Κρήτη

Ηράκλειο

Χέρι βοήθειας στην 47χρονη Ηρακλειώτισσα μητέρα που ζει στο σκοτάδι από τα Χριστούγεννα

αλληλεγγύη

Σε καλό δρόμο βρίσκεται η υπόθεση με την 47χρονη άνεργη χωρισμένη μητέρα με τα 4 παιδιά, από τις Βασιλείες που η ΔΕΗ τις ημέρες των Χριστουγέννων της έκοψε το ρεύμα, λόγω οφειλής 8.000 ευρώ. Μετά από τα συνεχή δημοσιεύματα του ekriti.gr  αρκετοί άνθρωποι ευαισθητοποιήθηκαν και βοήθησαν την άνεργη μητέρα, είτε με τρόφιμα, είτε με έναν καλό λόγο, είτε με ψυχολογική υποστήριξη.

Όμως ο χρόνος έτρεχε και η μητέρα συνέχιζε να ζει στο σκοτάδι μαζί με τα παιδιά της στο σπίτι τους στις Βασιλειές, η εμπλοκή με την Πολεοδομία υπάρχει αφού ο μηχανικός που της έφτιαξε με κακοτεχνίες το σπίτι έχει εξαφανιστεί και έτσι το ρεύμα συνεχίζει να είναι εργοταξιακό αντί οικιακό, και η ίδια συνεχίζει να είναι χωρίς δουλειά και χωρίς χρήματα για να κάνει έστω ρύθμιση στην ΔΕΗ να της ξανασυνδέσουν το ρεύμα.

Από παντού αδιέξοδο. Μέχρι που πρόσφατα  μία κυρία από το Ρέθυμνο επικοινώνησε μαζί της ζητώντας να την δει. Και το θαύμα έγινε… Το ανθρώπινο ενδιαφέρον και το μεγαλείο ψυχής της, έσκυψαν ουσιαστικά πάνω στο πρόβλημα της κ. Κυριακής. Της έδωσε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, για να δει τι θα κάνει με την ΔΕΗ και της γνώρισε ένα φίλο της Πολιτικό Μηχανικό που θα την βοηθούσε στο μπέρδεμα της άδειας στην Πολεοδομία.

«Ο Πολιτικός Μηχανικός  που μου γνώρισε η κυρία από το Ρέθυμνο, βρήκε τον μηχανικό που μου έβγαλε την άδεια, είναι στην Κύπρο και ψάχνει αυτές τις ημέρες στην Πολεοδομία μήπως αφήσω την παλιά σύνδεση με το χρέος που ανήκει στο όνομα του πρώην άνδρα μου και κάνω μια νέα σύνδεση στο όνομα μου. Έτσι θα αλλάξουν τα δεδομένα….» αναφέρει στο ekriti η κ. Κυριακή.

«Επίσης περιμένω να βγει η προκήρυξη για τους φύλακες μνημείων, να υποβάλω αίτηση έστω και για νυχτερινή φύλακας, αφού πριν μερικές μέρες πήρα την  πιστοποίηση με 19. Μάλιστα η κυρία από το Ρέθυμνο μου ζήτησε να πάω να μάθω και αγγλικά και θα πληρώσει αυτή. Τι να πω… στις γιορτές είχα απογοητευτεί και έλεγα δεν υπάρχουν άνθρωποι.  Τώρα ο θεός μου φανέρωσε τόσους που η απογοήτευση μου απομακρύνθηκε. Τους ευχαριστώ…» ολοκληρώνει η κα Κυριακή. 

Μάρα Μπέκα

Κρήτη

Καιρός στην Κρήτη: Λίγες νεφώσεις με αρκετή ζέστη για την εποχή - βίντεο

ήλιος με δόντια

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, προβλέπει το προγνωστικό μοντέλο της ΕΜΥ για σήμερα Τετάρτη, 14 Απριλίου. 
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί πό 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Μάχη της Κρήτης: Ακυρώθηκε η προκλητική εκδήλωση μετά την κατακραυγή

Κρήτη - κορωνοϊός: "Έκρηξη" με 170 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο