Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ο Φούχτελ απένειμε πτυχία (φωτογραφίες)

foyhtel3.jpg

Η εξειδίκευση και η αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων εργαζομένων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αποτελούν ένα από τα «οχήματα» για μείωση της ανεργίας, όπως μεταξύ άλλων ειπώθηκε κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε απόψε στο κέντρο επαγγελματικής κατάρτισης του Επιμελητηρίου Ηρακλείου στην περιοχή της Αλικαρνασσού.
Με στόχο την επίτευξη του στόχου αυτού και μέσω της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, η Διεθνής Εταιρεία Συγκόλλησης (του εκπαιδευτικού ιδρύματος της Γερμανικής Ομοσπονδίας για εργασίες συγκόλλησης) συνεργάζεται με το Επιμελητήριο Ηρακλείου για να μεταφέρει την τεχνογνωσία της στην εκπαίδευση και πιστοποίηση ηλεκτροσυγκολλητών.

foyhtel2.jpg

foyhtel2.jpg, by renas

 
Στο πλαίσιο αυτό επισκέπτεται την Κρήτη ο υφυπουργός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, Γιοακίμ Φούχτελ, ο οποίος κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρέδωσε τα πτυχία πιστοποίησης σε 18 ηλεκτροσυγκολλητές που ολοκλήρωσαν τη διαδικασία εκπαίδευσης, έχοντας πλέον τη δυνατότητα αναγνώρισης των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η εκδήλωση έγινε παρουσία του επιτίμου προέδρου της Κεντρικής Οργάνωσης Βιοτεχνών της Γερμανίας Όττο Κένσλερ, του διευθυντή της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, Χρήστου Λαζαρίδη και στελεχών του Επιμελητηρίου.

foyhtel1.jpg

foyhtel1.jpg, by renas

«Όταν οι νέοι άνθρωποι έχουν αναγνωρισμένα επαγγελματικά προσόντα, είναι για αυτούς πιο εύκολο να βρουν μια καλοπληρωμένη εργασία», τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Φούχτελ.
 
Παράλληλα, τόνισε ότι υπάρχουν εταιρείες που θέλουν να επενδύσουν στην Κρήτη και ζητούν να βρουν καλά εκπαιδευμένους εργαζόμενους.
 
«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να δώσουμε στους νέους ανθρώπους μια καλύτερη ευκαιρία στην ελληνική αγορά εργασίας» ανέφερε ο κ. Φούχτελ. «Στόχος μας είναι με την μεταφορά της τεχνογνωσίας, να στηρίξουμε την ελληνική οικονομία και την νεολαία στην Ελλάδα, με σκοπό να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί.
Οι Έλληνες είναι εργατικοί και δραστήριοι άνθρωποι, αλλά συχνά τους λείπουν οι τεχνικές γνώσεις που θα μπορούσαν να τους ανοίξουν το δρόμο για μια επιτυχημένη καριέρα.
Αυτό που χρειαζόμαστε αυτή την εποχή, είναι με τα εφόδια που θα δώσουμε σε αυτούς τους ανθρώπους να καταφέρουν να βγουν από την ανεργία και να μπουν στην εργασία».

 

foyhtel4.jpg

foyhtel4.jpg, by renas

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Μανώλης Αλιφιεράκης, επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία γίνεται στο πλαίσιο της συνεργασίας με την Ελληνογερμανική Συνέλευση και έχει ως στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας σε διάφορους τομείς:
«Η προσπάθεια μας είναι να προσφέρομε πιστοποιημένο προσωπικό σε διεθνή πρότυπα…Η εξειδίκευση είναι σημαντική, αποτελεί διαβατήριο για την αγορά εργασίας», τόνισε.
 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο διευθυντής του ΚΕΚ Μιχάλης Καθαράκης, παρουσίασε το πλαίσιο εκπαίδευσης που παρέχει, επισημαίνοντας παράλληλα το σημαντικό ρόλο της εξειδίκευσης.
 
Εκτός από τα πιστοποιητικά που δόθηκαν στους 18 εκπαιδευθέντες, το Επιμελητήριο Ηρακλείου επέδωσε τιμητικές διακρίσεις στον κ. Φούχτελ και μέλη της γερμανικής αντιπροσωπείας.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ξανθός: Ετεροχρονισμένες και ίσως ενοχικές τις εξαγγελίες του κ. Πέτσα

ανδρέας ξανθός

Δήλωση Α. Ξανθού Βουλευτή Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για την επίσκεψη του Σ. Πέτσα:

Συνηθίζεται οι επισκέψεις των Υπουργών σε ένα Νομό και οι εξαγγελίες αναπτυξιακών έργων να δημιουργούν θετικές προσδοκίες στις τοπικές κοινωνίες. Ελπίζουμε λοιπόν η σημερινή επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Πέτσα στο Ρέθυμνο να συμβάλλει στη γρήγορη κάλυψη ενός σημαντικού χρηματοδοτικού κενού που είχε προκύψει την τελευταία διετία για την περιοχή μας.

Και κυρίως ελπίζουμε ότι, μετά την καταγέλαστη και αποτυχημένη προσπάθεια του πρώην Υπουργού κ. Θεοδωρικάκου να απαξιώσει αρχικά και στη συνέχεια να οικειοποιηθεί για μικροκομματικούς και πελατειακούς λόγους το πρόγραμμα «Φιλόδημος» του ΣΥΡΙΖΑ μετονομάζοντας το σε «Α. Τρίτσης», θα σταματήσει η πολιτική εκμετάλλευση έργων που έχουν σχεδιαστεί από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και έχει διασφαλιστεί η χρηματοδότηση τους από την προηγούμενη κυβέρνηση μέσω ενός καινοτόμου χρηματοδοτικού «εργαλείου» όπως ο «Φιλόδημος». Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι τη διετία 2017-2019, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το Υπουργείο Εσωτερικών ενίσχυσαν, πέραν της τακτικής χρηματοδότησης μέσω ΚΑΠ, τους Δήμους της Π.Ε. Ρεθύμνου με περίπου 60 εκ ευρώ για αναπτυξιακά έργα ζωτικής σημασίας. Ενώ, αντίθετα, από τον Ιούλιο 2019 μέχρι και σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ έχει ενισχύσει τους ίδιους Δήμους με το πενιχρό ποσό των 14 εκ ευρώ, εκ των οποίων μάλιστα τα 5 εκ. ευρώ αφορούν χρηματοδότηση έργων που η αξιολόγησή τους είχε ολοκληρωθεί αλλά λόγω των πρόωρων εκλογών δεν πρόλαβαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι» (κτίριο Φιλαρμονικής και ανέγερση 16ου Δημοτικού Σχολείου). Και το κυριότερο, λόγω των οργανωτικών αλλαγών στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, υπήρξε μια πολύ σοβαρή καθυστέρηση στην υλοποίηση των δρομολογημένων έργων την προηγούμενη διετία,, η οποία πήγε πίσω το αναπτυξιακό έργο των ΟΤΑ.

Ακριβώς γι’ αυτό, θεωρούμε πολύ ετεροχρονισμένες και ίσως ενοχικές τις εξαγγελίες του κ. Πέτσα ότι η Κρήτη θα αποκτήσει υποδομές που θα την καταστήσουν «ναυαρχίδα» της ανάπτυξης. Ευχόμαστε πραγματικά η τωρινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών να έχει συνειδητοποιήσει τα καταστροφικά λάθη του παρελθόντος και να μην αμφισβητήσει τον αναπτυξιακό σχεδιασμό που είχε προηγηθεί και την επιτυχημένη «αρχιτεκτονική»  του προγράμματος «Φιλόδημος». Εμείς από την πλευρά μας, όπως έχουμε δηλώσει εξαρχής, δεν πρόκειται να συρθούμε σε μια ανεύθυνη και παλαιοκομματικού τύπου αντιπολίτευση, που αγνοεί τις ανάγκες της κοινωνίας και τις αγωνίες των ανθρώπων. Παραμένοντας συνεπείς στη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για ουσιαστική ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε με πολιτικό έλεγχο αλλά και με θετικές προτάσεις στην πρόοδο και ευημερία του τόπου μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πέτσας: Προς χρηματοδότηση από το «Αντώνης Τρίτσης» τα μεγάλα έργα του Δήμου Ηρακλείου

ΠΕΔ Κρήτης - Πέτσας: Έργα, στήριξη και μεταρρυθμίσεις ζήτησαν οι δήμαρχοι από τον υπουργό

Πέτσας από Λασίθι: Προς αντιμετώπιση το θέμα της υποστελέχωσης στην τοπική αυτοδιοίκηση