Κρήτη

Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο κορυφαίοι επιστήμονες της Ευρώπης για το Συνέδριο του ΙΑΚΕ

συνεδριο ΙΑΚΕ

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, και την στήριξη των δήμων Ηρακλείου, Μινώα-Πεδιάδος, Χερσονήσου, Γόρτυνας και Φαιστού, θα πραγματοποιηθεί το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο του ΙΑΚΕ (Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών Κοινωνικών Επιστημών) με θέμα «Ανθρωπιστικές Επιστήμες, Εκπαίδευση, Κοινωνία και Πολιτική Παιδεία». Το διεθνές συνέδριο θα διεξαχθεί στις 5,6, και 7 Μαΐου στο ξενοδοχείο Ατλαντίς με διεθνή συμμετοχή.

Σε συνέντευξη τύπου σήμερα στη Περιφέρεια Κρήτης ο Λάμπρος Καμπουράκης Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Παιδείας στην ΠΕ Ηρακλείου, η διοίκηση του ΙΑΚΕ και συγκεκριμένα η Ελένη Μαράκη Πρόεδρος ΙΑΚΕ, Μανόλης Μπελαδάκης Αντιπρόεδρος ΙΑΚΕ, Μαρία Καδιανάκη γ. γραμματέας ΙΑΚΕ, Χρήστος Ντρουμπογιάννης μέλος διοίκησης, Γιάννης Τζωρτζάκης υπεύθυνος οργανωτικού ΙΑΚΕ αναφέρθηκαν αναλυτικά στο τριήμερο διεθνές συνέδριο.
Όπως τονίστηκε, στο συνέδριο θα συμμετέχει ο Ακαδημαϊκός Ιωσήφ Σηφάκης, ο οποίος έχει βραβευτεί για τη συμβολή του στη θεωρία και την εφαρμογή μεθόδων επαλήθευσης, με το βραβείο Turing 2007 (http://en.wikipedia.org/wiki/Turing_Award ), το αντίστοιχο του βραβείου Νόμπελ στην Πληροφορική και θα μιλήσει κατά τη διάρκεια της επίσημης τελετής έναρξης του συνεδρίου, με θέμα : «Κατανοώντας και αλλάζοντας τον κόσμο», την Παρασκευή 5 Μαΐου, επίσης θα συμμετέχουν πολλοί ακόμα αξιόλογοι επιστήμονες και ερευνητές διεθνούς κύρους που θα μιλήσουν στις πολύ ενδιαφέρουσες ολομέλειες που έχουν προγραμματιστεί.

Ανάμεσά τους ο Andy Green, ένας από τους πλέον σημαντικούς ακαδημαϊκούς δασκάλους στο χώρο της Κοινωνιολογίας που είναι ήδη πολύ γνωστός στην Ελληνική ακαδημαϊκή κοινότητα, διδάσκει Συγκριτική Κοινωνική Επιστήμη στο Institute of Education του University College of London και διευθύνει το Centre for Learning and Life Chances in Knowledge Economies and Societies (LLAKES). Το ερευνητικό του έργο επικεντρώνεται στη συγκριτική (ιστορική και κοινωνιολογική) μελέτη των συστημάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης, των αρχών και των κοινωνικών και οικονομικών συνεπειών τους. Επιδεικνύει διαρκές ενδιαφέρον για την εκπαίδευση και την διαμόρφωση των κρατών και έχει διευθύνει σημαντικά, διακρατικά, συγκριτικά, ερευνητικά προγράμματα, που έχουν να κάνουν: με την ανάπτυξη δεξιοτήτων και τον οικονομικό ανταγωνισμό στην Ευρώπη και την Ασία, με τη χρηματοδότηση και τη ρύθμιση των προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης με τις συγκλίσεις και τις αποκλίσεις των ευρωπαϊκών συστημάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης, με τις ανισότητες και τον κοινωνικό αποκλεισμό στην εκπαίδευση.

Η εισήγησή του στο συνέδριο του Ι.Α.Κ.Ε. θα επικεντρωθεί στις γενεαλογικές ανισότητες στην εκπαίδευση, την εργασία, το κράτος πρόνοιας μέσα από τη μελέτη του για το περιβάλλον της κρίσης που πλήττει τους νέους ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επίσης σημαντικές και υψηλού κύρους αναμένονται και οι εισηγήσεις στις υπόλοιπες ολομέλειες, στις οποίες συμμετέχουν αντίστοιχου επιπέδου ακαδημαϊκοί και ερευνητές από τριτοβάθμια ιδρύματα του εξωτερικού. Ο καθηγητής του University of Wuppertal Heinz Sünker θα παρουσιάσει μια αξιόλογη εισήγηση για την Κριτική Θεωρία και θα εστιάσει στα ζητήματα της Δημοκρατίας στη σύγχρονη εποχή. Ο καθηγητής στο University of Bielefeld Hans-Uwe Otto, θα μιλήσει γύρω από το αίτημα της προοδευτικής ανάπτυξης των δημοκρατικών θεσμών. Η Jo Moran-Ellis, καθηγήτρια του Τμήματος Κοινωνιολογίας στο University of Sussex, θα παρουσιάσει μια κοινωνιολογική προσέγγιση γύρω από την πολιτική παιδεία στην παιδική ηλικία. Στην ίδια ολομέλεια με εισήγηση που έχει τίτλο «Πολιτική παιδεία στην κοινωνία της μετανάστευσης» συμμετέχει και φέτος ο Baros Wassilios, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Σάλζμπουρκ, και η Καθηγήτρια και Πρόεδρος του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου της Κύπρου Μαίρη Κουτσελίνη, με εισήγηση για την «Πολιτική παιδεία και παιδαγωγούσα κοινωνία».

Το συνέδριο πλαισιώνουν ακόμα με τη συμμετοχή τους στις ολομέλειες, κορυφαίοι Έλληνες Πανεπιστημιακοί όπως: Ο Κώστας Λάβδας, καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ο Νίκος Παπαδάκης καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητής Αχιλλέας Ζαπράνης.

Το πάνελ των εισηγητών που έχει σχεδιάσει η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου εγγυάται ένα πολύ ενδιαφέρον τριήμερο για την επιστημονική κοινότητα του Ηρακλείου και όχι μόνο. Ο αριθμός των εισηγητών που υπέβαλαν περιλήψεις και οι συμμετοχές των παρατηρητών που έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον ανταποκρίνονται στο φιλόδοξο αυτό εγχείρημα, που αποτελεί ένα ετήσιο θεσμό για την τοπική κοινωνία αλλά και τη διεθνή επιστημονική κοινότητα.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Τι λέει η αστυνομία για το επεισόδιο με τους άσκοπους πυροβολισμούς

ασκοποι πυροβολισμοι

Συνελήφθη, χθές (29/7) το βράδυ στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς του Α΄ Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου ημεδαπός, κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια κοινωνικής εκδήλωσης, ερρίφθησαν άσκοποι πυροβολισμοί.

Από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας  εντοπίστηκε ο ημεδαπός, κατά τον χρόνο που είχε προβεί στην ρήψη άσκοπων πυροβολισμών. Ακολούθησε έρευνα στην οικία του και σε αύλιο χώρο, κατά την διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πιστόλια κρότου, δύο γεμιστήρες, 21 φυσίγγια και 17 κάλυκες .

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Κουβαλούσε μαζί του κάνναβη, αλλά τον "τσάκωσαν" στο ΚΤΕΛ

Κρήτη: Νέο λουκέτο σε επιχείρηση - Πρόστιμο και σε εργαζόμενο

Καύσωνας: Ξεπέρασε τους 42 βαθμούς η θερμοκρασία στη νότια Κρήτη