Κρήτη

Ηράκλειο

Σε ποιες περιοχές του Ηρακλείου θα γίνει αντικατάσταση των δικτύων της ΔΕΥΑΗ

δίκτυο ύδρευσης

Με γοργούς ρυθμούς και τμηματικά προχωρά το μεγάλο έργο αντικατάστασης και επέκτασης των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης της Δ.Ε.Υ.Α.Η.
Σήμερα Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, υπεγράφη η σύμβαση με αρ. πρωτ. 1238/8-2-2018 για το έργο «Κατασκευή Δικτύων Ύδρευσης και Αποχέτευσης σε διάφορες περιοχές της πόλης Ηρακλείου(περιοχή Χρυσοπηγής, Παγκρητίου Σταδίου κ.λπ) ύψους 784.998,40 € (χωρίς Φ.Π.Α.).
Η συνολική προθεσμία για την εκτέλεση της, είναι είκοσι τέσσερεις (24) μήνες.
Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Η κ. Γιάννης Ρασούλης και ο κ. Ανδρέας Σουλτάτος, νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΗ Α.Ε.  
 
Τι περιλαμβάνει το έργο
 
Το έργο αφορά στην αντικατάσταση – επέκταση των δικτύων ύδρευσης αποχέτευσης (ακαθάρτων ομβρίων) σε διάφορες περιοχές της πόλης Ηρακλείου και περιλαμβάνει:
1.Κατασκευή αγωγών αποχέτευσης ακαθάρτων συνολικού μήκους 4.400 μ. από πλαστικούς σωλήνες διαμέτρου Φ200, Φ250 με τα αντίστοιχα φρεάτια επισκέψεως συμβολής στροφής και τις παροχές αποχέτευσης και κατασκευή 50μ αγωγού αποχέτευσης Φ200 με τη μέθοδο μικροσήραγγας.
2.Κατασκευή αγωγών αποχέτευσης ομβρίων συνολικού μήκους1.950 μ. από πλαστικούς σωλήνες διαμέτρου από Φ400 έως Φ800 με τα αντίστοιχα φρεάτια επισκέψεως και τα φρεάτια υδροσυλλογής.
3.Κατασκευή αγωγών ύδρευσης συνολικού μήκους 4.000 μ. με σωλήνες πολυαιθυλενίου HDPE 3ης γενιάς 16 Αtm διατομών από Φ 63 έως  Φ 90, με τις αντίστοιχες υδροληψίες, τα φρεάτια, τις απαραίτητες συσκευές για τη σωστή λειτουργία του δικτύου (δικλείδες, αεροβαλβίδες) και τους πυροσβεστικούς κρουνούς στις προβλεπόμενες από τη μελέτη θέσεις.
 
Που θα γίνουν οι παρεμβάσεις
 
Προβλέπονται παρεμβάσεις :

Στην περιοχή της Χρυσοπηγής (ύδρευση αποχέτευση ακάθαρτα και όμβρια)
Στην περιοχή Παγκρητίου Σταδίου (ύδρευση αποχέτευση ακάθαρτα και όμβρια)
Στην περιοχή Δειλινών (σε νέες διανοίξεις ύδρευση αποχέτευση ακάθαρτα και όμβρια)
Στην οδό Αντ. Συμιακού - Αγ. Τριάδα (ακάθαρτα)
Στην οδό Εθνομαρτύρων (όμβρια)
Στις οδούς Πατελάρου & Ραυτοπούλου (ύδρευση αποχέτευση ακάθαρτα και όμβρια)
Στην οδό Εφόδου & Λ. Σοφ. Βενιζέλου (ακάθαρτα)
Στην περιοχή οδού Ιτάνου (λαϊκή αγορά και οδ. Ολύμπου) και Αγ. Γεωργίου - Κινηματογράφος Κρόνος (όμβρια)
 
Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΚΑ 2017ΕΠ00200000 της ΣΑ ΕΠ002 Περιφέρειας Κρήτης).
 
 
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Τα Συνδικάτα του Ηρακλείου για την 8η Μάρτη - Κάλεσμα σε κινητοποίηση

γαρυφαλλο

Με κοινή τους ανακοίνωση, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου,το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ν. Ηρακλείου, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν.Ηρακλείου, το Σωματείο Ιδιωτικων Εκπαιδευτών "Γαλάτεια Καζαντζάκη" και η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου, καλούν σε συμβολική κινητοποίηση την 8η Μάρτη, Ημέρα της Γυναίκας, στις 5 μ.μ. στην Δικαιοσύνης στο ύψος των Δικαστηρίων.

Η ανακοίνωση:

"8 Μάρτη 2021: 164 χρόνια έχουν περάσει από τη μέρα που οι εργάτριες στα ραφτάδικα της Νέας Υόρκης βγήκαν στην απεργία και συγκρούστηκαν με τα αφεντικά και με τις κρατικές δυνάμεις καταστολής, για να διεκδικήσουν καλύτερους όρους δουλειάς και αμοιβής, γράφοντας με το αίμα τους μια από τις πολλές φωτεινές σελίδες στην ιστορία του εργατικού κινήματος. Το 1910, το Συνέδριο των Σοσιαλιστριών Γυναικών καθιέρωσε την 8 η Μάρτη ως μέρα τιμής και αγώνα των εργατριών όλου του κόσμου.

Σήμερα, οι εργαζόμενες και οι γυναίκες της βιοπάλης βρίσκονται αντιμέτωπες με το ίδιο βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα, τους μηχανισμούς και τα επιτελεία του, που με διάφορα ιδεολογήματα και «εκσυγχρονισμένες» μεθόδους προσπαθούν να τις χειραγωγήσουν και να τις πείσουν ότι «ισοτιμία» σημαίνει:

- Τσάκισμα δικαιωμάτων και κατακτήσεων, όπως η κοινωνική ασφάλιση, η προστασία της μητρότητας, η στήριξη του κοινωνικού ρόλου της γυναίκας.
-Αποδοχή πως η μητρότητα είναι εμπόδιο στην «επαγγελματική» ζωή ή και λόγος απόλυσης.
- «Συμφιλίωση» της επαγγελματικής με την προσωπική και οικογενειακή ζωή μέσω της ελαστικής και μερικής απασχόλησης.
-Να δουλεύουν νύχτα –  μέρα και σε βαριές ανθυγιεινές συνθήκες.
- Να συνταξιοδοτούνται σε όλο και μεγαλύτερη ηλικία.
- Να «κυνηγούν» τη γυναικεία «επιχειρηματικότητα» και την «ποσόστωση» της συμμετοχής των γυναικών σε οργανισμούς και επιτελεία που στηρίζουν και προωθούν τη σκληρή εκμετάλλευση όλων των εργαζόμενων.
- Να «προσκυνούν» τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, να εντάσσονται στα σώματα καταστολής και στους ιμπεριαλιστικούς στρατούς που μακελεύουν και ξεριζώνουν τους λαούς, που ευθύνονται για τη δυστυχία των προσφύγων και των μεταναστών, ανδρών, γυναικών και των παιδιών τους.

Βρίσκονται αντιμέτωπες με τα κροκοδείλια δάκρυα και τις εκδηλώσεις «κατά της φυλετικής και εργασιακής βίας» των αστικών επιτελείων και κυβερνήσεων, της Ε.Ε., του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και διεθνώς (ΓΣΕΕ, ETUC, ITUC), δηλαδή όλων όσων πίνουν νερό στο όνομα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Αυτή η βαρβαρότητα, η πραγματική βία, σήμερα εκφράζεται γλαφυρά:

-Με την έκθεση γυναικών και ανδρών της εργατικής τάξης και του λαού στην πανδημία, αφού η υγεία, τα φάρμακα, τα εμβόλια αποτελούν πανάκριβα εμπορεύματα.

-Με την αγωνία των παιδιών των λαϊκών οικογενειών να μάθουν γράμματα σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα κατακερματισμένο που ούτε τα στοιχειώδη δεν τους προσφέρει.
-Στους εργαζόμενους της υγείας, των βιομηχανικών κλάδων, των σούπερ μάρκετ κ.α., που δουλεύουν εντατικά, με ατέλειωτες υπερωρίες, με λειψά μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειάς τους.
- Στις χιλιάδες των ανέργων και σε αναστολή εργαζόμενων που καλούνται να ζήσουν με τα ψίχουλα που περισσεύουν από το καλό «τάισμα» της εργοδοσίας.
-Με τα νέα αντεργατικά μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση, για να ενισχύσει τους κεφαλαιοκράτες και να αυξήσει την εκμετάλλευση των εργαζόμενων, βάζοντας στο γύψο τη συνδικαλιστική οργάνωση, τους διεκδικητικούς αγώνες και την πάλη τους.
- Με την άγρια καταστολή όσων σηκώνουν κεφάλι και υψώνουν τη φωνή τους, γυναίκες, άνδρες και παιδιά – μαθητές και φοιτητές.
- Με τις επεμβάσεις και τους πολέμους των ιμπεριαλιστών που δολοφονούν και ξεριζώνουν χιλιάδες αθώους ανθρώπους.

Οι γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων δεν έχουν κανένα κοινό συμφέρον με τις γυναίκες που στελεχώνουν τα επιτελεία και τους μηχανισμούς της εξουσίας των κεφαλαιοκρατών και των επιχειρηματικών ομίλων, τις κυβερνήσεις τους και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Καμιά σχέση δεν έχουν με τις γυναίκες που ασκούν αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές, τσακίζουν εργατικά – λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες, ξεζουμίζουν και απολύουν εργαζόμενες και εργαζόμενους.

Δεν έχουν τίποτα κοινό με όλους αυτούς που την ανθρώπινη ζωή δε διστάζουν να τη θυσιάσουν στο βωμό των κερδών τους. Με όλους αυτούς που κρύβουν ότι η μήτρα που γεννά τα οξυμμένα προβλήματα των εργαζόμενων, ανδρών και γυναικών, την ανισοτιμία, είναι η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Που απευθύνουν καλέσματα για «φεμινιστική ενότητα» και «απεργίες φύλου», αδιέξοδα για την πάλη των εργαζόμενων γυναικών.

Η 8 η Μάρτη του 1857 δείχνει και σήμερα το δρόμο που πρέπει να βαδίσουν οι γυναίκες μαζί με τους άνδρες του καθημερινού μόχθου. Είναι ο δρόμος της ενίσχυσης του ταξικού κινηματος, απέναντι στην αλλοτρίωση του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού, της οργάνωσης και ενίσχυσης της πάλης με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες τους. Για μόνιμη και σταθερή δουλειά, πλήρη εργασιακά δικαιώματα, ΣΣΕ με αυξήσεις. Για δημόσια δωρεάν καθολική υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση. Για προστασία της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Για δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους. Είναι ο δρόμος της πάλης για να σπάσουμε τις αλυσίδες της σιωπής, της εκμετάλλευσης, της ανισοτιμίας."

Ειδήσεις σήμερα 

Σουρβίνος στο Ράδιο Κρήτη: Περιμένω ακόμα και τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων στην Κρήτη

Ηράκλειο - Υπόθεση Μελίνας Παρασκάκη: Αθώα η αναισθησιολόγος

Κρήτη: Η θάλασσα υποχωρεί - Οι κάτοικοι ανησυχούν! (φωτογραφίες)