Κρήτη

Ηράκλειο

Συναυλία παραδοσιακής μουσικής στο ανοιχτό θέατρο Ζαρού

εκδηλωση ζαρος

Στη συναυλία Ελληνικής και παραδοσιακής μουσικής "Παραδοσιακά Μουσικά ξομπλια" στο ανοικτό θέατρο Ζαρου.

εκδηλωση ζαρος

εκδηλωση ζαρος, by meropi

εκδηλωση ζαρος

εκδηλωση ζαρος, by meropi

Ακούστηκαν τραγούδια με απόλυτο σεβασμό στην παράδοση μας που μας μετέφεραν στο νου εικόνες από τη Μικρά Ασία,  την Κωνσταντινουπολη,  τη Σμύρνη,  τα Δωδεκάνησα,  τις Κυκλάδες,  τα Επτάνησα,  τη στερεά Ελλάδα και την Κρήτη.

εκδηλωση ζαρος

εκδηλωση ζαρος, by meropi

Τα τραγούδια ερμήνευσε 55μελής μικτή χορωδία και 15μελής ορχήστρα των μουσικών συνόλων - τμημάτων του πολιτιστικού κέντρου Ιερέας Μητροπόλεως Γορτυνης και Αρκαδίας: α)  Κεντρωας Κρήτης Μελωδοι β) Κρητες Ριζιτες γ) Ριζιτισσες. 

εκδηλωση ζαρος

εκδηλωση ζαρος, by meropi

Στη συναυλία έδωσε το παρόν ο Σεβασμιοτατος Μητροπολίτης  Γορτυνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος, ιερείς της ενοριας Ζαρου και της ευρύτερης περιοχής. 

Ο περιφερειακος σύμβουλος κ. Γιώργος Ματαλλιωτακης,  ο αντιδήμαρχος Φαιστου Ζαχαρίας Χαλκιαδακης,  ο δημοτικός σύμβουλος Φαιστου Μανούσος Πουλινακης και ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Ζαρου Γιώργος Φυλλακτακης.

Κρήτη

Ηράκλειο

Δήμος Μινώα Πεδιάδος: Προχωρά η διαδικασία για την αποκατάσταση των ζημιών

δήμος μινώα πεδιάδος

Από το Δήμο Μινώα Πεδιάδας γίνεται γνωστό ότι εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Υποδομών, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εσωτερικών αναφορικά με την οριοθέτηση των πληγεισών περιοχών του Δήμου μας και τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν σε κτίρια από τις πλημμύρες της 6-7ης Νοεμβρίου 2020 στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας.

Με την εν λόγω απόφαση, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1763/28-4-2021/τχ Β’, οριοθετούνται ως πλημμυρόπληκτες περιοχές στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας: α) όλη η Δημοτική Ενότητα Καστελλίου και β) οι Κοινότητες Βόνης, Ζωφόρων και Θραψανού της Δημοτικής Ενότητας Θραψανού ενώ ορίζεται πως το έργο της αποκατάστασης των ζημιών σε κτίρια από τις πλημμύρες του θέματος, που έπληξαν τις προαναφερόμενες περιοχές, αναλαμβάνει ο Τομέας Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Ν. Χανίων (Τ.Α.Ε.Φ.Κ.-Ν. Χανίων).

Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται οι ιδιοκτήτες (ψιλός κύριος, επικαρπωτής ή ο/η έχων/-ουσα την πλήρη κυριότητα) ή ο/η διαχειριστής/- στρια (σε περίπτωση διηρημένης ιδιοκτησίας) κτιρίων που έχει πληγεί από τις πλημμύρες του περασμένου Νοεμβρίου, όπως καταθέσουν αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στην ως άνω αρμόδια Υπηρεσία εντός προθεσμίας τριών (3) μηνών (από την 28/4/2021), εφόσον επιθυμούν τον έλεγχο και την έκδοση έκθεσης αυτοψίας. Η αίτηση αυτή θα πρέπει να συνοδεύεται από τίτλους ιδιοκτησίας, οδοιπορικό σκαρίφημα και φωτογραφίες του πληγέντος κτιρίου.

Για τη χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής για επισκευή ή ανακατασκευή, οι πληγέντες θα πρέπει να καταθέσουν αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά εντός ενός (1) έτους από την ημερομηνία παραλαβής της έκθεσης αυτοψίας του κτιρίου. Για απευθείας έκδοση Άδειας Επισκευής η προθεσμία ορίζεται στο ένα (1) έτος (από την ημερομηνία δημοσίευσης του ΦΕΚ) όπως επίσης σ’ ένα (1) έτος ορίζεται και η προθεσμία για κατάθεση αίτησης για έκδοση άδειας επισκευής χωρίς χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής.

Η χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής ανακατασκευής αφορά οικίες και βοηθητικούς χώρους αυτών, ιερούς ναούς και κωδωνοστάσια, κτίρια κοινωφελούς χρήσης, αποθήκες, στάβλους, αγροικίες εποχιακής χρήσης καθώς και κτηνοτροφικές μονάδες και επαγγελματικούς χώρους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία, τους όρους και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στον Τομέα Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Ν. Χανίων (Τ.Α.Ε.Φ.Κ.-Ν. Χανίων), Δ/νση: Γολγοθά 2, Όαση Βαρυπέτρου Χανίων και στο Τηλέφωνο: 28210 29287.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Οι πρώτοι τουρίστες έφτασαν στην Κρήτη

Χωρίς σφαγεία Ηράκλειο και Λασίθι και μια εταιρεία ... "φάντασμα"

Στην Κρήτη ο Στέλιος Πέτσας - Επαφές με Αρναουτάκη, Κουράκη και Δημάρχους