Κρήτη

Ηράκλειο

Συναγερμός στη ΔΟΥ Ηρακλείου - Θετική στον κορωνοϊό εργαζόμενη

κορωνοϊος

Συναγερμός έχει σημάνει στην Εφορία του Ηρακλείου, καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ekriti.gr, μια εργαζόμενη έχει βρεθεί θετική στον κορωνοϊό.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η υπάλληλος της ΔΟΥ Ηρακλείου, η οποία μένει σε χωριό της ενδοχώρας, βρέθηκε θετική στον ιο, κατά την διάρκεια της ιχνηλάτησης των επαφών της κόρης της, η οποία επέστρεψε από διακοπές σε νησί και λίγες μέρες αργότερα παρουσίασε πυρετό. Υπεβλήθη σε τεστ κορωνοϊού το οποίο βγήκε θετικό.

Στη συνέχεια έγινε τεστ στο οικογενειακό της περιβάλλον και βγήκε θετική μόνο η μητέρα της, που εργάζεται στη ΔΟΥ Ηρακλείου η οποία πήρε άδεια από την εργασία της και παραμένει στο σπίτι της.
Σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνει απολύμανση στη ΔΟΥ και θα γίνει τεστ κορωνοϊού σε όλους τους εργαζόμενους.

Παράλληλα γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών μητέρας και κόρης στο περιβάλλον τους.

Κρήτη

Ηράκλειο

Πρόστιμο σε 20 Ηρακλειώτες που δεν φόρεσαν τη μάσκα τους

προστατευτική μάσκα

Η παράταση του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας φαίνεται πως... τσάντισε τους Ηρακλειώτες αφού χθες, καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας, βεβαιώθηκαν 20 παραβάσεις σε πολίτες που δεν τις φορούσαν. Οι χθεσινές παραβάσεις είναι αρκετά αυξημένες σε σχέση με αυτές των προηγούμενων ημερών.
Συγκεκριμένα στο Ηράκλειο, επιβλήθηκε πρόστιμο σε τέσσερα άτομα που επέβαιναν σε ΙΧ και δεν φορούσαν τη μάσκα καθώς και σε 16 πεζούς. Μία ακόμα παράβαση βεβαιώθηκε στο Ρέθυμνο και συγκεκριμένα σε υπάλληλο επιχείρησης.