Κρήτη

Ηράκλειο

Τα είπαν Αρναουτάκης - Φούχτελ στην Περιφέρεια

αρναουτάκης φούχτελ

Συνάντηση με τον Γερμανό υφυπουργό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, Γιοακίμ Φούχτελ είχε σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, στην Περιφέρεια, λίγες ώρες μετά την ειδήλωση στο Επιμελητήριο, κατά την οποία ο γερμανός αξιωματούχος απένειμε πτυχία.

Κατά την συζήτηση τους, ο Γιοακίμ Φούχτελ ανέφερε: Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την συνεργασία Ελλάδας και Κρήτης, υπάρχει μεταξύ μας  αμοιβαία ανταμοιβή. Γνωρίζουμε και κάθε Γερμανός γνωρίζει ότι υπήρχαν και υπάρχουν προβλήματα στην Ελλάδα. Όπως ξέρουμε και βλέπουμε και τις βελτιώσεις και την πρόοδο που έχει γίνει και θα χαρούμε για περισσότερα θετικά αποτελέσματα σε αυτά τα προβλήματα. Κλείνοντας την συζήτηση, ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, σημείωσε: Η Κρήτη είναι ένα θετικό αποτέλεσμα για παράδειγμα.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, είπε: Η Ελληνογερμανική συνεργασία  μας ενδιαφέρει να συνεχιστεί. Μην ξεχνάμε ότι οι πρώτοι Τουρίστες που ήρθαν στην Κρήτη φέτος είναι Γερμανοί. Μην ξεχνάμε τις μεγάλες εξαγωγές Αγροτικών Κρητικών Προϊόντων  τις οποίες θέλουμε να ενισχύσουμε περισσότερο. Όπως επίσης μην ξεχνάμε την συνεργασία που έχουμε στον τομέα Ενέργειας με τους Γερμανούς, συνεργασία που περιμένουμε με  περισσότερα θετικά αποτελέσματα. 

(φωτογραφία από προηγούμενη επίσκεψη του κ. Φούχτελ στην Περιφέρεια)
 

Κρήτη

Λασίθι

Κρήτη: Νέα τραγωδία στην άσφαλτο - Τους βρήκαν μετά από πολλές ώρες

ΕΚΑΒ

Με τον πιο τραγικό τρόπο έπεσε η αυλαία στην αναζήτηση ενός ηλικιωμένου ζευγαριού στη Ζάκρο Σητείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι, άνω των 80 ετών και οι δύο, αγνοείτο τουλάχιστον από χθες με τους οικείου τους να το αναζητούν. 

Σήμερα το μεσημέρι όμως, η κατάληξη που είχε η αναζήτηση δεν ήταν η αναμενόμενη.

Οι ηλικιωμένοι εντοπίστηκαν σε ελαιώνα της περιοχής δίπλα από το αυτοκίνητό τους το οποίο εξετράπη της πορείας του.

Η γυναίκα ήταν νεκρή ενώ ο σύζυγοις που παρελήθφθη από το ΕΚΑΒ, καθ' οδόν για το νοσοκομείο της Σητείας υπέστη ανακοπή καρδιάς. Ανατάχθηκε όμως και διασβωληνωθήκε με αποτέλεσμα τώρα να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ένα ακόμα τροχαίο που σε πολλά σημεία του θυμίζει την τραγωδία του Μπαλί.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο - εστίαση: Σερβίρουν καφέ και φαγητό ακόμη και σε εσωτερικούς χώρους

Κορωνοϊός - Ηράκλειο: Δέσμευση Μπορμπουδάκη για μέσα προστασίας στους αστυνομικούς