Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: "Τ' αστέρια της επιχειρηματικότητας ξεκινούν απ' τη γειτονιά μας"

Τ' αστέρια της επιχειρηματικότηας ξεκινούν απ' τη γειτονιά μας

Το ντεμπούτο της έκανε χθες, 3 Αυγούστου 2021 στην Πλατεία Ελευθερίας στο πλαίσιο της ετήσιας Έκθεσης του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης, η ομάδα δράσης STARTUPCITIES HERAKLION που συμμετέχει στην πρωτοβουλία «Global Start up cities initiative», της Mariya Gabriel, Επιτρόπου Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στόχος της ομάδας αυτής που αποτελείται από τους Εβελίνα Μπάκιντα Innovation Strategy Officer, Γιώργο Παπαμιχαήλ Διευθυντή Επιχειρηματικού Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης του ΙΤΕ, Δημήτρη Κουτσιούλη (PhD) in Innovation, Science and Technology, Εμμανουέλα Παπαματθαιάκη (MSc) Political Science & European Policy και Μαρία Πιτσάκη (ΜΑ) Translation είναι να ενεργοποιήσει τους πολίτες της Κρήτης ώστε να συμμετέχουν πιο ενεργά στη βελτίωση της καθημερινότητας στη γειτονιά τους, από όπου και θα γεννηθούν νέες επιχειρηματικές ιδέες ως λύσεις σε μορφή Startups.

Η συντονιστική επιτροπή δρα υπό την ομπρέλα του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης και όπως χαρακτηριστικά είπε η Πρόεδρος του Συλλόγου Μαρία Πιτσικάκη, αγκαλιάσαμε αυτήν την προσπάθεια που ξεκινάει από μία μεγάλη γυναίκα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και μαζί θα δουλέψουμε για την επιτυχία της. Ήδη έχουμε δρομολογήσει νέες παρουσιάσεις το τριήμερο των εκδηλώσεων για την ημέρα Τουρισμού το Σεπτέμβριο στο Γάζι.

Γιώργος Αλεξάκης
Γιώργος Αλεξάκης

Την εκδήλωση, την οποία στήριξε το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης, χαιρέτισε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας Κρήτης σε Ευρωπαϊκά και Διεθνή θέματα Γιώργος Αλεξάκης.

Μαζί ήταν η Ελπίδα Βαμβακά με την ομάδα Homodigitalis που ευαισθητοποιούσε τον κόσμο για την σημασία των προσωπικών δεδομένων.

Η βραδιά έκλεισε με μουσική από το συγκρότημα «Κανένας χωρίς φαγητό».

Τ' αστέρια της επιχειρηματικότηας ξεκινούν απ' τη γειτονιά μας
Τ' αστέρια της επιχειρηματικότηας ξεκινούν απ' τη γειτονιά μας

Απόψε οι παράλληλες εκδηλώσεις περιλαμβάνουν την παρουσίαση πρότυπου ψηφιακού εκθετηρίου προώθησης των Κρητικών χειροτεχνικών προϊόντων και Κρητική Βραδιά με τους Αντώνης Τουπάκης λύρα, Κώστας Σκουτελης – Νίκος Ηλιάκης λαούτα, Αντώνης Γεωργιλαδάκης κρουστά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αρναουτάκης: Συνάντηση με τον πρόεδρο της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Οργή για την ανάρτηση Μαμουλάκη - Την "έσβησε" και ζήτησε συγνώμη

 

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Κορωνοϊός: Ερευνητές του εμβολίου Sputnik V στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Ερευνητές του εμβολίου Sputnik V στο πανεπιστήμιο Κρήτης

Την Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021,  στο πλαίσιο του κοινού έτους Ιστορίας Ελλάδας – Ρωσίας, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Γεώργιος Μ. Κοντάκης, μαζί με Καθηγητές του Ιδρύματος πραγματοποίησε συνάντηση, στο Αμφιθέατρο «Ν. Πετρίδη», με ομάδα ερευνητών – δημιουργών του εμβολίου Sputnik V, του Ερευνητικού Ινστιτούτου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας «Gamaleya» της Μόσχας,  με επικεφαλή την ιατρό – ερευνήτρια, Natalia Anatolyevna Nikitenko.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας «Γκαμαλέγια» της Μόσχας,   η κα Ordzhonikidze Maria Konstantinovna, Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Τμήματος Εθνικών Έργων στον Τομέα της Ιατρικής Μικροβιολογίας, μαζί με ομάδα δέκα Ερευνητών του Ινστιτούτου.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Γεώργιος Μ. Κοντάκης καλωσόρισε την ομάδα Ερευνητών στο Ίδρυμα και έδωσε το λόγο στην ερευνήτρια Daria Grousova, η οποία έδωσε διάλεξη με θέμα: “Sputnik V vaccine”. Ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ της ομάδας των ερευνητών και των καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η συζήτηση εστιάστηκε στην αποτελεσματικότητα και στην ασφάλεια του εμβολίου Sputnik V, σε θέματα βασικής έρευνας της δημιουργίας του συγκεκριμένου εμβολίου, καθώς και  σε θέματα επιδημιολογικής επιτήρησης.

Από πλευράς του Πανεπιστημίου Κρήτης συμμετείχαν, οι κ.κ. Στρατάκης Εμμανουήλ, Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών, Αριστείδης Τσατσάκης , Καθηγητής Τοξικολογίας και Μέλος της Εθνικής Ακαδημίας  Επιστημών της Ρωσίας, Γκιζελή Ηλέκτρα, Καθηγήτρια Εφαρμοσμένης Βιολογίας & Βιοτεχνολογίας, Κοφτερίδης Διαμαντής, Καθηγητής Γενικής Παθολογίας - Λοιμωξιολογίας, Λιονής Χρήστος, Καθηγητής Γενικής Ιατρικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Ρίζος Απόστολος, Καθηγητής στον Τομέα Φυσικοχημείας, Σαρρής Παναγιώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Μικροβιολογίας, Σουρβίνος Γεώργιος, Καθηγητής Κλινικής Ιολογίας,  Στυλιανάκης Χαράλαμπος, Αναπληρωτής Καθηγητής Μοριακής Βιολογίας και Επιγενετικής, Τερσένοβ Άλκης, Καθηγητής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Στατιστικής,  Χαμηλός Γεώργιος, Καθηγητής Κλινικής Μικροβιολογίας - Μικροβιακής Παθογένεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: 129 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Κορωνοϊός: Ασφαλή τα εμβόλια για τους καρκινοπαθείς

Κορωνοϊός: Τον Οκτώβριο ξεκινούν οι εμβολιασμοί στον παιδίατρο

ESPA BANNER