Παρασκευή 6 ΔΕΚ 2019 08:52
 • Ηρακλειο
  14°C
 • Χανια
  13°C
 • Ρεθυμνο
  13°C
 • Λασιθι
  14°C
Ekriti.gr Logo

Σοφία Ζαχαράκη στο Ράδιο Κρήτη: Λύση και στη στέγαση για τους αναπληρωτές

Σοφία Ζαχαράκη στο Ράδιο Κρήτη: Λύση και στη στέγαση για τους αναπληρωτές

Σοφία Ζαχαράκη

“Θα θέλαμε να λύσουμε το πρόβλημα της διπλής μοριοδότησης στις απομακρυσμένες περιοχές, το οποίο να συνδέσουμε και με πρόγραμμα στέγασης των αναπληρωτών” ανέφερε από το Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη, η Υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη που βρίσκεται για δεύτερη ημέρα σήμερα στο Ηράκλειο.

Η Υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη υποστήριξε ότι βρίσκεται σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων για την αντιμετώπιση του θέματος, ενώ έκανε σαφές πως το συγκεκριμένο θέμα αποτελεί πάγιο αίτημα όλων και θα ικανοποιηθεί.

Σε σχέση με τις προσλήψεις των αναπληρωτών, η κ. Ζαχαράκη τόνισε πως γίνονται προσπάθειες ώστε οι αναπληρωτές να γνωρίζουν ήδη από τον Αύγουστο, το πού θα τοποθετηθούν προκειμένου να γίνεται και σωστότερος προγραμματισμός.

Αναφερόμενη στους διορισμούς της Ειδικής Αγωγής η Υφυπουργός εκτίμησε ότι θα γίνουν εντός των χρονοδιαγραμμάτων, ενώ τόνισε πως υπάρχει πρόθεση από τον ίδιο τον πρωθυπουργό να συσταθεί μια διυπουργική επιτροπή η οποία να κάνει μια δημογραφική αποτύπωση που θα συνδυαστεί με τα δημοσιονομικά δεδομένα ώστε να προχωρήσουν νέες φάσεις μόνιμων διορισμών.

Η Σοφία Ζαχαράκη αναφέρθηκε και στο θέμα του μαθήματος της Οδικής Ασφάλειας στα σχολεία, για το οποίο διευκρίνισε πως αποτελεί μία από τις βασικές παραινέσεις για να εφαρμοστεί πιλοτικά σε κάποιες μονάδες ήδη από την περίοδο 2020 – 2021 και στη συνέχεια να υπάρξει καθολική εφαρμογή.

Η Υφυπουργός αναφέρθηκε ακόμα στο θέμα πιστοποίησης εντός των σχολικών μονάδων για ξένη γλώσσα και πληροφορική, για το οποίο και υποστήριξε πως το Υπουργείο προωθεί τις σχετικές ρυθμίσεις.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη της κ. Ζαχαράκη στο Ράδιο Κρήτη

Η ΣΟΦΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ, by ekriti newsportal

 

Διαβάστε επίσης. . .

Έκπληκτοι παρακολουθούν την καταστροφική επέλαση του δάκου, ακόμα και αγρότες που έχουν περάσει τη ζωή τους στα...
Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στην Κρήτη, προβλέπει για σήμερα Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου, η Εθνική Μετεωρολογική...
Είναι τόσο γνώριμες οι εικόνες που σχεδόν δεν δίνουμε σημασία. Η καταπάτηση χώρου από καταστήματα του κέντρου είναι...