Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Συνάντηση Μανόλη Συντυχάκη με γονείς παιδιών της ειδικής αγωγής

Image
συντυχάκης
 clock 18:44 | 01/11/2020 writer icon newsroom ekriti.gr

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη, βουλευτή του ΚΚΕ, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και περιφερειακό σύμβουλο με τη Λαϊκή Συσπείρωση, συμμετείχε σε σύσκεψη που οργάνωσαν τα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου (ΕΝΕΕΓΥΛ) και Εργαστηρίου επαγγελματικής εκπαίδευσης(Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) Ηρακλείου, με την παρουσία και των Διευθυντών των σχολείων. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχε και ο Μιχάλης Κασαπάκης, μέλος της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Όπως τονίζεται σε δελτίο τύπου,κύριο ζήτημα που απασχολεί τη σχολική κοινότητα είναι, οι άθλιες όπως αναφέρεται, συνθήκες στέγασης που δυσχεραίνουν τη λειτουργία των δομών. Οι γονείς και οι διευθυντές εξέφρασαν την αγωνία και την ανησυχία τους για την άσχημη κατάσταση που επικρατεί, καθώς τα δύο σχολεία, το ΕΝΕΕΓΥΛ που αποτελεί τη μεγαλύτερη μονάδα Ειδικής Αγωγής του Ν. Ηρακλείου με μαθητές που προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου και της ενδοχώρας του Νομού και με αριθμό μαθητών που συνεχώς αυξάνεται και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ), συστεγάζονται σε λυόμενες αίθουσες για χρόνια.

Ενδεικτικά στοιχεία της κατάστασης της είναι η έλλειψη αιθουσών, η απουσία συντήρησης και μόνωσης, τα προβλήματα στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, οι σπασμένες γυψοσανίδες της οροφής, οι αίθουσες που πλημμυρίζουν τον χειμώνα, τα χώματα και οι λάσπες που με τα νερά της βροχής καταλήγουν στον χώρο του σχολείου. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε μια αίθουσα 3x5 που βαφτίζεται «γυμναστήριο», γίνεται η γυμναστική, η εργοθεραπεία, η φυσικοθεραπεία και η ατομική υγιεινή των παιδιών! Με λίγα λόγια οι συνθήκες είναι απαράδεκτες για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς και ενέχουν κίνδυνο για την ασφάλεια τους.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ επεσήμανε τις σοβαρές ευθύνες διαχρονικά των κυβερνήσεων, αλλά και της σημερινής, που υλοποιώντας την πολιτική της ΕΕ, κεφαλαίου, κάθε χρόνο αυξάνουν τις περικοπές σε Υγεία και Παιδεία και την Ειδική Αγωγή, αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ και την Ειδική Αγωγή ως «επιβάρυνση» του κρατικού προϋπολογισμού.

"Την ίδια ταξική - αντιλαϊκή στάση διαχρονικά υιοθετούν τόσο η περιφέρεια όσο και η δημοτική αρχή Ηρακλείου, που έχουν τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση και τις ελλείψεις στο θέμα της σχολικής στέγης. Η διοίκηση της Περιφέρειας αντιμετωπίζει με απαξίωση και μετάθεση των ευθυνών στους Δήμους το ζήτημα της σχολικής στέγης. Έχει κάνει την πολιτική επιλογή να μην έχει κανένα πρόγραμμα, κανένα σχεδιασμό για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών και για την αντισεισμική θωράκιση των σχολείων της Κρήτης. Με τη σειρά της η δημοτική αρχή Ηρακλείου αρνείται να αναλάβει τις δικές της ευθύνες, αφήνοντας στο περιθώριο τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες, όπως η σχολική στέγη.

Όπως σημείωσε ο Μανώλης Συντυχάκης, η κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της Ειδικής Αγωγής, δεν αφορά μόνο τους γονείς και τους εργαζόμενους στις δομές αυτές. Είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα και αφορά όλη την κοινωνία, την κάθε οικογένεια, αφορά το μαζικό κίνημα. Ως κόμμα, συνέχισε, καταθέσαμε παλιότερα ερώτηση και θα καταθέσουμε και νέα στη Βουλή, ώστε να πιέσουμε όσο γίνεται την κυβέρνηση, για να μπουν σε προτεραιότητα και να κατασκευαστούν νέα σύγχρονα κτίρια. Πίεση ασκείται και θα ασκείται και στο δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου, μέσω δημοτικών συμβούλων του ΚΚΕ. Τέλος, κάλεσε τις οικογένειες που ζουν μέσα σε αυτή την αγωνία για το μέλλον και την εκπαίδευση των παιδιών τους, μαζί με το εργατικό - λαϊκό κίνημα, τους εργαζόμενους στην Ειδική Αγωγή να συνεχίσουν να διεκδικούν την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους"καταλήγει η ανακοίνωση.

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 - 2022 ekriti.gr | Όροι Χρήσης.
Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis