Κρήτη

Ηράκλειο

Την Κυριακή η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Τυμπάκι

χριστουγεννιάτικο δέντρο

Η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία Τυμπακίου, την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στις 17:00.

Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή θα ξεκινήσει από νωρίς το απόγευμα όπου η παιδική χορωδία του Ωδείου «ΜΑΕΣΤΡΟ» θα τραγουδήσει Χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Σε συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου, της Κεντρικής Πλατείας αλλά και γενικότερα της πόλης του Τυμπακίου ενώ θα υπάρχει και ο χριστουγεννιάτικος μπουφές προσφορά από τα αρτοποιεία και τα ζαχαροπλαστεία του Τυμπακίου. Η βραδιά θα κλείσει με τον Άγιο Βασίλη και τα ξωτικά του οι οποίοι θα μοιράσουν το πνεύμα των Χριστουγέννων σε μικρούς και μεγάλους ενώ η χορωδία των ενηλίκων του ωδείου «ΜΑΕΣΤΡΟ» θα μας συντροφεύει με Χριστουγεννιάτικα ακούσματα.

Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς που όλοι οι φορείς και οι επαγγελματίες συνεργάστηκαν και δούλεψαν σκληρά για αυτήν την μαγική βραδιά. Ευχαριστούμε προκαταβολικά τον Δήμο Φαιστού για όλη την υλική και άυλη υποστήριξή του σε όλα μας τα εγχειρήματα καθώς και για την διασφάλιση πραγματοποίησης των δράσεων μας, τους επαγγελματίες που για άλλη μία φορά είναι έμπρακτα και δυναμικά στο πλευρό μας αλλά και όλους τους εθελοντές που δεν σταματούν να στηρίζουν και να υποστηρίζουν κάθε μας εγχείρημα. 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Λαϊκή Συσπείρωση: Ερωτήματα μετά την έκρηξη στη Λότζια

Η Λότζια

Ανακοίνωση από τη Λαϊκή Συσπείρωση Ηρακλείου:

Την προηγουμένη βδομάδα συνέβη ένα εξαιρετικά επικίνδυνο περιστατικό με την φωτιά που πήρε ο ηλεκτρολογικός πίνακας στη Λότζια που βρίσκεται δίπλα στην μοναδική είσοδο-έξοδο του πρώτου ορόφου και μερικά μέτρα από εργαζόμενους του κτιρίου. Λίγα βήματα από το γραφείο του Δημάρχου. Ευτυχώς, δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός εργαζόμενου ή δημότη.
Και με αυτό το συγκεκριμένο περιστατικό, αναδεικνύονται τα αποτελέσματα της πολιτικής που την ασφάλεια των εργαζομένων και τις συνθήκες εργασίας τους, δεν τα συμπεριλαμβάνει στα μεγάλα «οράματα» για το Ηράκλειο. Δεν αποτελούν προτεραιότητα της δημοτικής αρχής.
Πoιoς θα αναλάμβανε την ευθύνη αν συνέβαινε κάτι πιο σοβαρό κύριοι της δημοτικής αρχής; Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη που δεν έχετε υλοποιήσει τις συστάσεις  της Επιθεώρησης Εργασίας για την ασφάλεια των ηλεκτρολογικών πινάκων;

Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για το ότι η στεγάνωση των κτιρίων, χρόνο με τον χρόνο χειροτερεύει με αποτέλεσμα να μπαίνουν νερά στους χώρους εργασίας, που εκτός των άλλων, εγκυμονούν και κινδύνους βραχυκυκλώματος;
Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για το ότι τα χρήματα που είχαν δεσμευτεί για την πυρασφάλεια, η δημοτική αρχή τα δαπάνησε σε άλλους κωδικούς;
Αυτού του είδους την ανάπτυξη ευαγγελίζεστε και εσείς και τα κόμματα σας. Την ανάπτυξη των εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα «ψηφιακής πολιτικής» και δεκάδων εκατομμύριων ευρώ σε εργολάβους πάσης φύσεως (απορριμμάτων, κατασκευών, συγκοινωνών κ.α.), ενώ την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι δουλεύουν σε χώρους που πλημμυρίζουν με λύματα, όπως στην παλιά λαχαναγορά.
Ρωτάμε τον κ. Δήμαρχο:
-Ποια άμεσα μέτρα προτίθεται να λάβει η δημοτική Αρχή, προκειμένου να υλοποιηθούν τα μέτρα προστασίας που έχει καταγράψει η Επιθεώρηση Εργασίας, οι Τεχνικοί Ασφαλείας του Δήμου και επανειλημμένως σας έχει επισημάνει η Επιτροπή Υγείας και Ασφάλειας των εργαζόμενων;