Κρήτη

Ηράκλειο

Θετική αποτίμηση για την πορεία υλοποίησης του ΠΕΠ Κρήτης ​

3.jpg

Η πορεία του ΠΕΠ Κρήτης 2007-2013 που ολοκληρώνεται αλλά και η υλοποίηση της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου 2014-2020, ήταν το αντικείμενο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στη Περιφέρεια υπό την Προεδρία του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη και του διοικητικού συμβουλίου της Αναπτυξιακής Κρήτης. Στη συνάντηση έγινε συζήτηση για τα μέχρι τώρα αποτελέσματα του ΠΕΠ Κρήτης 2007-2013 που πλησιάζει το 80% σε υλοποίηση ολοκληρωμένων έργων παρά την δύσκολη συγκυρία ενώ το αντίστοιχο ποσοστό υλοποίησης δράσεων γυναικείας επιχειρηματικότητας υπερβαίνει το 93% σε ολοκληρωμένα ενταγμένα έργα, ποσοστό που είναι το υψηλότερο στην Ελλάδα. Ο Περιφερειάρχης και οι συμμετέχοντες επεσήμαναν την καλή, αποτελεσματική συνεργασία που υπάρχει μεταξύ τους που όπως ανέφεραν η επιτυχημένη αυτή συνεργασία συνεχίζεται και την νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020. «Συνεχίζουμε ενωμένοι.

Η ισχύς εν τη ενώσει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης.

Στη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη ήταν παρόντες οι Πρόεδροι των Επιμελητήριων Κρήτης Μανόλης Αλιφιεράκης, Γιάννης Γιακουμάκης, Γιάννης Μαργαρώνης, Θωμάς Χαριτάκης, ο γενικός διευθυντής του ενδιάμεσου φορέα του Υπουργείου Ανάπτυξης ΕΦΕΠΑΕ Αλέξανδρος Μακρής, ο διευθυντής υλοποίησης έργων Γιώργος Τερζάκης, ο διευθυντής της Αναπτυξιακής Κρήτης Αριστείδης Φραγκάκης, ο εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργος Νικολακάκης, ο εκπρόσωπος της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας Γιώργος Κουρλετάκης, και ο εκπρόσωπος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων Ευθύμιος Λαυρενίδης.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Πρώτο κουδούνι για τα σχολεία και ταλαιπωρία για τους οδηγούς (φώτο)

κινηση

Πρώτο κουδούνι σήμερα για τα σχολεία και επιστροφή των μαθητών στα θρανία μετά από μήνες απουσίας εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ωστόσο δε φαίνεται να πηγαίνουν όλα "ρολόι", αφού σύμφωνα με αναγνώστες του ekriti.gr, οι οδηγοί του Ηρακλείου δίνουν "μάχη" με το δικό τους ρολόι από νωρίς το πρωί προκειμένου να φτάσουν εγκαίρως στις δουλειές τους.

Αυτό συμβαίνει εξαιτίας της αυξημένης κίνησης που καταγράφεται στις οδικές αρτηρίες οι οποίες βρίσκονται σε περιοχές με σχολικές μονάδες (π.χ. Λεωφόρος Ιωνίας, Σμπώκου, Γιόφυρο), όπου πάλι από σήμερα  οι γονείς προκειμένου να αφήσουν τα παιδιά τους στο σχολείο σταθμεύουν εκατέρωθεν του δρόμου, με αποτέλεσμα να δημιουργείται κυκλοφοριακό κομφούζιο και οι οδηγοί να εξανίστανται.

 

ειδησεις σημερα 

Κορωνοϊός: Πρώτο κουδούνι μετά από μήνες, με μέτρα

Κρήτη - κορωνοϊός: Μειώνονται οι νοσηλευόμενοι αλλά όχι οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Κρήτη - κορωνοϊός: Πειθαρχούν στα μέτρα οι πολίτες