Κρήτη

Ηράκλειο

Τιμούν τους ήρωες των Καλεσσών

Καλέσσα - Ηρωες

Εκδήλωση τιμής και μνήμης των Ηρώων των Καλεσσών διοργανώνει την Κυριακή 28 Αυγούστου ο Δήμος Μαλεβιζίου σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα Καλεσσών. Το μνημόσυνο θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί στο Μνημείο των Πεσόντων στη θέση Τουπάκι, στο δρόμο προς τον Κρουσώνα.

Κυριακή 28 Αυγούστου 2016 Ιερός Ναός Πέτρου & Παύλου 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
 

Καλέσσα - Ηρωες

Καλέσσα - Ηρωες, by gpapadakis

Ώρα 08:00 πμ: Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου στα Καλέσσα
Ώρα 10:00 πμ.: Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των πεσόντων στη θέση Τουπάκι
Χαιρετισμός Δημάρχου Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη
Ομιλία: από τον Αντώνη Βασιλάκη, Πρόεδρο Τοπικής Κοινότητας Καλεσσών
Προσκλητήριο πεσόντων 
Κατάθεση στεφάνων από τους επίσημους φορείς, οργανώσεις, σωματεία  και   από  μεμονωμένους πολίτες που  επιθυμούν να τιμήσουν τη μνήμη των εκτελεσθέντων.
Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των νεκρών
Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου

Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα προσφερθεί καφές από το Δήμο Μαλεβιζίου στο καφέ Βυζάντιο στα Κάτω Καλέσσα 

Επιμέλεια συντονισμού της εκδήλωσης: Τμήμα Πολιτισμού  Δήμου Μαλεβιζίου

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - Υπόθεση Μελίνας Παρασκάκη: Αθώα η αναισθησιολόγος

μελινα παρασκακη

Αθώα έκρινε το Τριμελές Πλημμελιοδικείο Ηρακλείου την αναισθησιολόγο που εμπλέκεται στην υπόθεση θανάτου της μικρής Μελίνας Παρασκάκη, γράφοντας έτσι τους τίτλους τέλους  στη δικαστική μάχη για τα αίτια και τις συνθήκες που στοίχισαν τη ζωή του κοριτσιού, το Δεκέμβριο του 2015 στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Μία υπόθεση που συγκλόνισε την Κρήτη αλλά και ολόλκληρο το πανελλήνιο.

Κατά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης, η έδρα στάθηκε ενδελεχώς στο σκεπτικό που ακολουθήθηκε προκειμένου να παρθεί η συγκεκριμένη απόφαση αθώωσης της γιατρού που αντιμετώπιζε την κατηγορία της ανθρωποκτονίαςαπό αμέλεια, έχοντας προηγουμένως εξετάσει τα πορίσματα τριών εμπειρογνωμόνων.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως νωρίτερα η Εισαγγελέας είχε εκφράσει την άποψη πως πρέπει να κριθεί ένοχη η κατηγορούμενη αναισθησιολόγος. 

 

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι η αναισθησιολόγος που χειρίστηκε το περιστατικό, παραπέμφθηκε σε δίκη καθώς με βάση την εισαγγελική έρευνα της αποδίδονταν ευθύνες στο στάδιο της μετεγχειρητικής διαχείρισης της διαδικασίας αφύπνισης του 4χρονου κοριτσιού.

Στη γιατρό αποδόθηκε ότι χορήγησε στο παιδί καταφανώς υψηλότερες δόσεις ινοτρόπων ουσιών και αδρεναλίνης από τις συνιστώμενες κατ’ αναλογία, ενώ ούτε ο τρόπος χορήγησης ούτε αυτή καθαυτή η δοσολογία της φαρμακευτικής αγωγής ήταν σύμφωνες με τη διεθνώς αναγνωρισμένη πρακτική και τους ισχύοντες παιδιατρικούς αλγόριθμους που εφαρμόζονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Ειδήσεις σήμερα 

Θλιβερή πρωτιά για την Κρήτη στις αυτοκτονίες εν μέσω lockdown

Κρήτη: Βρήκαν τον ... ποντικό που άρπαξε εξοπλισμό 10.000 ευρώ

Πίεση στα νοσοκομεία της Κρήτης: Πάνω από 100 οι ασθενείς με κορωνοϊό