Δευτέρα 21 ΟΚΤ 2019 10:47
 • Ηρακλειο
  19°C
 • Χανια
  21°C
 • Ρεθυμνο
  17°C
 • Λασιθι
  19°C
Ekriti.gr Logo

Στον Δήμο Φαιστού ο Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας

Στον Δήμο Φαιστού ο Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας

foto.jpg

Eπίσκεψη του  Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κ.κ  Μακαρίου στον Δήμο Φαιστού
Τον Δήμο Φαιστού επισκέφτηκε σήμερα το πρωί , ο σεβασμιότατος  Μητροπολίτης Γορτύνης  και Αρκαδίας κ.κ  Μακάριος, συνοδευόμενος  από τον πρωτοσύγκελο Αρχιμ . Ιωακείμ Καραντίνο.
Τον κ.κ  Μακάριο, υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος  κ  Γρηγόρης  Νικολιδάκης ,
πλαισιωμένος  από τους στενούς του συνεργάτες. Η Εθιμοτυπικού τύπου  πρώτη συνάντηση  πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, με τον σεβάσμιο ιερέα να του προσφέρει έναν συμβολικό σταυρό, δηλώνοντάς ότι είναι σταυρός  ευλογιάς και όχι σταύρωσης.
Με την ευκαιρία της  επισκέψεως  του, ο Μητροπολίτης  έθεσε ενώπιον του Δημάρχου και των συνεργατών  μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα, που απασχολούν την Ιερά Μητρόπολη.
Πρώτη προτεραιότητα για τον  κ.κ  Μακάριο , είναι η κατασκευή ενός συγχρόνου πνευματικού πολιτιστικού κέντρου στο Τυμπάκι, καθώς και η ανακίνηση του ιστορικού μικρού ναού του Αγίου Τίτου. Επίσης έθεσε το θέμα της δημιουργίας κοινωνικών  δομών  στο Τυμπάκι, που θα προσφέρουν βοήθεια στις ασθενέστερες κοινωνικά ομάδες. Ανάμεσα στα άλλα τέθηκε και το ζήτημα της αναπλάσεως του δρόμου που οδηγεί  στον Ιερό ναό του Αγίου Νεκταριού και στα γραφεία της Μητροπόλεως , στις Μοίρες.
Με την σειρά του ο κ Νικολιδάκης, αφού άκουσε προσεκτικά τα αιτήματα του κ.κ  Μακαριου, εξέφρασε την αγάπη και τον σεβασμό του προς το πρόσωπο του Μητροπολίτη και τον διαβεβαίωσε ότι η συνεργασίας του θα είναι στενή και αποδοτική.’’ Θα σταθώ αρωγός και συμπαραστάτης στο θεάρεστο έργο σας, συμβάλλοντας με κάθε δυνατή προσπάθεια και κάθε δυνατό μέσο για την ενίσχυση του΄΄.

Διαβάστε επίσης. . .