιακών σχολών και την Ελλάδα των κολλεγίων.

Ανέφερε επίσης: «oκ. Μητσοτάκης πανηγύριζε γιατί πέτυχε σε τρεις ψηφοφορίες μέγιστες πλειοψηφίες . Από σήμερα θα οδύρεστε που θα μείνετε μόνοι, απομονωμένοι και λίγοι…….

Οι προσφυγικές ροές έχουν σταματήσει!!!!

Μάλλον σταμάτησαν να ακούν τον Τσίπρα που τους προσκαλούσε… αυτά λέγατε!!!

Η αποσυμφόρηση των νησιών προχώρησε αστραπιαία!!!

Η Κυβέρνηση έχει κλείσει τον Ερντογάν στο καβούκι του!!

Η ανάπτυξη απογειώνεται!!!

Τι άλλο θέλει ο ελληνικός λαός για να νιώθει ικανοποιημένος

Μην ξεχάσετε να στείλετε κάποιον να ξεμπλοκάρει τις μπουλντόζες από την Ποσειδώνος

Είναι δυνατόν από τον Αύγουστο να μην μπορούν να φτάσουν στο Ελληνικό!!!»

 

Ο κ. Βαρδάκης επισήμανε ότι η Κυβέρνηση εισηγείται ένα σχέδιο νόμου, ενώ ήδη έχει ψηφισθεί η απλή αναλογική και όταν μάλιστα στην πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χωρών ισχύει η απλή αναλογική και έχουν απορριφθεί οι ενισχυμένες του πλειοψηφικού συστήματος.

Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Πιστοί στις αρχές της δικαιοσύνης, της ισότητας και της λαϊκής κυριαρχίας, ψηφίσαμε ως Κυβέρνηση, το νόμο 4406/2016 γιατί η πλουραλιστική συγκρότηση της Βουλής είναι ζητούμενο του δημοκρατικού και του προοδευτικού κόσμου.

Η απλή αναλογική οδηγεί σε κυβερνήσεις συνεργασίας και σέβεται την δίκαιη κατανομή εδρών.

Οδηγεί το πολιτικό σύστημα σε προγραμματικές συγκλίσεις, σε συνεργατική λογική.

Οι κυβερνητικοί σχηματισμοί βασισμένοι σε προγραμματικές συγκλίσεις διασφαλίζουν τη δημοκρατία και την  καλύτερη απεικόνιση των επιλογών του εκλογικού σώματος.

 Ταυτόχρονα η αναλογική αντιπροσώπευση των πολιτικών κομμάτων συμβάλλει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους δημοκρατικούς θεσμούς και το πολιτικό σύστημα.

Κυρίες και κύριοι της Κυβέρνησης

Δυστυχώς, επιλέγετε μια ακραίας μορφής υπερ -ενισχυμένη αναλογική.

Αυτό αντιλαμβάνεστε τι συνεπάγεται.

Μη αποτύπωση της λαϊκής βούλησης και των πραγματικών συσχετισμών του εκλογικού σώματος.

Αλλοίωση της έκφρασης του ελληνικού λαού.

Το θέμα του μπόνους των εδρών, μας βρίσκει ιδεολογικά αντίθετους, καθώς θεωρούμε χρέος μας, να απεικονίζεται η βούληση του εκλογικού σώματος με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια στην κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

Με 0,1 διαφορά, ένα κόμμα μπορεί να πάρει το μπόνους…

Η πεμπτουσία της Δημοκρατίας.

Συγχαρητήρια!!!

Δεν μπορεί να υπερασπίζεσθε τη λαϊκή κυριαρχία και, μέσω των πλειοψηφικών συστημάτων, να αλλοιώνετε την κοινωνική πλειοψηφία σε κοινοβουλευτική μειοψηφία!

Μας είπατε χθες χίλια δυο δεινά που μπορεί να φέρει η απλή αναλογική.

Μόνο θύματα πολέμου δεν μας είπε ο κύριος Γεραπετρίτης, ότι μπορεί να προκύψουν από την απλή αναλογική

Τι δεν μας είπε όμως….

Ότι η ενισχυμένη αναλογική και οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις δημιουργούν πραγματικά θύματα.

Δεν το λέω εγώ , το καταγράφει η ιστορία

Αυτές οι κυβερνητικές πλειοψηφίες, οι δικές σας κυβερνήσεις Κύριοι Υπουργοί χρεοκόπησαν την χώρα και φτωχοποίησαν τον ελληνικό λαό.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι

Οι κυβερνήσεις πρέπει να βασίζονται σε μια πραγματική κοινωνική πλειοψηφία και όχι σε μια πλαστή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Στις κυβερνήσεις πρέπει να αποτυπώνεται ξεκάθαρα η λαϊκή βούληση.

Κυρίες και κύριοι της ΝΔ

Χθες στην εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας είμαστε πολλοί μαζί, δείχνοντας δείγματα γραφής.

Αύριο θα είσαστε μόνοι σας και θα ψηφίζετε απομονωμένοι, λίγοι και σίγουρα θα έχετε απέναντί σας την πλειοψηφία του δημοκρατικού κόσμου της χώρας».

Παρακολουθήστε ολόκληρη την τοποθέτηση του κ. Βαρδάκη στο βίντεο που ακολουθεί:

Κρήτη

Επίσημη εκδήλωση του Επίτιμου Προξενείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα

Στο γραπτό μήνυμά του ο Νίκος Δασκαλαντωνάκης ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την συμμετοχή τους στην εκδήλωση

Το Επίτιμο Προξενείο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα με επικεφαλής τον κ. Νίκο Δασκαλαντωνάκη πραγματοποίησε επίσημη εκδήλωση για τον επετειακό εορτασμό του κοινού έτους Ιστορίας Ρωσίας - Ελλάδας και τη συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 στο πολυτελές ξενοδοχείο Grecotel Creta Palace την Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021.

Στην τιμητική εκδήλωση εκτός από τις αρχές του τόπου και τους εκλεκτούς προσκεκλημένους παραβρέθηκαν μέλη της επιστημονικής ομάδας από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας του N.F. Gamaleya που ανέπτυξε το εμβόλιο Sputnik V συνδράμοντας άμεσα και αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19. Οι νέοι επιστήμονες και οι οικογένειές τους απολαμβάνουν την εγκάρδια Κρητική φιλοξενία από τον Επίτιμο Πρόξενο της Ρωσικής Ομοσπονδίας και Πρόεδρο της Grecotel, κ. Νίκο Δασκαλανωνάκη.

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση.
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση.

Στον χαιρετισμό που απέστειλε ο Ρώσος Πρέσβης κ. Αντρέι Μάσλοβ, συνεχάρη την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Ρεθύμνου, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Επίτιμο Προξενείο για την πρωτοβουλία της πρόσκλησης των επιστημόνων και της τιμητικής εκδήλωσης, ενώ έκανε ειδική μνεία για την Κρήτη τονίζοντας «η Κρήτη κατέχει μία πολύ σημαντική θέση στους δεσμούς των χωρών και των λαών μας. Χιλιάδες Ρώσοι κάθε χρόνο επιλέγουν το φιλόξενο και πανέμορφο νησί σας για ανάπαυση. Βαθιές είναι και οι ιστορικές σχέσεις μεταξύ της Κρήτης και της Ρωσίας».

Στις τοποθετήσεις τους οι κ.κ. Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης τόνισαν τις πολυεπίπεδες σχέσεις που συνδέουν τους λαούς Ελλάδας Ρωσίας και επαίνεσαν τον Επίτιμο Πρόξενο της Ρωσίας στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα κ. Δασκαλαντωνάκη, για την πρωτοβουλία του αυτή και για τη συνολική προσφορά του στον τουρισμό και την οικονομία του τόπου.

Στις τοποθετήσεις τους οι κ.κ. Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης τόνισαν τις πολυεπίπεδες σχέσεις που συνδέουν τους λαούς Ελλάδας Ρωσίας.
Στις τοποθετήσεις τους οι κ.κ. Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης τόνισαν τις πολυεπίπεδες σχέσεις που συνδέουν τους λαούς Ελλάδας Ρωσίας.

Στο γραπτό μήνυμά του ο Νίκος Δασκαλαντωνάκης ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την συμμετοχή τους στην εκδήλωση και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη συμβολή των κ.κ. Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αντρέι Μάσλοβ, τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, το Δήμαρχο Ρεθύμνου Γιώργο Μαρινάκη και τον Πρύτανη  του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργο Κοντάκη για τη συμβολή τους στην πραγματοποίησή της τιμητικής εκδήλωσης.  

Σημείωσε μεταξύ άλλων: «Εδώ και δυόμισι δεκαετίες μου έγινε η τιμή να αναλάβω Επίτιμος Πρόξενος της Ρωσίας στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Η εμπειρία μου αυτή με έκανε να γνωρίσω και να εκτιμήσω βαθιά το Ρωσικό λαό, ένα λαό που πλέον θεωρώ αδελφό μου.

Με παρακαταθήκη τους άρρηκτους δεσμούς που συνδέουν τον τόπο μου με το Ρωσικό λαό και σε μια ιδιαίτερα απαιτητική εποχή από την τιμητική αυτή θέση είχα ως στόχο την ενδυνάμωση των σχέσεων των δυο χωρών και τη διάδοση των αξιών και του πολιτισμού της κάθε χώρας.

Αλλά και ως επιχειρηματίας του τουρισμού που υποδέχομαι στον τόπο μου χιλιάδες Ρώσους επισκέπτες σκοπός μου μέσα από την αυθεντική φιλοξενία παραμένει η στήριξη και την συνέχιση της οικονομικής και ειλικρινούς συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδας. Δεν φανταζόμουν βέβαια και νοιώθω ιδιαίτερα περήφανος γι’ αυτό, ότι η Ρωσία θα μου κάνει την ύψιστη τιμή και αναγνώριση να λάβω το παράσημο του Τάγματος της Φιλίας, από τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας κο Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο το Νοέμβριο του 2019.

Πλήθος προσκεκλημένων στην εκδήλωση που έγινε στο πολυτελές ξενοδοχείο Grecotel Creta Palace.
Πλήθος προσκεκλημένων στην εκδήλωση που έγινε στο πολυτελές ξενοδοχείο Grecotel Creta Palace.

Ακολούθως επεσήμανε ότι: «Στo πλαίσιο του επετειακού εορτασμού του  Έτους Ιστορίας Ελλάδος – Ρωσίας που  συμπίπτει με τα 200 χρόνια από την έναρξη του Αγώνα Απελευθέρωσης του Ελληνισμού θεωρώ αγαστή συγκυρία την τιμητική παρουσία στην αποψινή εκδήλωση νέων επιστημόνων του Ερευνητικό Ινστιτούτου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας του Ν. Gamaleya για την σπουδαία ανακάλυψη του εμβολίου SPUTNIC V και την συμβολή τους στη σύγχρονη απελευθέρωση της ανθρωπότητας από τον Κορονοϊό.

Καταλήγοντας στο μήνυμά του ο κύριος Δασκαλαντωνάκης πρόσθεσε ότι: Η τιμή και ο σεβασμός που οφείλουμε στη ζωή και στις αξίες του Ανθρώπου δεν γνωρίζουν σύνορα στις χώρες και τις καρδιές μας.

Στο σημείο αυτό οι Ρώσοι επιστήμονες χειροκροτήθηκαν από σύσσωμο το προσωπικό του ξενοδοχείου και τους παρισταμένους ως ένδειξη αναγνώρισης για τη συνεισφορά τους στην ανθρωπότητα.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων: O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης Μαίρη Λιονή, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργης Μαρινάκης, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Ρεθύμνου Αντισυνταγματάρχης 547 Ταγμ. Πεζικού Γιώργος Τσιαντούλας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ρεθύμνης Ευάγγελος Αλεβυζάκης, ο Λιμενάρχης Ρεθύμνου Πλωτάρχης Κωνσταντίνος Καστρινάκης, ο Πρόεδρος ΕΒΕ Ρεθύμνης Γιώργος Γιακουμάκης, ο Διοικητής Νοσοκομείου Ρεθύμνου Λευτέρης Μαρκάκης, ο Δήμαρχος Αμαρίου Παντελής Μουρτζανός, ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου Δημήτρης Κόκκινος, ο Δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης, ο Πρόεδρος Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου Μανόλης Τσακαλάκης και οι Αντιπρόεδροι Μπάμπης Μπιρλιράκης και Νίκος Κουμνάς, ο Πρόεδρος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης Μιχάλης Βλατάκης, ο Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου Γιώργος Στεφανάκης, εκπρόσωποι της Πανεπιστημιακής, Επιστημονικής και Ιατρικής κοινότητας, οι κ.κ. Χαρούλα και Έλμα Ξενίδου, οι εκδότες των τοπικών εφημερίδων κ.κ. Χαλκιαδάκης και Καλαϊτζάκης, στελέχη του Ομίλου Νίκου Δασκαλαντωνάκη- Grecotel. Την εκδήλωση παρουσίασε η Αντιδήμαρχος Ρεθύμνου κα Πέπη Μπιρλιράκη, ενώ τους χαιρετισμούς στα ρωσικά ανέγνωσε η κα Σβετλάνα Μέσκοβα από το Επίτιμο Προξενείο.

 Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο πολυτελές ξενοδοχείο Grecotel Creta Palace.
Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο πολυτελές ξενοδοχείο Grecotel Creta Palace.

Επιπλέον, ο Βουλευτής Ρεθύμνου Γιάννης Κεφαλογιάννης, που πρόσφατα ορίστηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ρωσίας Ελλάδας με απόφαση του Προέδρου κ. Τασούλα στον χαιρετισμό που απέστειλε στην εκδήλωση δεσμεύτηκε για τη στενή συνεργασία με τον κ. Νίκο Δασκαλαντωνάκη με σκοπό να ενισχυθεί περαιτέρω η γέφυρα μεταξύ των δυο χωρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

1821 – 2021: Το διαχρονικό μήνυμα της Επανάστασης των Ελλήνων

Δημήτριος Υψηλάντης: Ο αγνότερος και πιο ανιδιοτελής αγωνιστής της Επανάστασης

Εύζωνες: Χτυπούν το τσαρούχι για να ακούνε οι Άγνωστοι νεκροί του Έθνους (Βίντεο)

ESPA BANNER