Κρήτη

Ηράκλειο

Συνάντηση Λαμπρινού με υποψήφια Πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Κρήτης

Συνάντηση Λαμπρινού με υποψήφια πρυτανική αρχή

Με τον υποψήφιο πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Γιώργο Κοντάκη και τους υποψήφιους αντιπρυτάνεις κ. κ. Δημήτρη Μυλωνάκη, Γιώργο Κοσιώρη, Μιχάλη Παυλίδη και Κωνσταντίνο Σπανουδάκη, συναντήθηκε στο γραφείο του στη Λότζια, σήμερα Πέμπτη 9 Ιουλίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε ενόψει των πρυτανικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 20 Ιουλίου, έγινε αναφορά στο πρόγραμμα και τις θέσεις του υποψήφιου πρυτανικού σχήματος. Ο Δήμαρχος Ηρακλείου υπογράμμισε ότι «ο Δήμος βρίσκεται στο πλευρό του Πανεπιστημίου Κρήτης και σε κάθε προσπάθεια που συμβάλει στην εξωστρέφεια και ενδυνάμωση των δράσεων που
έχουν ως στόχο την ενίσχυση της κοινωνίας», χαρακτηρίζοντας το έργο του εκπαιδευτικού ιδρύματος «πρωτοπόρο και καινοτόμο».

Ο κ. Κοντάκης επεσήμανε ότι «η σημερινή επίσκεψη σηματοδοτεί την βούληση του υποψήφιου πρυτανικού σχήματος να διαδραματίσει το Πανεπιστήμιο Κρήτης ενεργότερο ρόλο στα θέματα που απασχολούν την κοινωνία της Κρήτης αλλά και σε παγκόσμια ζητήματα όπως η υγεία, το περιβάλλον και η κλιματική αλλαγή, το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα».

Και οι δυο πλευρές συμφώνησαν ότι θα ενδυναμώσουν την συνεργασία τους με στόχο την αντιμετώπιση των ζητημάτων που απασχολούν την τοπική κοινωνία.

Κρήτη

Ηράκλειο

Νέο τροχαίο στην εθνική οδό- Μεγάλες ουρές στο ύψος της Παναγιάς της Χαρακιανής (φώτο)

Τροχαίο

Μεγάλες ουρές σχηματίστηκαν λίγο πριν τις 3 σήμερα το μεσημέρι στην εθνική Οδό Ηρακλείου Ρεθύμνου, πολύ κοντά στο ύψος της Παναγιάς της Χαρακιανής, μετά από τροχαίο ατύχημα.

 

Ανατροπή οχήματος
Ανατροπή οχήματος

Όπως φαίνονται και από τις εικόνες που εξασφάλισε το ekriti.gr, επιβατηγό αυτοκίνητο ανετράπη της πορείας του. Στο σημείο έσπευσαν δύο περιπολικά, δύο οχήματα της πυροσβεστικής καθώς και δύο ασθενοφόρα.

Το ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά την Παναγιά τη Χαρακιανή, στο ρεύμα από Ηράκλεο προς Ρέθυμνο
Το ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά την Παναγιά τη Χαρακιανή, στο ρεύμα από Ηράκλεο προς Ρέθυμνο

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα ασθενοφόρα παρέλαβαν δύο άτομα- έναν άντρα που φέρει χτύπημα στο κεφάλι και μια γυναίκα, ελαφρότερα τραυματισμένη και τους μετέφεραν στο νοσοκομείο Ρεθύμνου. 

 

Επί τόπου τροχαία, πυροσβετικά οχήματα και ΕΚΑΒ
Επί τόπου τροχαία, πυροσβετικά οχήματα και ΕΚΑΒ

 

 

Δύο τραυματίες παρέλαβε το ΕΚΑΒ
Δύο τραυματίες παρέλαβε το ΕΚΑΒ