Κρήτη

Ηράκλειο

Σεισμός στο Ηράκλειο: Αγώνας δρόμου για τους "άστεγους" μαθητές

σχολειο

Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί ο Δήμος Ηρακλείου και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ώστε να εξευρεθούν, το συντομότερο, οι πιο κατάλληλοι χώροι για τη στέγαση των μαθητών που έμειναν εκτός σχολικών αιθουσών, λόγω σοβαρών ζημιών από τον ισχυρό σεισμό των 5,8 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ στις 27 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και την Ελένη Μπουρμά, η Αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Στέλλα Αρχοντάκη, ρυθμιστηκε το θέμα των μαθητών του Γερωνυμάκειου, μετά το αίτημα προς το Επιμελητήριο Ηρακλείου, για την παραχώρηση αιθουσών του ΚΕΚ – Τεχνικές Σχολές.

Έτσι, μετά και από αυτήν την εξέλιξη, το πρωί της Δευτέρας, πέρίπου 120 παιδιά από 24ο και 31ο Δημοτικό Σχολείο θα μεταφερθούν στις αίθουσες του ΚΕΚ Επιμελητηρίου.

Επίσης, εκτός σχολείου είναι οι μικροί μαθητές του 4ου Νηπιαγωγείου, του 69ου Δημοτικού Σχολείου όπου οι ζημιές είναι πολύ σοβαρές και μάλλον, σύμφωνα με την κ. Αρχοντάκη, θα επικρατήσει η σκέψη για έναν νέο χώρο.

Πρόβλημα έχουν και οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου Κάτω Ασιτών όπου μονόδρομος είναι η λύση των λυόμενων αιθουσών ενώ για τους μαθητές του 7ου Δημοτικού που “έσπασε” σε πέντε άλλα σχολεία, προκειμένου να γίνονται δια ζώσης τα μαθήματα, οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, σύμφωνα με την κ. Αρχοντάκη, διαβεβαιώνουν ότι με τις απαραίτητες εργασίες, το Δημοτικό θα ξανανοίξει τις αίθουσες, σε περίπου ενάμιση μήνα.

Δεν θα ισχύσει το ίδιο, όμως, για το Γερωνυμάκειο όπου αν δεν περάσει τουλάχιστον ένας χρόνος, οι μαθητές δεν θα ξαναμπούν στις τάξεις τους, σύμφωνα με την ίδια.

Επίσης, προβλήματα αντιμετωπίζουν τα παλιά κτίσματα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου (Ανωγειανό) καθώς και το Μποδοσάκειο, ακριβώς λόγω της παλαιότητάς τους.

Το πρόβλημα της σχολικής στέγης στο Ηράκλειο δεν είναι παλιό.

Σύμφωνα με την κ. Αρχοντάκη, καταβάλλονται προσπάθειες για την αγορά του οικοπέδου στην οδό Φιλελλήνων στην Κηπούπολη για τη λειτουργία Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου , επίσης έχει γίνει προσπάθεια για το τμήμα του Στρατοπέδου Μπετεινάκη όπου θα λειτουργήσουν σχολεία για την κάλυψη των μαθητών της Αλικαρνασσού, ενώ το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ηρακλείου εντάχθηκε στο Πρόγραμμα “Α. Τρίτσης” ώστε να “τρέξουν” οι διαδικασίες χρηματοδότησης για μαθητές με ειδικές ανάγκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σεισμός στην Κρήτη: Σε αναμονή οι σεισμολόγοι για τυχόν μεγάλο μετασεισμό

Ηράκλειο: Χειροπέδες σε τρεις για την κάνναβη (φωτο)

Κρήτη - τροχαίο: Απεγκλώβισαν έναν άνδρα μετά από τροχαίο

 

 

Κρήτη

Λασίθι

Δήμος Ιεράπετρας: Αποκαθίσταται η βατότητης της περιφερειακής οδού Μουρνιών

Ιεράπετρα

Σύμβαση προϋπολογισμού 58.000€ για την αποκατάσταση της βατότητας στην περιφερειακή οδό της Κοινότητας των Μουρνιών υπέγραψε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, με την ανάδοχο εταιρεία, παρουσία του Αντιδημάρχου, κ. Γεωργίου Ασπραδάκη και του πρώην Προέδρου της Κοινότητας, κ. Εμμανουήλ Δαμασκηνάκη. Οι εργασίες αφορούν επεμβάσεις για την επισκευή και την αποκατάσταση της βατότητας τμήματος μήκους 750 μ που σήμερα βρίσκεται σε κακή κατάσταση με διαβρωμένα και αποσαθρωμένα τμήματα ασφαλτόστρωσης. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο κος Καλαντζάκης, μετά την υπογραφή της σύμβασης, ανέφερε τα εξής: «Πρόκειται για ένα έργο ιδιαίτερης κρισιμότητας για την ευρύτερη περιοχή που αποτελούσε απαίτηση των κατοίκων εδώ και χρόνια.

Ως Δημοτική Αρχή καταγράψαμε την ανάγκη που υπήρχε και με τη συνεργασία των Υπηρεσιών του Δήμου Ιεράπετρας μελετήσαμε, πήραμε τις εγκρίσεις, διεκδικήσαμε την χρηματοδότηση του έργου, το δημοπρατήσαμε και τώρα περνάμε στο στάδιο της υλοποίησης.

Στόχος μας είναι να ολοκληρωθεί το έργο το ταχύτερο δυνατόν, ώστε να βελτιωθεί η πρόσβαση και κυκλοφορία προς την ευρύτερη περιοχή διευκολύνοντας τις μετακινήσεις και ενισχύοντας την οδική ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κορωνοϊός - Νέα μέτρα: Πρόστιμο 100 ευρώ σε ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Συρροή κρουσμάτων μετά την όπερα

Κρήτη - κορωνοϊός: "Καμπάνες" σε πελάτες που δεν φορούσαν μάσκα

 

 

ESPA BANNER