Κρήτη

Ηράκλειο

Τέλος η οικονομική «ομηρία» του Δήμου από τα χρέη της Δημοτικής Κατασκευαστικής Μινώα Πεδιάδας

μανώλης φραγκάκης

Την επίλυση ενός από τα πλέον σημαντικά προβλήματα – αν όχι του σημαντικότερου – που ταλάνιζε επί χρόνια το Δήμο Μινώα Πεδιάδας, πέτυχε η Δημοτική Αρχή του Μανώλη Φραγκάκη, η οποία το Σεπτέμβριο του 2019 «κληρονόμησε» - με την ανάληψη της θητείας της - ένα δυσβάστακτο οικονομικό βάρος που ξεπερνούσε τα 3 εκατομμύρια ευρώ και αφορούσε οφειλές της λυθείσας - από το έτος 2017 - εταιρείας «Δημοτική Κατασκευαστική Μινώα Πεδιάδας Α.Ε. Ο.Τ.Α.» προς το Ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τα τραπεζικά ιδρύματα, προκαλώντας σοβαρά ζητήματα στην οικονομική λειτουργία του Δήμου.

Με μεθοδευμένες κινήσεις, ενδελεχής διερεύνηση όλων των διαθέσιμων θεσμικών «εργαλείων» και τεκμηριωμένη διεκδίκηση η Διοίκηση Φραγκάκη πέτυχε μέσα σ’ ένα μόλις χρόνο να κλείσει με τον πλέον επωφελή τρόπο για το Δήμο ένα οικονομικό ζήτημα που όφειλε να είχε λυθεί εδώ και χρόνια και το οποίο «λίμναζε» εις βάρος της εύρυθμης οικονομικής λειτουργίας του Δήμου.

Έτσι, μετά από τον άτοκο συμψηφισμό των αναδεχόμενων οφειλών της ως άνω εταιρείας, συνολικού ποσού 2,3 εκατ. € περίπου, προς το Ελληνικό Δημόσιο και προς το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ που επιτεύχθηκε τον περασμένο Μάρτιο μετά την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η Δημοτική Αρχή προχώρησε πριν από λίγες ημέρες και στην οριστική αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της Δημοτικής Κατασκευαστικής Α.Ε. προς την Παγκρήτια Τράπεζα, μετά από μια διαδικασία αναδιάρθρωσης των οφειλών που πέτυχε ο Δήμος, μέσω της οποίας απαλείφθηκε ποσό άνω των 250.000 € επ’ ωφελεία του Δήμου.

Μετά τα παραπάνω, γίνεται σαφές πως η Δημοτική Αρχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας έκλεισε με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο μια μακροχρόνια οικονομική εκκρεμότητα της λυθείσας δημοτικής εταιρείας «Δημοτική Κατασκευαστική Μινώα Πεδιάδας Α.Ε. Ο.Τ.Α.» – η οποία είχε και έντονες κοινωνικές - ανθρώπινες προεκτάσεις καθώς όλα αυτά τα χρόνια είχαν δεσμευτεί τα περιουσιακά στοιχεία πρώην αιρετών που συμμετείχαν στη διοίκηση αυτής - διασφαλίζοντας τα συμφέροντα του Δήμου και κάνοντας πράξη την προεκλογική δέσμευση της για εξυγίανση της οικονομικής λειτουργίας του Δήμου.

Κρήτη

Λασίθι

Κρήτη: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στις φυλακές

φυλακές νεάπολης

Μεγάλη και ταυτόχρονα συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στήθηκε χθες βράδυ στις φυλακές της Νεάπολης Λασιθίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης σε κελιά κρατουμένων στην οποία συμμετείχε ακόμα και η ΕΚΑΜ Κρήτης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής:

14 αυτοσχέδια μαχαίρια,
5 αυτοσχέδιες μεταλλικές ράβδοι,
2 κινητά τηλέφωνα,
φορτιστής κινητού τηλεφώνου,
3 μπουκάλια κρασί,
23 δισκία διαφόρων χρωμάτων, αγνώστων ουσιών και
50 ευρώ.

βρέθηκαν αυτοσχέδια μαχαίρια
βρέθηκαν αυτοσχέδια μαχαίρια

Οι πληροφορίες λένε ότι σχηματίστηκε εκ νέου δικογραφία σε 8 άτομα εκ των οποίων οι τέσσερις Έλληνες.

Στην επιχείρηση που στήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, συμμετείχαν και αστυνομικοί από το ΤΑΕ και ΚΑΕ Λασιθίου. 

λαβράκι έβγαλε η έκτακτη έρευνα στις φυλακές
λαβράκι έβγαλε η έκτακτη έρευνα στις φυλακές

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Στο νοσοκομείο οδηγός ΙΧ μετά από τροχαίο

Θρίλερ με 37χρονο που βρέθηκε νεκρός

Ηράκλειο: Ζημιές σε αυτοκίνητα μετά την... ματαίωση του κορωνοπάρτι