Κρήτη

Ηράκλειο

Στα Κέντρα Υγείας Ηρακλείου και Αγίας Βαρβάρας ο Νίκος Ηγουμενίδης

Ηγουμενίδης

Δελτίο Τύπου από τον βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Ηγουμενίδη:

Σε δύο ακόμη Κέντρα Υγείας του Νομού Ηρακλείου βρέθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης με στόχο να ενημερωθεί αναλυτικά στα πλαίσια του δεύτερου κύματος πανδημίας και σε συνέχεια αντίστοιχων επισκέψεων στις δημόσιες δομές υγείας του Νομού Ηρακλείου όλο το τελευταίο διάστημα.  

Στο Κέντρο Υγείας Ηρακλείου

Στο Κέντρο Υγείας Ηρακλείου ο Νίκος Ηγουμενίδης συνάντησε τον Διευθυντή του Κέντρου κ. Δημήτριο Κλάδο, ο οποίος ενημέρωσε αναλυτικά τον βουλευτή σχετικά με την οργάνωση και λειτουργία της Μονάδας σε συνάρτηση με τα μέτρα  προστασίας από τον Covid-19, την τρέχουσα κατάσταση και τις απαιτήσεις σε υλικοτεχνική υποδομή και προσωπικό, αλλά και τη συμβολή του Κ.Υ. στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας του Νομού. 

Κατά τη συνάντηση τονίστηκαν ιδιαίτερα η λειτουργία του Κέντρου υγείας ως μονάδος υποδοχής ύποπτων περιστατικών κορωνοϊού, και οι ολιστικές υγειονομικές παροχές (εξετάσεις, ιατρικές παρεμβάσεις κ.λ.π.) προκειμένου να υπάρξει αποσυμπίεση-αποσυμφόρηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας σε δευτεροβάθμιο και τριτοβάθμιο επίπεδο. 

Επισημαίνεται ότι αφενός μεν ενισχύθηκε το Κέντρο με προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων, ωστόσο, η πλήρης ανάπτυξη του ως Μονάδα Covid απαιτεί επιπλέον την άμεση πρόσληψη δύο (2) Iατρών Παθολόγων ή Γενικής Ιατρικής, έναν (1) Ιατρό Ακτινολόγο και ένα (1) Τεχνολόγο Εργαστηρίων.  Επιπρόσθετα, για τη γενικότερη εύρυθμη λειτουργία του απαιτείται η πρόσληψη 3 Οδοντοτεχνιτών, ενός νευρολόγου, ενός Οφθαλμιάτρου, ενός Ιατρού Ω.Ρ.Λ. και ενός διοικητικού υπαλλήλου. 

Στο Κέντρο Υγείας Αγίας Βαρβάρας

Στο Κέντρο Υγείας Αγίας Βαρβάρας ο Νίκος Ηγουμενίδης πραγματοποίησε συνάντηση με το επιστημονικό προσωπικό, ενώ συμμετείχαν και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και των συλλογικών φορέων της περιοχής. Τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, συμμετείχαν οι: Στέλιος Δημητρακόπουλος (Γενικός Ιατρός και πρώην Υποδιοικητής της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης), Στέλλα Κοκολάκη  (Διοικητικός υπάλληλος Κέντρου Υγείας), Μαρία Περίδη (Ιατρός Γενικής Ιατρικής Κ.Υ.-Π.Ι. Αγ. Θωμα), Μαρία Ρομπογιαννάκη (Τεχνολόγος Ακτινολόγος Κ.Υ.), Ερωφίλη Σταματάκη (Μαία Κ.Υ. Αγίας Βαρβάρας), Μανόλης Δρετάκης (Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Αγίας Βαρβάρας και μέλος του συλλόγου Φίλοι Κ.Υ. Αγίας Βαρβάρας), Γεώργιος Ζορμπάς (Πρόεδρος Φίλων Κ.Υ. Αγ. Βαρβάρας) και ο συνεργάτης του βουλευτή Μιχάλης Κυριακάκης.

Επί τάπητος τέθηκαν ζητήματα εύρυθμης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Αγίας Βαρβάρας, οι ανάγκες σε προσωπικό, και διάφορες παρεμβάσεις που απαιτούνται στην πρόληψη και προαγωγή της υγείας των πολιτών. Ο βουλευτής στάθηκε ιδιαίτερα στη δικτύωση του Κέντρου Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων ευθύνης του που καλύπτουν μεγάλες γεωγραφικά και πληθυσμιακά περιοχές σε τρεις όμορους Δήμους (Γόρτυνα, Ηράκλειο και Μαλεβίζι), στις παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται σε ορισμένα Π.Ι. (όπως το Π.Ι. Μεγάλης Βρύσης) και σε γενικότερα θέματα που αφορούν την ενίσχυση της Π.Φ.Υ. στην περιοχή. 

Και στις δύο επισκέψεις του ο Νίκος Ηγουμενίδης ευχαρίστησε θερμά τους εργαζόμενους και τους υπεύθυνους των Κέντρων Υγείας για τις προσπάθειες τους στα πλαίσια της πανδημίας, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης με μόνιμο προσωπικό και με τις αναγκαίες ειδικότητες: «Ενώ η Κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει ότι λαμβάνει έγκαιρα μέτρα, οι ΜΕΘ αρχίζουν να εξαντλούνται,  τα κρούσματα είναι πλέον ήδη χιλιάδες, και βέβαια σε όποιο Κέντρο Υγείας και να πάει κανείς διαπιστώνει και σήμερα ότι ο «Μεγάλος Ασθενής» του ΕΣΥ, η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, πάσχει από το αναγκαίο προσωπικό και βασίζεται στις υπεράνθρωπες και φιλότιμες προσπάθειες του υπάρχοντος προσωπικού».

 

Κρήτη

Κρήτη - τροχαία: Περισσότεροι νεκροί φέτος παρά το lockdown!

τροχαίο μηχανή

Τον εφιάλτη των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων συνεχίζει να ζει η Κρήτη παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε lockdown.

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε, τρία τροχαία, εκ των οποίων το ένα θανατηφόρο, σημάδεψαν την τοπική επικαιρότητα, καταδεικνύοντας για αμία ακόμα φορά, πως ένα λάθος στην οδηγική συμπεριφορά... μπορεί να κοστίσει ανθρώπινες ζωές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στο Ράδιο Κρήτη ο Πρόεδρος του Εθελοντικού Συλλόγου ΕΣΥΠΡΟΤΑ και συνεργάτης του σταθμού, Γιάννης Λιονάκης, μέχρι σήμερα 8 Μαρτίου, η Κρήτη θρηνεί τέσσερις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα.

Σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, για το ίδιο διάστημα, στην άσφαλτο της Κρήτης χάθηκαν δύο ανθρώπινες ζωές και ενώ όλοι ζούσαμε σε πλήρη κανονικότητα χωρίς αυστηρά περιοριστικά μέτρα.
Τα τρία σοβαρά τροχαία που έγιναν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, εκ των οποίων το ένα στοίχισε τη ζωή στον 27χρονο Δημήτρη, έγιναν με μηχανές μεγάλου κυβισμού.

Την ίδια ώρα, οι δύο οδηγοί που λίγο έλειψε να χάσουν τη ζωή τους, νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση στα νοσοκομεία Χανίων και Ρεθύμνου αντίστοιχα.

Πρόκειται για τον 22χρονο που τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο στην Παλαιόχωρα Χανίων και ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ αλλά και ο 45χρονος οδηγός μοτοσικλέτας που τραυματίστηκε σε τροχαίο επί του ΒΟΑΚ, στο ύψος του Καβρού. 

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Απίστευτος ο νεαρός - Συνελήφθη για 2η φορά μέσα σε λίγες ώρες

Νοσοκομεία Κρήτης: Αριθμός ρεκόρ ασθενών με κορωνοϊό!

Ηράκλειο: Απίστευτο θράσος - Έκλεψαν χρήματα από 90χρονη

Κορωνοϊός: "Κλειδώνει" για τέσσερις ημέρες το Βενιζέλειο!