Κρήτη

Ηράκλειο - σεισμός: Το 7ο Δημοτικό της ...διασποράς - Σε άλλα σχολεία τα παιδιά

7ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

Με διασπορά των μαθητών του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου "Έλλη Αλεξίου" σε άλλες σχολικές Μονάδες της πολης, θα συνεχιστεί από την Πέμπτη (14/10) η εκπαιδευτική δραστηριότητα καθώς το κτίριο που στεγάζεται αντιμετωπίζει προβλήματα μετά το σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου.

Η κατανομή των μαθητών θα γίνει ανά τάξεις, ενώ πέντε συνολικά Δημοτικά Σχολεία του Ηρακλείου θα φιλοξενήσουν τα παιδιά και τους δασκάλους τους, ενώ δεν θα λειτουργήσει το Ολοήμερο Σχολείο. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως οι ίδιοι οι γονείς προτιμούν αυτή τη λύση, παρά τη εφαρμογή του μέτρου της τηλεκπαίδευσης για την οποία υπήρχαν αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα, το σχολείο ανακοίνωσε τα εξής:

"Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, από αύριο, Πέμπτη 14/10, τα παιδιά ξεκινούν δια ζώσης πρωινό ωράριο στα εξής σχολεία:

Α1 & Α2 : 17ο Δημοτικό Ηρακλείου.

Β1 & Β2 : 17ο Δημοτικό Ηρακλείου.

Γ1 & Γ2 : Αμφιθέατρο Ακαδημίας (53&54 Δημοτικό Σχολείο).

Δ1 & Δ2 : 30ο Δημοτικό Ηρακλείου (Πυράνθου 44, Στάδιο).

Ε1 & Ε2 : 8ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου (Ταξίαρχου Μαρκόπουλου .

ΣΤ1 & ΣΤ2 : 16ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου (Πλούτωνος 30, Άγιος Κωνσταντίνος).

Τα παιδιά θα τα υποδεχτούν οι εκπαιδευτικοί στην είσοδο του νέου σχολείου. Το Ολοήμερο δεν θα λειτουργήσει. Το ωράριο είναι 8:00-13:15.Λεπτομέρειες θα λάβετε από τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων σας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σεισμός στο Ηράκλειο: Ποια σχολεία δεν θα λειτουργήσουν το ερχόμενο τριήμερο

Ανώγεια - σεισμός: Αναστολή λειτουργίας στο Γυμνάσιο - Λύκειο μετά την αυτοψία

Σεισμός: Κλειστά τα σχολεία στη Σητεία για όλη την εβδομάδα

Κρήτη

Ηράκλειο

Σωκράτης Βαρδάκης: "Απελπιστική η κατάσταση με τα χιλιάδες εκκρεμή χειρουργεία"

χειρουργεία

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για τους χιλιάδες ασθενείς που περιμένουν να χειρουργηθούν, ευρισκόμενοι μάλιστα για μήνες σε λίστες αναμονής που μακραίνουν διαρκώς σε πανελλαδικό επίπεδο, προχώρησαν 48 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, καταθέτοντας σχετική ερώτηση, προς τον Υπουργό Υγείας, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη.

Όπως επισημαίνει η Αξιωματική Αντιπολίτευση η υποστελέχωση των νοσοκομείων, με τις ελλείψεις σε αναισθησιολόγους να παίρνουν πλέον τρομακτικές διαστάσεις, οι μειώσεις χειρουργικών κρεβατιών, αλλά και οι συγχωνεύσεις κλινικών λόγω πανδημίας, σε συνδυασμό με τη μείωση των τακτικών χειρουργείων έως 80% ανάλογα με τις συνθήκες, σύμφωνα με το νέο έγγραφο που απέστειλε η αναπλ. Υπουργός Υγείας στους Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών, έχουν δημιουργήσει μία εκρηκτική κατάσταση στα νοσοκομεία, η οποία επιτείνεται και με τις αναστολές του υγειονομικού προσωπικού.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στα τοπικά μέσα, αλλά και καταγγελίες ασθενών, μόνο στα Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑ.Γ.Ν.Η.) εκκρεμούν 5.000 χειρουργεία, ενώ στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, 2.700 χειρουργεία, με τον συνολικό αριθμό σε επίπεδο Κρήτης να υπερβαίνει τις 10.000.

Παρότι από τις 15/11/21 τα χειρουργεία του ΠΑ.Γ.Ν.Η επανήλθαν στην κανονική λειτουργία τους, οι ασθενείς που αναμένουν είναι χιλιάδες, ενώ η Διευθύντρια της Αναισθησιολογικής Κλινικής του νοσοκομείου, επισημαίνει ότι η κατάσταση στο νοσοκομείο είναι οριακή, καθώς σε περίπτωση που χρειαστούν επιπλέον κλίνες COVID ή αν αυξηθεί ο αριθμός των ασθενών στις Μ.Ε.Θ. COVID, θα πρέπει να περιοριστούν άλλες δραστηριότητες στο νοσοκομείο, με προφανείς κινδύνους για τη λειτουργία του.

Στο Βενιζέλειο από την άλλη πλευρά, λειτουργούν 3 από τις 5 χειρουργικές αίθουσες που λειτουργούσαν προ πανδημίας, σύμφωνα με τον Τομεάρχη του Χειρουργικού Τομέα και Διευθυντή της ΩΡΛ Κλινικής του νοσοκομείου, με τις ελλείψεις αναισθησιολόγων να εξακολουθούν να αποτελούν ένα σοβαρό ζήτημα.

Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση έχει ως αποτέλεσμα, ασθενείς, που θα μπορούσαν να χειρουργηθούν δωρεάν στα δημόσια νοσοκομεία, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της υγείας τους, να αναγκάζονται να στραφούν σε ιδιωτικές κλινικές, πληρώνοντας τεράστια ποσά για να χειρουργηθούν.

Από την άλλη, καμία μέριμνα δεν υπάρχει για  τους ασθενείς εκείνους, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν τα υπέρογκα νοσήλια των ιδιωτικών κλινικών. Η κυβέρνηση έχει αφήσει τους ασθενείς αυτούς στην τύχη τους, να βλέπουν την υγεία τους να επιδεινώνεται, χωρίς να μπορούν να κάνουν τίποτα.

Οι Βουλευτές καλούν τον αρμόδιο Υπουργό να αποσαφηνίσει που οφείλεται το γεγονός της πολύμηνης καθυστέρησης σημαντικών χειρουργείων και σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί με σκοπό την αύξηση των χειρουργικών κρεβατιών στα δημόσια νοσοκομεία.

Τέλος ζητούν να απαντήσει αν θα προχωρήσετε στην άμεση δρομολόγηση των μόνιμων προσλήψεων που έχετε εξαγγείλει και να σταματήσετε την «αποψίλωση» άλλων τμημάτων, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ηράκλειο: Αποδυνάμωση της ΜΕΘ του Βενιζελείου καταγγέλλουν οι γιατροί - Ποια είναι η αιτία

Σχολική βία: Μαθητές ξυλοκόπησαν 16χρονο δυο φορές μέσα στο σχολείο του

 

 

 

 

ESPA BANNER