Κρήτη

Ηράκλειο

Στην ημερίδα για το λάβαρο της Μονής Αγκαράθου ο Σωκράτης Βαρδάκης

vardakis_synedrio_iak_131019a.jpg

Την επιστημονική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ανάδειξη του αγνώστου μέχρι σήμερα λαβάρου της Μονής Αγκαράθου χαιρέτησε με επιστολή του ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης:  
«Θα ήθελα να σας ευχαριστώ ιδιαίτερα για την πρόσκληση σε αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα επιστημονική ημερίδα.
Επίσης θα ήθελα να συγχαρώ τους ερευνητές που εντόπισαν στο Ιστορικό Αρχείο Κυθήρων την μαρτυρία για την ύπαρξη του λαβάρου της Μονής Αγκαράθου, καθώς και την ιστορικό Δρ. Μαρία Πατραμάνη για την πολύ σημαντική μελέτη της, με την οποία αναδεικνύεται η ιστορική σημασία του λαβάρου κατά την μάχη του Καστελλίου Τεμένους και κατά την 350η επέτειο της άλωσης του Χάνδακα.
Κάθε ιστορικό γεγονός που αναδεικνύεται από τους ιστορικούς μας, εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλέγμα συσχετισμών και αποτελούν την ιστορική παρακαταθήκη μας, ώστε να γνωρίσουμε την ιστορία του τόπου μας και να μην ξεχνάμε τις καταβολές μας.»
 

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: 88 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

κρούσματα κορωνοϊού

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.126 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 39. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 342. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 313 (91.52%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 29 (8.48%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Στην Κρήτη το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 88 νέα κρούσματα και συγκεκριμένα: 42 στο Ηράκλειο, 28 στα Χανιά, 12 στο Ρέθυμνο και 6 στο Λασίθι.

Δείτε την ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: "Έπεσαν" αισθητά οι νοσηλείες

Κορωνοϊός: Τι ισχύει για συνοδούς ασθενών και μετακινήσεις εκτός νομού

Κορωνοϊός- ΕΟΔΥ: Κάθε Τετάρτη θα ανακοινώνονται τα κρούσματα στα παιδιά 4-17 ετών

ESPA BANNER