Κρήτη

Ηράκλειο

Στο μνημείο για την απαγωγή του Κράϊπε ο Σωκράτης Βαρδάκης

vardakis_mnimeio_kraipe_130518.jpg

Στην εκδήλωση αποκαλυπτηρίων του μνημείου για όσους συμμετείχαν στην απαγωγή του Κράϊπε, βρέθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, καταθέτοντας στεφάνι στη μνήμη των αγωνιστών που συνεργάστηκαν για το ιστορικό αυτό γεγονός. Μετά την κατάθεση στεφάνου, ο κ. Βαρδάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«H απαγωγή του Γερμανού στρατηγού Κράϊπε στην Κρήτη από Βρετανούς και κρητικούς αντιστασιακούς  στις 26 Απριλίου του 1944 λίγους μήνες πριν από τη λήξη του πολέμου αποτελεί άλλη μια ιστορική στιγμή του αντιστασιακού αγώνα.  Ο Πάτρικ Λι Φέρμορ, ο Στάνλεϊ Μος μαζί με τους  κρητικούς αγωνιστές έγραψαν μια φωτεινή σελίδα στην ιστορία της αντίστασης του τόπου μας απέναντι στο φασισμό. 
Τους πρωταγωνιστές ήρωες  Ηλία Αθανασάκη, Μιχάλη  Ακουμιανάκη, Παύλο Ζωγραφιστό, Αντώνη Ζωιδάκη, Νίκο Κόμη, Αντώνη Παπαλεωνίδα,  Μανώλη Πατεράκη,  Στρατή Σαβιολάκη,  Δημήτρη Τζατζά, Γιώργο  Τυράκη, Δημήτρη Τζατζά, Γρηγόρη Χναράκη, αλλά και όλους τους κρητικούς και κρητικές που αψηφώντας το θάνατο και τα αντίποινα των κατακτητών βοήθησαν στην επιτυχία του εγχειρήματος της απαγωγής. Χρέος μας η απόδοση τιμής και η διατήρηση της μνήμης των αγώνων των προγόνων μας.»
 
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Πέτσας: Προς χρηματοδότηση από το «Αντώνης Τρίτσης» τα μεγάλα έργα του Δήμου Ηρακλείου

πετσας - λαμπρινος

Την διαβεβαίωση ότι το μεγάλο έργο της Αστικής Αναζωογόνησης (Πάρκο Ερυθραίας), προϋπολογισμού 12,4 εκατομμυρίων ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» έδωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών υπεύθυνος για θέματα Αυτοδιοίκησης Στέλιος Πέτσας, στον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, κατά την διάρκεια της συνάντησής τους, η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 7 Μαΐου στην Λότζια. Παράλληλα,
ο Υπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι και τα έργα που έχει έτοιμα ο Δήμος Ηρακλείου και αφορούν τους τομείς της Ανακύκλωσης, της Ηλεκτροκίνησης και του Ψηφιακού Μετασχηματισμού, επίσης θα χρηματοδοτηθούν κατά προτεραιότητα.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας, η προετοιμασία που έχει κάνει ο Δήμος Ηρακλείου είναι πολύ καλή και η προτεραιοποίηση των έργων συμφωνεί με αυτήν του Υπουργείου.

Ως εκ τούτου, ο Δήμος Ηρακλείου θα καταθέσει κανονικά τους φακέλους του για έργα και δράσεις που έχει έτοιμα, προϋπολογισμού περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ. με στόχο να βρεθεί χρηματοδότηση για όλα.

Να σημειωθεί ότι όπως ξεκαθάρισε εκ νέου ο Υπουργός το μεγάλο έργο της αντικατάστασης 150 χιλιομέτρων υδρευτικού δικτύου, προϋπολογισμού 15,2 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο είχε ενταχθεί στον «Φιλόδημο», εξαιρείται από το ποσό που θα πάρει ο Δήμος Ηρακλείου από το «Αντώνης Τρίτσης».

Μετά την συνάντηση ο Δήμαρχος δήλωσε: «Είχαμε μια εποικοδομητική συνάντηση με τον κ.. Υπουργό, σε συνέχεια εκείνης που είχαμε προ ημερών στην Αθήνα. Ο κ. Υπουργός μας διαβεβαίωσε ότι το έργο της Αστικής Αναζωογόνησης θα χρηματοδοτηθεί από το “Αντώνης Τρίτσης” ενώ χάρη στην πολύ καλή προετοιμασία που έχουμε κάνει, είμαστε αισιόδοξοι ότι θα εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση και για τα υπόλοιπα μεγάλα έργα που προγραμματίζουμε.

Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο Βουλευτής Ηρακλείου Μάξιμος Σενετάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο εκπρόσωπος του Ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη και περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Χρονάκης, οι Αντιδήμαρχοι Μαρία Καναβάκη, Γιάννης Αναστασάκης, Κώστας
Βαρδαβάς, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ηρακλείου Ευγενία Στυλιανού, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Βαγγέλης Καρκανάκης καθώς και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

ειδησεις σημερα

Πέτσας από Ηράκλειο: Τουλάχιστον 316 εκατ. ευρώ στην Κρήτη από το πρόγραμμα "Αντώνης

Τρίτσης"

Στο Ηράκλειο ο Στέλιος Πέτσας - Αποζημιώσεις και "Αντώνης Τρίτσης" στο επίκεντρο

"Φιλόδημος": Νέο αποριμματοφόρο στον δήμο Γαύδου