Κρήτη

Ηράκλειο

Το ΚΚΕ για τα υπεράριθμα τμήματα του 13ου ΓΕΛ Ηρακλείου

13 ΓΕΛ

Ερώτηση προς την αρμόδια υπουργό κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, αναφορικά με τα υπεράριθμα τμήματα που λειτουργού στο 13ο Γυμνάσιο Ηρακλείου:

"Ενώ η θωράκιση των σχολείων απέναντι στην πανδημία και η λειτουργία τους με επαρκείς όρους υγιεινής και ασφάλειας κρίνεται επιτακτική ανάγκη, τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οξύνονται παραπέρα, με αποκορύφωμα την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη.

Τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί η σχολική μονάδα του 13ου Γυμνασίου Ηρακλείου Κρήτης, όπου -με απόφαση της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου για τα τμήματα στα οποία ήδη στοιβάζονται 27 μαθητές - προσαυξάνεται ο αριθμός των μαθητών σε 28 και 29, λόγω έλλειψης αιθουσών! Ο αριθμός αυτός απέχει πολύ από τα αριθμητικά δεδομένα που επιτρέπουν την ασφαλή απόσταση των μαθητών μέσα στην τάξη, για την υγεία των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού.

Το ίδιο συμβαίνει και στα τμήματα ένταξης του σχολείου, στα οποία οι μαθητές φτάνουν τους 13 και 14 ανά τμήμα. Η διαχείριση αυτή, με ευθύνη της κυβέρνησης, δυναμώνει το κλίμα ανασφάλειας σε
εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς. Επιπλέον, προκαλεί προβλήματα ουσιαστικής διδασκαλίας των μαθημάτων, δημιουργεί και διαιωνίζει εκπαιδευτικές ανισότητες. Εκτός από το παραπάνω σοβαρό πρόβλημα, εκπαιδευτικοί και μαθητές έρχονται αντιμέτωποι με τις «λύσεις» που δίνονται στο οξυμένο πρόβλημα της σχολικής στέγης στο 13ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Κρήτης, με ακραίο παράδειγμα τη δημιουργία αίθουσας στο διάδρομο του σχολείου με διαχωριστικά, αλλά και τη χρήση για αίθουσες διδασκαλίας άλλων χώρων που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, καθώς δεν προβλέπονταν για αυτό.
Κυβέρνηση, Δήμος Ηρακλείου και Περιφέρεια Κρήτης είναι συνυπεύθυνοι που δεν έχει δοθεί ως σήμερα οριστική και μόνιμη λύση στο ζήτημα της σχολικής στέγης στο συγκεκριμένο σχολείο.

Κυρίως ευθύνονται γιατί δεν έχουν ικανοποιηθεί τα αιτήματα που χρόνια τώρα έχουν οι σύλλογοι γονέων και το λαϊκό κίνημα της περιοχής για τη σχολική στέγη συνολικά στο δήμο Ηρακλείου, για την ανάγκη ανέγερσης νέων σύγχρονων σχολείων, με βάση τις διαρκώς διευρυνόμενες ανάγκες. Επίσης, για το ότι -ακόμη και σε συνθήκες πανδημίας- δεν έχει υλοποιηθεί πλάνο άμεσων αναγκαίων ενοικιάσεων κατάλληλων χώρων, αξιοποίηση άλλων χώρων πχ δημοτικών για την κάλυψη των
επειγουσών αναγκών σχολικής στέγης.

Αντίθετα, η κυβέρνηση συνεχίζει να κουνάει το δάχτυλο της ατομικής ευθύνης, όταν με κρατική ευθύνη δεν εφαρμόζονται στα σχολεία ακόμα και τα ελάχιστα μέτρα που προτείνουν οι ειδικοί και τα οποία εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές πανελλαδικά διεκδικούν (π.χ. ο μέσος όρος ανά τμήμα να είναι 15 άτομα, περισσότερο εκπαιδευτικό προσωπικό, περισσότερο προσωπικό καθαριότητας και υγειονομικής φροντίδας, δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ Covid-19 στα σχολεία και ό,τι άλλο απαραίτητο για την ασφαλή λειτουργία τους). Είναι ολοφάνερο ότι οι όποιες εξαγγελίες για την προστασία από την πανδημία αποτελούν ένα ανεφάρμοστο ευχολόγιο, αφού η πολιτική του κόστους - οφέλους, που πιστά ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, σύμφωνα με τις επιταγές της ΕΕ, θέτει σε κίνδυνο την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών και έχει φέρει το δημόσιο σύστημα Υγείας και Παιδείας σε σημείο να μη μπορούν να ανταποκριθούν στοιχειωδώς στις λαϊκές ανάγκες.

Ερωτάται η κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει για:
- Να υπάρξει αποφασιστική μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη στη σχολική μονάδα του 13ου Γυμνασίου Ηρακλείου Κρήτης και να διασφαλίζονται οι απαραίτητοι υγειονομικοί όροι καθόλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου.
- Άμεσα να ικανοποιηθεί το αίτημα μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών για οριστική και μόνιμη λύση στο οξυμένο πρόβλημα της σχολικής στέγης στο συγκεκριμένο σχολείο.

Οι Βουλευτές
Συντυχάκης Μανώλης
Κομνηνάκα Μαρία
Μανωλάκου Διαμάντω"

Κρήτη

Ηράκλειο

Σε χωριό του Ηρακλείου: Τον έπιασαν την ώρα που έφευγε από τη χασισοφυτεία

ΟΠΚΕ

Σχεδόν καθημερινά είναι τα "χτυπήματα" της ΕΛ.ΑΣ σε καλλιεργητές φυτειών κάνναβης και σε αρκετές περιπτώσεις, οι δράστες συλλαμβάνονται επ' αυτοφώρω.

Αυτό έγινε και στην περίπτωση ενός 29χρονου Κρητικού ο οποίος το μεσημέρι της Πέμπτης (24/6) συνελήφθη την ώρα που έφευγε από τη φυτεία κάνναβης που φέρεται να καλλιεργούσε σε ορεινή περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου.

Επί τω έργω πιάστηκε ένας 29χρονος
Επί τω έργω πιάστηκε ένας 29χρονος

Επί τω έργω πιάστηκε ένας 29χρονος, by gpapadakis

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti η νέα φυτεία κάνναβης που εντόπισαν οι Αστυνομικές Αρχές του Ηρακλείου μπορεί να μην είναι μεγάλη, καθώς εντοπίστηκαν 15 δενδρύλλια που έφταναν σε ύψος τα δύο μέτρα, ο εντοπισμός της όμως είναι ένα μήνυμα σε όσους καλλιεργούν ή σκοπεύουν να καλλιεργήσουν. 

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι ο εντοπισμός της φυτείας έγινε αρχικά από τους επίλεκτους αστυνομικούς της ΕΚΑΜ Κρήτης. Στη συνέχεια, το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου ανέλαβε τα περαιτέρω.

Νέα χασισοφυτεία σε ορεινή περιοχή του Ηρακλείου
Νέα χασισοφυτεία σε ορεινή περιοχή του Ηρακλείου

Νέα χασισοφυτεία σε ορεινή περιοχή του Ηρακλείου, by gpapadakis

Στην επιχείρηση που στήθηκε συμμετείχαν και οι αστυνομικοί της ΕΚΑΜ Κρήτης καθώς και της ΟΠΚΕ Ηρακλείου.

Ο 29χρονος, λένε αστυνομικές πηγές, εντοπίστηκε την ώρα που πήγε για να ποτίσει την φυτεία και όταν τελείωσε και ήταν έτοιμος να αποχωρήσει, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη αφού όμως πρώτα προσπάθησε να εμβολίσει αυτοκίνητο της Αστυνομίας.

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι!

Κρήτη: Στο νοσοκομείο μετά από καυγά, νιόπαντρο ζευγάρι!

Καύσωνας: Τέσσερα έξυπνα κόλπα για να δροσιστούμε