Κρήτη

Ηράκλειο

Συνεχίζεται η αποστολή φοιτητικών πακέτων από Δήμο και Κοινωνικό Παντοπωλείο

foititikapaketa.jpg

Συνεχίζεται από τον Δήμο Ηρακλείου και την Αντιδημαρχία Κοινωνικών  Υπηρεσιών η ενίσχυση των νέων, που φοιτούν σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ εκτός της πόλης του Ηρακλείου και είναι μέλη οικογενειών με οικονομικά προβλήματα. Η δράση ξεκίνησε το 2017, συνεχίστηκε πέρυσι και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει μία ακόμα αποστολή φοιτητικών πακέτων. Συγκεκριμένα, ανά μήνα προετοιμάζονται και αποστέλλονται προσωπικά δέματα σε κάθε φοιτητή  - ωφελούμενο της δράσης, μέσω του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ηρακλείου. Τα πακέτα αυτά που περιέχουν τρόφιμα, είδη ατομικής προστασίας και υγιεινής, ετοιμάζονται στους χώρους του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου και αποστέλλονται κάθε μήνα. 

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Ρένα Παπαδάκη υπογραμμίζει ότι «Πρόκειται για μία δράση που προσφέρει ουσιαστική ανάσα στους φοιτητές και στις οικογένειες τους. Ο Δήμος Ηρακλείου συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα τους ανθρώπους που δοκιμάζονται έχοντας πολύτιμους αρωγούς τόσο το ΚΤΕΛ Ηρακλείου – Λασιθίου, όσο και την «Γενική Ταχυδρομική», τους οποίους και ευχαριστούμε». 
Στο μεταξύ η Επιτροπή Διαχείρισης του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου ενέκρινε 30 οικογένειες νέων δικαιούχων και τις επόμενες ημέρες ξεκινά η διανομή τροφίμων διάρκειας 3 μηνών. 

 

Κρήτη

Χανιά

Τραγικό τέλος για άνδρα σε παραλία της Κρήτης

Ομπρος Γυαλός

Μία νέα τραγωδία, 24 ώρες μετά την τελευταία, σημειώθηκε σήμερα σε παραλία της Κρήτης με έναν ακόμη άνθρωπο να κάνει το τελευταίο του μπάνιο.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στην παραλία Ομπρόσγυαλος του Δήμου Αποκορώνου  με θύμα έναν 80χρονο άνδρα.

Ο άτυχος ηλικιωμένος αισθάνθηκε αδιαθεσία με συνέπεια να παρασυρθεί από τα κύματα και να εγκλωβιστεί σε βραχώδη περιοχή. 

Στο σημείο επιχείρησε και δύτης ωστόσο όταν ο ηλικιωμένος ανασύρθηκε στη στεριά, ήταν κιόλας αργά...