Παρασκευή 13 ΔΕΚ 2019 11:05
 • Ηρακλειο
  13°C
 • Χανια
  13°C
 • Ρεθυμνο
  12°C
 • Λασιθι
  13°C
Ekriti.gr Logo

Συναντήσεις Ηγουμενίδη με τους προϊσταμένους στον ΕΦΚΑ Αγροτών και στον ΟΠΕΚΑ

Συναντήσεις Ηγουμενίδη με τους προϊσταμένους στον ΕΦΚΑ Αγροτών και στον ΟΠΕΚΑ

4_4.jpg

Διαδοχικές συναντήσεις με τους προϊσταμένους στον ΕΦΚΑ Αγροτών και στον ΟΠΕΚΑ (Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης) Κρήτης είχε τις προηγούμενες ημέρες ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης με στόχο την ενίσχυση κομβικών υπηρεσιών που εξυπηρετούν ευρείες κοινωνικές ομάδες πολιτών.

Κατά τη συνάντηση με τον προϊστάμενο του Περιφερειακού Τμήματος ΕΦΚΑ Αγροτών Κρήτης κ. Μανώλη Μαρκάκη τέθηκαν επί τάπητος τα σημερινά προβλήματα του Τμήματος, με κύριο το θέμα της ανάγκης της περαιτέρω στελέχωσης. Μετά την προηγηθείσα ενίσχυση του προσωπικού κατά 7 άτομα, το ζήτημα της υποστελέχωσης παραμένει και σήμερα ένα σημαντικό θέμα για την ομαλή λειτουργία του ΕΦΚΑ Αγροτών.
 

1_10.jpg, by lefterv

Κατά τη συζήτηση προτάθηκε ως λύση η μετατροπή της υπηρεσίας σε Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης με τμήματα -  αντί σε Περιφερειακό Τμήμα που είναι τώρα  -  με αρμοδιότητες Διεύθυνσης, καθώς σήμερα δημιουργούνται πολλές εκκρεμότητες σε όλα τα τμήματα όπως για παράδειγμα στο τμήμα συντάξεων, ασφάλισης, εισφορών κλπ.

Επιπλέον, προτάθηκε από τον προϊστάμενο -ως προσωρινή λύση- να εκχωρηθούν αρμοδιότητες και σε άλλες υπηρεσίες, ενώ τέθηκε το ζήτημα της αναβάθμισης των πληροφοριακών συστημάτων, αλλά και της ενίσχυσης της υλικοτεχνικής υποδομής.

Κατά τη συνάντηση του κ. Ηγουμενίδη με την προϊσταμένη της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΟΠΕΚΑ Κρήτης κα Μαρία Αρχάβλη τέθηκε και εδώ το ζήτημα της υποστελέχωσης και οι ελλείψεις στον τομέα της μηχανογράφησης. Στη συζήτηση παραβρέθηκαν και η προϊσταμένη του τμήματος των οικογενειακών επιδομάτων κ.Ματίνα Κανταρτζόγλου, καθώς και η προϊσταμένη του τμήματος των προνοιακών επιδομάτων κ.Μαρία Συμιανάκη.

Κατά την ενημέρωση στον κ. Ηγουμενίδη δόθηκε έμφαση στο ζήτημα της μη ολοκλήρωσης του πληροφοριακού συστήματος με αποτέλεσμα σήμερα να μην έχουν ενταχθεί σε αυτό το επίδομα στεγαστικής συνδρομής και το επίδομα ορεινών και μειονοτικών περιοχών, ενώ αναλυτική συζήτηση έγινε και για τις ανάγκες και τη λειτουργία όλων των τμημάτων.

Μετά την ενδελεχή ενημέρωση από τους προϊσταμένους και με τους εργαζόμενους των δύο υπηρεσιών, ο βουλευτής δεσμεύτηκε να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες με στόχο την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών και την ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Διαβάστε επίσης. . .

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε σήμερα στις 04.00 το πρωί, σε μίνι μάρκετ στο Ηράκλειο. Δύο άνδρες, φορώντας κουκούλες και με...
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Ηρακλείου,...
Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019 ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου πραγματοποιεί κυκλική εκδρομή στην...