Κρήτη

Ηράκλειο

Στη Βουλή η απόφαση των αιρετών εκπροσώπων των ΤΟΕΒ Περιφέρειας Κρήτης

Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με αντιπροσωπεία των ΤΟΕΒ

Τις αποφάσεις των αιρετών εκπροσώπων των ΟΕΒ της Περιφέρειας Κρήτης για τα όσα προωθεί το αρμόδιο Υπουργείο σχετικά με τους ΤΟΕΒ (Τοπικοί Οργανισμοί Εγγείων βελτιώσεων), φέρνουν στη Βουλή, με κοινή αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι Βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία,  Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης και Χάρης Μαμουλάκης.

Με βάση το υπόμνημα, οι αιρετοί εκπρόσωποι απορρίπτουν την πρόταση για συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα και ιδιώτη μάνατζερ στον οργανισμό, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που προτείνει το Υπουργείο, αλλά και προσλήψεις, το κόστος των οποίων θα εκτινάξει την τιμή του νερού στα ύψη για τους αγρότες καταναλωτές. 

Επιπρόσθετα, επισημαίνουν ότι οι ΟΕΒ της Περιφέρειας Κρήτης είναι οικονομικά βιώσιμοι και πως οι όποιες προτάσεις θα πρέπει να υλοποιηθούν  καθ’ υπόδειξη, καθοδήγηση και έλεγχο της εκάστοτε εποπτεύουσας αρχής. Οι δε προσλήψεις θα πρέπει να αφορούν τις ανάγκες του κάθε οργανισμού χωριστά, καθώς ο κάθε ένας από αυτούς αντιμετωπίζει εντελώς διαφορετικά προβλήματα.

Υπενθυμίζουμε ότι το μεγάλο κενό, στον έλεγχο των ΤΟΕΒ, με τις διοικητικές αλλαγές του προγράμματος ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ, με τις οποίες μεταβιβάστηκε η Εποπτεία των ΤΟΕΒ από τις Διευθύνσεις Ε.Β. της Νομαρχίας στους νέους Δήμους, διορθώθηκε με τις διατάξεις του άρθρου 46 του Ν.4456/2017 και η  εποπτεία μεταβιβάστηκε στις αιρετές Περιφέρειες. Παραμένουν ωστόσο, ακόμα κάποια θέματα τα οποία πρέπει να διευθετηθούν,  σύμφωνα με τους ΤΟΕΒ.

Οι βουλευτές καλούν τον αρμόδιο Υπουργό να εξετάσει τις αποφάσεις των αιρετών εκπροσώπων των ΟΕΒ της Περιφέρειας Κρήτης και να ενημερωθούν για τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιάννης Πλακιωτάκης: Τι εξαιρείται από την παραχώρηση του Λιμένα Ηρακλείου

Ηράκλειο: Στα "κάγκελα' οι ιδιοκτήτες σχολικών κυλικείων με το Δήμο - Τους ζητά ενοίκιο

Κρήτη: "Χάνονται" οι παραλίες του νησιού - Γιατί κινδυνεύουν να εξαφανιστούν

 

 

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Οι νεαροί πιάστηκαν στα χέρια - Αναστάτωση από τη συμπλοκή

Μασταμπάς συμπλοκή.

Στα χέρια πιάστηκε μια ομάδα νεαρών, που βρίσκονται στην πλατεία της Παναγίτσας του Μασταμπά στο Ηράκλειο.

Για λόγους που δεν έχουν ακόμα διευκρινηστεί, τα παιδιά (αγόρια και κορίτσια όπως αναφέρουν οι πληροφορίες) άρχισαν να διαπληκτίζονται, ενώ τα ...αίματα δεν άργησαν να ανάψουν. Αυτόπτες μάρτυρες μάλιστα αναφέρουν πως αρκετοί από τους συμμετέχοντες στον καυγά, είχαν πέσει στο δρόμο, με τις εικόνες να θυμίζουν ελληνορωμαϊκή πάλη.

Άμεση ήταν η επέμβαση της αστυνομίας, καθώς άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ έφτασαν στο σημείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Στη φυλακή πατέρας και ...φίλος για τον βιασμό του 18χρονου

Κρήτη: Νέα χασισοφυτεία εντόπισαν οι αστυνομικοί

Κρήτη - κορωνοϊός: Σε λειτουργία οι 27 κλίνες ΜΕΘ της δωρεάς του Ιδρύματος Νιάρχος