Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Στον ΟΑΕΔ οι εργαζόμενοι στα πεντάμηνα του Ηρακλείου (φωτο)

pentaminites.jpg
 clock 13:54 | 23/12/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΕΔ στη λεωφόρο Κνωσού πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης οι εργαζόμενοι στα 5μηνα του Νομού Ηρακλείου διεκδικώντας το επίδομα ανεργίας.  

pentaminites2.jpg

pentaminites2.jpg, by gpapadakis

pentaminites3.jpg

pentaminites3.jpg, by gpapadakis

Σε ανακοίνωση αναφέρεται:

Συνάδελφε-ισσα,
Όλο το προηγούμενο διάστημα δόθηκε μάχη κόντρα στην συγκυβέρνηση, τον ΟΑΕΔ και τις δημοτικές αρχές που βολεύονται με τις εργασιακές σχέσεις γαλέρας, καταφέρνοντας την κατάκτηση ορισμένων βασικών δικαιωμάτων.
Σήμερα φτάνοντας στο τέλος του 5μήνου (για τους εργαζόμενους στους δήμους) απαιτείται να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας για να έχουμε σταθερή δουλειά και μια ζωή με αξιοπρέπεια. Η ηττοπάθεια ότι οι αγώνες μας πάνε χαμένοι και ότι «τίποτα δε γίνεται» πρέπει να σπάσει από εμάς τους ίδιους στην πράξη. Δεν ξεχνάμε πως ότι παίρνουν πίσω σήμερα κομμάτι-κομμάτι, οι εργαζόμενοι τα είχαν κερδίσει με αγώνες και θυσίες.
Παλεύουμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά και για μισθούς που δε θα κατεβαίνουν κάτω από τα 751 ευρώ.
Καλούμε τα Σωματεία και συνολικά τους εργαζόμενους  να πάρουν θέση και να στηρίξουν τον αγώνα μας καθώς τα προγράμματα αυτά της φτώχειας ήρθαν για να μείνουν και είναι όχημα για την κατάργηση δικαιωμάτων, για το κατέβασμα του λεγόμενου μισθολογικού κόστους. Με αυτά τα προγράμματα της φτηνής και ευέλικτης εργασίας η συγκυβέρνηση, η πλειοψηφία των δήμων και ο ΟΑΕΔ εφαρμόζουν πιστά τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. και του κεφαλαίου, φέρνουν  εργασιακές σχέσεις γαλέρας, ανοίγουν το δρόμο στην ιδιωτικοποίηση δομών και υπηρεσιών του δήμου και συνολικά όλων των υπηρεσιών.
Από το 2009 στους δήμους δεν γίνεται καμία πρόσληψη προσωπικού πλήρους απασχόλησης. Να σε τι χρησιμεύουν αυτά τα προγράμματα. Ανακύκλωση και εκμετάλλευση των ανέργων, διαλύοντας τα όποια εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει.
 
Φτάνει πια η κοροϊδία, θέλουμε δουλειά με δικαιώματα!
Απαιτούμε να μην φύγει κανένας συνάδελφος, όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!
 
Συνάδελφε-ισσα,
Είτε είμαστε εργαζόμενοι στους δήμους και την περιφέρεια είτε σε υπηρεσίες υπουργείων να δώσουμε ηχηρή απάντηση σε όσους μας θέλουν ανακυκλώσιμους εργαζόμενους β’ κατηγορίας και χαμηλών απαιτήσεων. Μας πετάνε πάλι στο δρόμο της ανεργίας χωρίς να δικαιούμαστε ούτε το επίδομα ανεργίας, ενώ πολλοί από εμάς παραμένουμε και μετά την πρόσληψή μας για πολύ καιρό ανασφάλιστοι χωρίς να μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στο βασικό δικαίωμα της δωρεάν υγείας, δηλαδή στη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Όλοι και όλες την Τετάρτη να απαιτήσουμε άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων! Με το τέλος του προγράμματος και μέχρι να βρούμε δουλειά να λαμβάνουμε επίδομα ανεργίας, όλο το διάστημα της ανεργίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από την πρώτη ημέρα για όλους τους εργαζόμενους στα 5μηνα!
 
Συνάδελφε-ισσα,
Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, κάνουμε δική μας υπόθεση την οργάνωσή του. Ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους, να μη μείνει 5μηνίτης που να μην είναι στην κινητοποίησή μας στον ΟΑΕΔ και στο ΙΚΑ το πρωί της Τετάρτης.
 
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΘΗΚΕ.
ΟΛΑ ΚΑΤΑΚΤΗΘΗΚΑΝ.
 
Απαιτούμε:
ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ 751 €.
ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ
 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis