Κρήτη

Ηράκλειο

Σύσκεψη για την κρουαζιέρα στο λιμάνι του Ηρακλείου

Σύσκεψη Κρουαζιέρα

Με την έναρξη της τουριστικής περιόδου, πραγματοποιήθηκε στις 31/3/2017, ευρεία σύσκεψη για την κρουαζιέρα στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Η εν λόγω σύσκεψη, που διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια με πρωτοβουλία του ΟΛΗ αποτελεί ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας ανάμεσα στους φορείς και τείνει να γίνει θεσμός ώστε να δρομολογούνται αποτελεσματικότερα λύσεις και κοινοί στόχοι - επιδιώξεις. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τονίστηκε η ανάγκη για προώθηση στοχευμένων δράσεων και για ανάληψη πρωτοβουλιών, προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των επιβατών που επιλέγουν να αποβιβαστούν στο λιμάνι του Ηρακλείου και ο αριθμός των κρουαζιερόπλοιων που καταπλέουν ενώ παράλληλα να επιλέγεται το λιμάνι του Ηρακλείου συχνότερα ως homeport.
Στη σύσκεψη των φορέων εξετάστηκε το θέμα των κινήτρων για τους επιβάτες κρουαζιέρας προκειμένου να επιλέξουν να αποβιβαστούν στην πόλη για να τονωθεί η τοπική οικονομία. Σε αυτήν την κατεύθυνση θα μπορούσε να βοηθήσει μεταξύ άλλων η βελτίωση της εικόνας του λιμανιού, της πόλης και των βασικών οδικών αρτηριών. Επίσης προτάθηκε και ο σχεδιασμός μίας ενιαίας και ολοκληρωμένης πρότασης που να περιλαμβάνει επίσκεψη σε σημαντικά μνημεία σε κοντινή απόσταση από το λιμάνι, όπως τα Νεώρια, ο ναός του Αγ. Πέτρου δίπλα στην Καστέλα, το ενετικό φρούριο του Κούλε και μουσεία όπως το Ιστορικό και το Φυσικής Ιστορίας. 
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που πραγματοποιούνται ώστε να βελτιωθούν οι υποδομές του λιμανιού σε όλα τα επίπεδα. Τόνισε τη σημασία της συμμετοχής του ΟΛΗ στην Εθνική Επιτροπή Κρουαζιέρας που συγκροτήθηκε για πρώτη φορά το 2016, επιβεβαιώνοντας την ανάγκη για συντονισμό κοινών δράσεων από όλα τα λιμάνια της χώρας. Σημείωσε επίσης τις ενέργειες που διενεργεί η διοίκηση και το προσωπικό του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου προκειμένου να ενταχθεί το λιμάνι στον μελλοντικό σχεδιασμό σημαντικών εταιρειών κρουαζιέρας και ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τα αποτελέσματα της συμμετοχής του ΟΛΗ στην έκθεση «SEATRADE CRUISE GLOBAL 2017», στο Fort Lauderdale  της Φλόριντα . 
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης παρουσιάστηκαν, από όλους τους συμμετέχοντες, ενδιαφέρουσες προτάσεις και αναπτύχθηκαν προβληματισμοί, οι οποίοι θα πρέπει να ενταχθούν σε ένα σχεδιασμό, προκειμένου να αποδώσει καρπούς ο τομέας της κρουαζιέρας. Οι εκπρόσωποι των φορέων δεσμεύτηκαν να δρομολογήσουν πρωτοβουλίες και να πραγματοποιήσουν περαιτέρω επί μέρους συναντήσεις για την βελτίωση των υποδομών και των υπηρεσιών για την προώθηση της κρουαζιέρας σε μία προσπάθεια τόνωσης του τουριστικού προϊόντος και της τοπικής οικονομίας. 

Κρήτη

Ηράκλειο: Ένοχος ο 38χρονος για την εξαφάνιση της 17χρονης Μάγιας

Στη δικαιοσύνη οδηγήθηκε ο αλλοδαπός.

Ένοχο έκρινε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελιοδικείο Ηρακλείου,τον 38χρονο άνδρα από τη Σλοβακία, για την εξαφάνιση της 17χρονης Μάγιας, η οποία τελικά βρέθηκε χθες Παρασκευή σε χωριό του Ηρακλείου και ευτυχώς είναι καλά στην υγεία της.

Το Δικαστήριο, επέβαλε στον 38χρονο ποινή φυλάκισης 6 μηνών με αναστολή, για την κατηγορία αρπαγής ανηλίκου.

Υπενθυμίζεται ότι και ο 38χρονος Σλοβάκος, αλλά κι ένας ακόμα άνδρας νορβηγικής καταγωγής, στον οποίο άνηκε το κατάλυμα στο οποίο είχαν καταφύγει αυτό το διάστημα η Μάγια και ο 38χρονος, οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί  ενώπιων του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου.

Ο δεύτερος εμπλεκόμενος στην πολύκροτη υπόθεση της εξαφάνισης, ο Νορβηγός,  ζήτησε αναβολή και αναμένεται να δικαστεί την ερχόμενη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου παραμένοντας όμως κρατούμενος.

Στο δικαστήριο παρευρέθηκαν και οι γονείς της ανήλικης κοπέλας, οι οποίοι όλες αυτές τις μέρες έζησαν το δικό τους εφιάλτη μετά την εξαφάνιση της κόρης τους, που όμως ευτυχώς είχε αίσιο τέλος. 

Νωρίτερα οι δυο γονείς της, είχαν απευθύνει το δικό τους "ευχαριστώ" σε όλους εκείνους που στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθεια εντοπισμού της Μάγιας.

Ειδήσεις σήμερα 

Ηράκλειο: Βρήκε την ηλικιωμένη νεκρή στην άκρη του δρόμου

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη μετρό: Ποινική δίωξη για κακούργημα στους δύο ανήλικους

Κορωνοϊός - Λαϊκές Αγορές: Τι αλλάζει από Δευτέρα – Ποια είδη επανέρχονται