Κρήτη

Ηράκλειο

Συνάντηση Λαμπρινού με τον Αερολιμενάρχη

dimarhos_-_aerolimenarhis.jpg

Συνάντηση με τον Αερολιμενάρχη Ηρακλείου Γιώργο Πλιάκα είχε το πρωί της Δευτέρας 24 Ιουνίου, στο γραφείο του στη Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των επαφών με τους φορείς της πόλης που θα έχει ο Δήμαρχος, ενόψει της νέας αυτοδιοικητικής περιόδου.

Στη συζήτηση τέθηκαν επί τάπητος τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το αεροδρόμιο κατά την τρέχουσα, τουριστική περίοδο και οι αυξημένες ανάγκες του.
Ο κ. Πλιάκας ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την πρόσκληση, καθώς και για το  γεγονός ότι έχει σταθερά καλή συνεργασία με την δημοτική αρχή.

Ο Δήμαρχος δήλωσε από την πλευρά του:

«Η διαρκής και ουσιαστική επικοινωνία με τους φορείς και τους κοινωνικούς μας εταίρους είναι σημαντική για την χάραξη της πολιτικής μας  Έτσι κινηθήκαμε τα προηγούμενα χρόνια, έτσι θα συνεχίσουμε.
Για αυτό και προγραμματίζουμε μια νέα σειρά επαφών με όλους τους φορείς της πόλης, προκειμένου να επικαιροποιήσουμε τη λίστα των αναγκών και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και να ανταλλάξουμε απόψεις και προτάσεις.

Ξεκινήσαμε από τον Αερολιμενάρχη κ. Πλιάκα, διότι θεωρούμε ότι το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο για τον τουρισμό της Κρήτης. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης στις υπηρεσίες που παρέχει, ωστόσο έχουν γίνει επίσης και μεγάλα βήματα προς τη θετική κατεύθυνση τα τελευταία χρόνια.

Ο Δήμος Ηρακλείου, θα εξακολουθήσει να στηρίζει τις προσπάθειες της διοίκησης του αεροδρομίου για την όσο το δυνατόν καλύτερη λειτουργία του, όπως το κάνει διαχρονικά».
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ο έλεγχος στο καφενείο... έφερε λουκέτο και τσουχτερό πρόστιμο

καφενείο

Πρόστιμο 3.000 ευρώ καθώς και αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες, ήταν οι συνέπειες για έναν ιδιοκτήτη καφενείου στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο ελέγχων της ΕΛ.ΑΣ για τη διασπορά του νέου κορωνοϊου, το Σάββατο 8 Μαϊου.

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης εντοπίστηκε κατά τον έλεγχο των Αρχών να λειτουργεί το καφενείο του και στον εσωτερικό χώρο, κάτι που απαγορεύεται, τουλάχιστον για την ώρα.

Πρόστιμα των 300 ευρώ επιβλήθηκαν και στους επτά πελάτες που ήταν στο εσωτερικό της επιχείρησης. 

Μάσκες και sms

Εκτός της παραπάνω παράβασης, η Αστυνομία βεβαίωσε κι άλλες που έχουν να κάνουν με μη χρήση μάσκας και για άσκοπες μετακινήσεις.

Συνολικά έγιναν 3.539 έλεγχοι σε όλη την Κρήτη και βεβαιώθηκαν 40 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις (3 στα Χανιά, 6 στο Ρέθυμνο, 29 στο Ηράκλειο, 1 στο Λασίθι και μία στον ΒΟΑΚ) καθώς και 11 για μη χρήση μάσκας (3 στα Χανιά, 1 στο Ρέθυμνο και 7 στο Ηράκλειο).

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Θρήνος για τον Γιώργο...

Έπεσε ο κινεζικός πύραυλος - Στον Ινδικό Ωκεανό τα συντρίμμια

"Άνοιγμα γυμναστηρίων από τις 17 Μαΐου... για τους εμβολιασμένους"

Κρήτη - κορωνοϊός: Σέρβιρε πελάτες μέσα στο καφενείο και το πλήρωσε ακριβά