Κρήτη

Ηράκλειο

Συναντήσεις Ηγουμενίδη με τους προϊσταμένους στον ΕΦΚΑ Αγροτών και στον ΟΠΕΚΑ

4_4.jpg

Διαδοχικές συναντήσεις με τους προϊσταμένους στον ΕΦΚΑ Αγροτών και στον ΟΠΕΚΑ (Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης) Κρήτης είχε τις προηγούμενες ημέρες ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης με στόχο την ενίσχυση κομβικών υπηρεσιών που εξυπηρετούν ευρείες κοινωνικές ομάδες πολιτών.

Κατά τη συνάντηση με τον προϊστάμενο του Περιφερειακού Τμήματος ΕΦΚΑ Αγροτών Κρήτης κ. Μανώλη Μαρκάκη τέθηκαν επί τάπητος τα σημερινά προβλήματα του Τμήματος, με κύριο το θέμα της ανάγκης της περαιτέρω στελέχωσης. Μετά την προηγηθείσα ενίσχυση του προσωπικού κατά 7 άτομα, το ζήτημα της υποστελέχωσης παραμένει και σήμερα ένα σημαντικό θέμα για την ομαλή λειτουργία του ΕΦΚΑ Αγροτών.
 

Κατά τη συζήτηση προτάθηκε ως λύση η μετατροπή της υπηρεσίας σε Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης με τμήματα -  αντί σε Περιφερειακό Τμήμα που είναι τώρα  -  με αρμοδιότητες Διεύθυνσης, καθώς σήμερα δημιουργούνται πολλές εκκρεμότητες σε όλα τα τμήματα όπως για παράδειγμα στο τμήμα συντάξεων, ασφάλισης, εισφορών κλπ.

Επιπλέον, προτάθηκε από τον προϊστάμενο -ως προσωρινή λύση- να εκχωρηθούν αρμοδιότητες και σε άλλες υπηρεσίες, ενώ τέθηκε το ζήτημα της αναβάθμισης των πληροφοριακών συστημάτων, αλλά και της ενίσχυσης της υλικοτεχνικής υποδομής.

Κατά τη συνάντηση του κ. Ηγουμενίδη με την προϊσταμένη της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΟΠΕΚΑ Κρήτης κα Μαρία Αρχάβλη τέθηκε και εδώ το ζήτημα της υποστελέχωσης και οι ελλείψεις στον τομέα της μηχανογράφησης. Στη συζήτηση παραβρέθηκαν και η προϊσταμένη του τμήματος των οικογενειακών επιδομάτων κ.Ματίνα Κανταρτζόγλου, καθώς και η προϊσταμένη του τμήματος των προνοιακών επιδομάτων κ.Μαρία Συμιανάκη.

Κατά την ενημέρωση στον κ. Ηγουμενίδη δόθηκε έμφαση στο ζήτημα της μη ολοκλήρωσης του πληροφοριακού συστήματος με αποτέλεσμα σήμερα να μην έχουν ενταχθεί σε αυτό το επίδομα στεγαστικής συνδρομής και το επίδομα ορεινών και μειονοτικών περιοχών, ενώ αναλυτική συζήτηση έγινε και για τις ανάγκες και τη λειτουργία όλων των τμημάτων.

Μετά την ενδελεχή ενημέρωση από τους προϊσταμένους και με τους εργαζόμενους των δύο υπηρεσιών, ο βουλευτής δεσμεύτηκε να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες με στόχο την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών και την ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ο Δημήτρης έδωσε ζωή μέσα από τον θάνατό του

δωρεα οργανων

Στις 07.00 το πρωί ολοκληρώθηκε η διαδικασία λήψης οργάνων από τον 22χρονο Δημήτρη, θύμα του τροχαίου στην Ιεράπετρα το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.

Οι γονείς του, όταν ενημερώθηκαν από τους γιατρούς ότι το παιδί τους ήταν εγκεφαλικά νεκρό, πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανά του και να δώσουν ζωή μέσα από τον θάνατό του.

Ελήφθησαν ήπαρ, νεφροί και κερατοειδείς, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε Ευαγγελισμό, Ιπποκράτειο και ΠΑΓΝΗ, σε μία διαδικασία που ξεκίνησε το βράδυ της Κυριακής.

Ο άτυχος νέος οδηγούσε την μεγάλου κυβισμού μηχανή του στον περιφερειακό δρόμο της Ιεράπετρας, όταν συγκρούστηκε με ΙΧ αυτοκίνητο, που επιχείρησε να στρίψει.

Νοσηλεύτηκε για ένα 24ωρο στην Εντατική του Βενιζελείου, όταν τα τραύματα στο κεφάλι ήταν βαρύτατα...