Κρήτη

Ηράκλειο

Σωκράτης Βαρδάκης: Μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων για να μείνουν ανοιχτές

Invalid Scald ID.

Τις προτάσεις του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείουαναφορικά με την στήριξη των επιχειρήσεων, για την επόμενη μέρα λειτουργίας τους και την επανεκκίνηση της οικονομίας, φέρνει στην Βουλή με αναφορά του προς τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης.

Όπως αναφέρεται, η Κυβέρνηση πρέπει να λάβει σειρά μέτρων που θα στηρίξουν τις επιχειρήσεις, θα τις βοηθήσουν να παραμείνουν ανοικτές, που θα κρατήσουν ζωντανή την οικονομία και την απασχόληση. Συγκεκριμένα:

Την άμεση μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στο 19%

Την παράταση μείωσης των ενοικίων 40% για όλο το 2020 και όσο χρειαστεί.

Την μείωση των ενοικίων κατά 50% στα καταστήματα όπου ιδιοκτήτες είναι οι Δήμοι και τα φιλανθρωπικά ιδρύματα για όλο το 2020 και όσο χρειαστεί.

Έκπτωση κατά 20% σε όλα τα τιμολόγια ΔΕΗ για το 2020 και όσο χρειαστεί.

Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 50% για όλο το 2020 και όσο χρειαστεί.

Μείωση ασφαλιστικών εισφορών εργοδοτών και εργαζομένων κατά 50% για το 2020

Οριστική κατάργηση της προκαταβολής φόρου και του τέλους επιτηδεύματος.

Την άμεση και εύκολη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων για των εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών τους. Αυτό έμμεσα θα φέρει περισσότερες θέσεις εργασίας λόγο του εξειδικευμένου προσωπικού που θα προσληφθεί.

Να δοθούν άμεσα κεφάλαια κίνησης με κρατική εγγύηση σε μικρές επιχειρήσεις όπου σκοπό θα έχουν αποκλειστικά την πληρωμή προμηθευτών, φόρων και λειτουργικών εξόδων μιας επιχείρησης.

Άμεση ενεργοποίηση του επαγγελματικού ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού (προς το δημόσιο και προς τρίτους) για πληρωμή προμηθευτών και λοιπών πάγιων εξόδων με πρόνοια δυνατότητας μηνιαίας ανάληψης από τον εργοδότη ποσού αντίστοιχου με αυτό που προβλέπεται για τους λογαριασμούς φυσικών προσώπων.

Αναστολή πλειστηριασμών επαγγελματικής στέγης και πρώτης κατοικίας μέχρι η οικονομία να επανέλθει στην κανονικότητα.

Επαναφορά ρυθμίσεων 120 δόσεων χωρίς προσαυξήσεις για φορολογικές, ασφαλιστικές & δημοτικές οφειλές.

«Η υγειονομική κρίση στη χώρα μας έχει προκαλέσει μεγάλο πλήγμα στην οικονομία και ο σχεδιασμός για την επόμενη ημέρα, θα πρέπει να πετύχει την επανέναρξη λειτουργίας των επιχειρήσεων με σκοπό τη στήριξη της οικονομίας γενικότερα όπως και των θέσεων εργασίας. Σε αυτό το πλαίσιο, ο εμπορικός σύλλογος Ηρακλείου καταθέτει τις προτάσεις που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν την επόμενη μέρα.», σημειώνει ο κ. Βαρδάκης.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Έφυγε από τη ζωή η αρχαιολόγος Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη

κατερίνα μυλοποταμιτάκη

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών, η γνωστή Αρχαιολόγος του Ηρακλείου και πρώην έφορος Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη.

Η γνωστή και ιδιαίτερα αγαπητή στην κοινωνία του Ηρακλείου Αρχαιολόγος έδωσε πολύχρονη μάχη με την επάρατη νόσο και σήμερα τα ξημερώματα άφησε την τελευταία της πνοή.

Η κηδεία της έγινε σήμερα Σάββατο, στις 4 το απόγευμα στη γενέτειρα της, τους Κουνάβους του δήμου Αρχανών Αστερουσίων

Ποιά ήταν η Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη

Η Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1950. 

Το 1974 αποφοίτησε από το Ιστορικό Αρχαιολογικό  τμήμα της Φιλοσοφικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου και από το 1977 ως το 2011 στην 13η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων του Υπ. Πολιτισμού. Επίτιμη τμητατάρχης Βυζαντινών Μουσείων. 

Είχε συμμετάσχει σε συνέδρια με ανακοινώσεις και δημοσιεύσει βυζαντινά μνημεία σε επιστημονικά περιοδικά.

Παράλληλα επιμελήθηκε τις εκδόσεις: Οίνος παλαιός οιδύποτος. Το κρητικό κρασί από την Αρχαιότητα ως τα νεότερα χρόνια Ηράκλειο 2002, Παναγία Κερά Κριτσάς (του οποίου είναι και συγγραφέας) Ηράκλειο 2005, Έλτυνα Sconavi Κουνάβοι 2007.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Στο "κόκκινο" και σήμερα ο υδράργυρος στο νησί (βίντεο)

Ηράκλειο: Σύγκρουση μηχανής με αυτοκίνητο - Στο νοσοκομείο ένας άνδρας