Κρήτη

Ηράκλειο

Στον Δήμο Φαιστού ο Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας

foto.jpg

Eπίσκεψη του  Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κ.κ  Μακαρίου στον Δήμο Φαιστού
Τον Δήμο Φαιστού επισκέφτηκε σήμερα το πρωί , ο σεβασμιότατος  Μητροπολίτης Γορτύνης  και Αρκαδίας κ.κ  Μακάριος, συνοδευόμενος  από τον πρωτοσύγκελο Αρχιμ . Ιωακείμ Καραντίνο.
Τον κ.κ  Μακάριο, υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος  κ  Γρηγόρης  Νικολιδάκης ,
πλαισιωμένος  από τους στενούς του συνεργάτες. Η Εθιμοτυπικού τύπου  πρώτη συνάντηση  πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, με τον σεβάσμιο ιερέα να του προσφέρει έναν συμβολικό σταυρό, δηλώνοντάς ότι είναι σταυρός  ευλογιάς και όχι σταύρωσης.
Με την ευκαιρία της  επισκέψεως  του, ο Μητροπολίτης  έθεσε ενώπιον του Δημάρχου και των συνεργατών  μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα, που απασχολούν την Ιερά Μητρόπολη.
Πρώτη προτεραιότητα για τον  κ.κ  Μακάριο , είναι η κατασκευή ενός συγχρόνου πνευματικού πολιτιστικού κέντρου στο Τυμπάκι, καθώς και η ανακίνηση του ιστορικού μικρού ναού του Αγίου Τίτου. Επίσης έθεσε το θέμα της δημιουργίας κοινωνικών  δομών  στο Τυμπάκι, που θα προσφέρουν βοήθεια στις ασθενέστερες κοινωνικά ομάδες. Ανάμεσα στα άλλα τέθηκε και το ζήτημα της αναπλάσεως του δρόμου που οδηγεί  στον Ιερό ναό του Αγίου Νεκταριού και στα γραφεία της Μητροπόλεως , στις Μοίρες.
Με την σειρά του ο κ Νικολιδάκης, αφού άκουσε προσεκτικά τα αιτήματα του κ.κ  Μακαριου, εξέφρασε την αγάπη και τον σεβασμό του προς το πρόσωπο του Μητροπολίτη και τον διαβεβαίωσε ότι η συνεργασίας του θα είναι στενή και αποδοτική.’’ Θα σταθώ αρωγός και συμπαραστάτης στο θεάρεστο έργο σας, συμβάλλοντας με κάθε δυνατή προσπάθεια και κάθε δυνατό μέσο για την ενίσχυση του΄΄.

Κρήτη

Οικονομικό Επιμελητήριο Ανατολικής Κρήτης: Οι θέσεις των παρατάξεων για το νέο ΔΣ

ΟΙκονομικό Επιμελητήριο

Θέσεις των παρατάξεων Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων – Νέοι Οικονομολόγοι, Προοδευτικοί Οικονομολόγοι Ελλάδος (Π.Ο.Ε.) και Λασιθιώτικη Συνεργασία Οικονομολόγων για τη συγκρότηση της Τ.Δ. του ΟΕΕ/ΤΑΚ:
Οι εκλογές της 15/12/2019 του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στο Τμήμα Ανατολικής Κρήτης διαμόρφωσαν αποτέλεσμα που επέβαλε ευρύτερες συνεργασίες μεταξύ των παρατάξεων που εκπροσωπούνται στην Τοπική Διοίκηση, προς όφελος του Φορέα και των μελών του.
Στο πλαίσιο αυτό επιδιώχθηκε ευρεία προγραμματική συμφωνία που να στηρίζεται σε κοινές αρχές και στόχους. Οι προτεραιότητες που τέθηκαν για την επομένη 4ετία στο Περιφερειακό Τμήμα είναι:
α) Ένα Επιμελητήριο που να εκφράζει αποτελεσματικά όλους τους κλάδους των οικονομολόγων, με έμφαση στους νέους συναδέλφους, 
β) Ανάδειξη του επιστημονικού ρόλου του Επιμελητηρίου, μέσω μελετών / παρεμβάσεων που αφορούν την τοπική κοινωνία και οικονομία,
γ) Δημιουργία Παρατηρητήριου Κρητικής Οικονομίας
δ) Ενίσχυση της εξωστρέφειας και δικτύωσης με τους φορείς της τοπικής κοινωνίας.
Στις παραπάνω προτεραιότητες υπήρξε ταύτιση απόψεων μεταξύ των παρατάξεων Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων – Νέοι Οικονομολόγοι, Προοδευτικοί Οικονομολόγοι Ελλάδος (Π.Ο.Ε.) και Λασιθιώτικη Συνεργασία Οικονομολόγων.
Οι τρεις παρατάξεις από κοινού αποφάσισαν να συμμετέχουν στη συγκρότηση του Προεδρείου της Τοπικής Διοίκησης του ΟΕΕ/ΤΑΚ. Προκειμένου να αποτυπωθεί ορθότερα το εκλογικό αποτέλεσμα οι θέσεις του Προεδρείου θα καλυφθούν αρχικά και έως τον Αύγουστο του 2022 ως έξης:
Πρόεδρος: Καρτέρης Σταύρος (Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων – Νέοι Οικονομολόγοι)
Αντιπρόεδρος: Αρακαδάκης Γεώργιος (Λασιθιώτικη Συνεργασία Οικονομολόγων)
Γ. Γραμματέας: Οικονομάκης Μύρων (Προοδευτικοί Οικονομολόγοι Ελλάδος)
Οικονομικός Επόπτης: Σαρρής Γεώργιος (Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων – Νέοι Οικονομολόγοι)
Στη συνέχεια και μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023 τη θέση του Προέδρου θα αναλάβει ο Οικονομάκης Μύρων εκπρόσωπος των Προοδευτικών Οικονομολόγων Ελλάδος, τη θέση του Γενικού Γραμματέα εκπρόσωπος από την Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων, ενώ οι υπόλοιπες θέσεις θα παραμείνουν ως έχουν.
Η παραπάνω συνεργασία κρίνουμε ότι θα είναι λειτουργική και αποτελεσματική, καθώς συνθέτει την εμπειρία, με νέες ιδέες στα πλαίσια ενός συγχρόνου μοντέλου διοίκησης, που θα συμβάλλει στη συνέχιση του έργου που έχει επιτευχθεί στο Περιφερειακό Τμήμα και στην ανάδειξη του Οικονομικού Επιμελητηρίου σε ισχυρό θεσμό παρέμβασης στην τοπική κοινωνία.