Κρήτη

Ηράκλειο

Σαφείς αιχμές Αρναουτάκη για σκοπιμότητες στο έργο του δρόμου Μεσαράς

Δρόμος

Σαφείς αιχμές για σκοπιμότητες που πήγαν πίσω το μεγάλο έργο του δρόμου της Μεσσαράς με αποτέλεσμα να μην χρηματοδοτηθεί από το νέο ΕΣΠΑ  άφησε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ράδιο Κρήτη ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης.

Ο Περιφερειάρχης θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα για καθυστερήσεις και ένα «ατελείωτο» πολύμηνο διαγωνισμό αλλά και την επιλογή του μειοδότη με τα γνωστά δικαστικά προβλήματα με αποτέλεσμα να μην προχωρήσει η σύμβαση και να χαθεί το ΕΣΠΑ..

«Θα κάνουμε τα πάντα δήλωσε ο κ.Αρναουτάκης προκειμένου να χρηματοδοτηθεί από εθνικούς πόρους και γι αυτό πρόσθεσε έχω κάνει επαφές με τον υπουργό υποδομών κ.Σπίρτζη για να ξεπεραστούν τα προβλήματα και το έργο που υπολείπεται για την ολοκλήρωση του δρόμου να ξεκινήσει από τη νέα χρονιά.

Να θυμίσουμε ότι απομένουν η ολοκλήρωση του στομίου της σήραγγας Αγίας Βαρβάρας,  η συνολικού μήκους 220 μέτρων κατασκευή της γέφυρας Πανασσού, ο  κόμβος Πανασσού- Γέργερης και εργασίες αποκατάστασης των πρανών. 

Στο μεταξύ στην ενεργοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» με την έκδοση έξι προσκλήσεων στον τομέα των υποδομών, προχωρά η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Υπουργείου Οικονομίας.Η δράση περιλαμβάνει και δύο έργα που αφορούν στην αναβάθμιση του ΒΟΑΚ, στο τμήμα Γούρνες – Χερσόνησος και στο έργο της αναβάθμισης και βελτίωσης του  οδικού τμήματος Πάνορμος – Εξάντης στο Ν. Ρεθύμνου. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας, η υλοποίηση των παρεμβάσεων θα έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της προσπελασιμότητας των περιοχών κατά μήκος του ΒΟΑΚ, με σημαντικά αποτελέσματα στην οικονομία ολόκληρης της Περιφέρειας Κρήτης κυρίως σε σχέση με την αγροτική αλλά και την τουριστική ανάπτυξη. Η ενδεικτική συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη ανέρχεται στα 95.000.000 ευρώ.

Κρήτη

Ηράκλειο

Κορωνοϊός: Δεύτερο μόνιμο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Ηράκλειο για δωρεάν rapid test

εοδυ πλατεία

Η πλατεία Ελευθερίας δεν θα είναι το μοναδικό σημείο, όπου οι πολίτες μπορούν να κάνουν δωρεάν rapid test για τον κορωνοϊό.

Οπως δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ράδιο Κρήτη ο υπέυθυνος του ΕΟΔΥ για την Π.Ε Ηρακλείου Πάνος Μαματζάκης, από αύριο Τρίτη 20 Απριλίου 2021, όσοι το επιθυμούν θα μπορούν να κάνουν τη διαδικασία, από συνεργείο του ΕΟΔΥ στην πλατεία της Αγίας Αικατερίνης, πλησίον του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Μηνά, και θα λειτουργεί 10.00-14.00, Κυριακή με Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός των μαθητών Λυκείου και τν εκπαιδευτικών, από σήμερα self test οφείλουν να κάνουν και εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, οπότε η επαλήθευση τυχόν θετικών τεστ, είναι επιβεβλημένη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Διαγραμμίσεις, κολονάκια και... αγανάκτιση στη Λεωφόρο Κνωσού (βίντεο-φωτο)

Ηράκλειο: Ξεχειλίζει η οργή για τα υδρόμετρα - Σπείρα... επαγγελματιών "χτυπά" ανελέητα

Κρήτη - κορωνοϊός: Μειώνονται οι ασθενείς - Σταθερές οι εισαγωγές σε ΜΕΘ