Κρήτη

Ηράκλειο

Ψηφιακές υπηρεσίες στους πολίτες από την Πολεοδομία Ηρακλείου

ηράκλειο από ψηλά

Υπεγράφη  από την Αντιδημαρχία Πολεοδομίας η σύμβαση με τον ανάδοχο για την υλοποίηση του έργου «Δημιουργία Εφαρμογής Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών (GIS)» η οποία θα αφορά στο σύνολο του Καλλικρατικού Δήμου Ηρακλείου. Η εφαρμογή αυτή είναι ένα ακόμη βήμα υλοποίησης του στρατηγικού σχεδίου που έχει θέσει σε εφαρμογή η Πολεοδομία για να βελτιώσει τις υπηρεσίες που παρέχει στους δημότες.
Αντικείμενο του έργου είναι η δημιουργία Υποδομής Γεωχωρικών Πληροφοριών μέσω της οποίας τα δημόσια γεωχωρικά δεδομένα του Δήμου θα καταστούν ελεύθερα και διαθέσιμα προς τους επαγγελματίες και τους πολίτες, χωρίς περιορισμούς δικαιωμάτων και με χρήση ανοιχτών προτύπων, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή οδηγία Inspire και την κείμενη νομοθεσία.
Η εν λόγω υποδομή θα αξιοποιήσει και έργα που υλοποιήθηκαν στο παρελθόν για τον καποδιστριακό δήμο Ηρακλείου, με γεωγραφική επέκταση και επικαιροποίηση των δεδομένων και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών ακόμη και σε τετάρτου επιπέδου. Πρακτικά αυτό σημαίνει ακόμη και την παροχή βεβαιώσεων με ψηφιακή υπογραφή άμεσα από τον υπολογιστή του ενδιαφερόμενου χρήστη, χωρίς καμία γραφειοκρατία και χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία του στην υπηρεσία.
Το άνοιγμα των δεδομένων θα συμβάλλει στη βελτίωση της αξιοπιστίας και στην μείωση του κόστους της προσφερόμενης υπηρεσίας αφού θα έχουν πλέον όλοι πρόσβαση σε πληροφορίες που μέχρι τώρα είναι δύσκολο, χρονοβόρο και ενδεχομένως κοστοβόρο να αποκτήσουν όπως:
→ Όρια οικισμών
→ Οδικό δίκτυο
→ Οριοθετήσεις ρεμάτων  
→ Τροποποιήσεις σχεδίου πόλης
→ Ρυμοτομικά σχέδια
→ Εγκεκριμένα ΓΠΣ-ΣΧΟΟΑΠ
→ Ζώνες προστασίας αρχαιοτήτων
→ Δασικές εκτάσεις
→ Ζώνες αντικειμενικών αξιών
Το σύστημα θα έχει τη δυνατότητα επέκτασης για ένταξη στην εφαρμογή και άλλων θεματικών ενοτήτων γεωχωρικών δεδομένων όπως:
→ Αρχείο Οικοδομικών Αδειών
→ Τεχνικών Έργων
→ Πρασίνου
→ Πολιτικής Προστασίας και Ετοιμορρόπων κατασκευών
→ Δημοτικής Περιουσίας
→ Παλιάς Πόλης
Είναι προφανές ότι με την υλοποίηση του έργου, υπηρετείται η διαφάνεια και η διαχειριστική υπευθυνότητα του Δήμου Ηρακλείου, ενώ επέρχεται σημαντική μείωση κόστους από την αποδοτικότερη λειτουργία του συνόλου των προσφερόμενων υπηρεσιών.
 
 

Κρήτη

Κρήτη: Τον "έκαψε" η κοκαΐνη

κοκαίνη

Συνελήφθη, χθες (24.09.2021) το βράδυ σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού, ένας αλλοδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, από αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας (24.09.2021) το βράδυ πραγματοποιήθηκε έλεγχος στον αλλοδαπό, κατά την διάρκεια του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 20,39 γραμμάρια κάνναβης.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού.

Συλλήψεις για μικροποσότητες κοκαίνης και κάναβης έγιναν σε Λασίθι και Χανιά.

ΛΑΣΙΘΙ

Συνελήφθη, χθες (24.09.2021) το βράδυ σε περιοχή του Δήμου Αγίου Νικόλαου, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Λασιθίου, ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, από αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας χθες (24.09.2021) το βράδυ πραγματοποιήθηκε έλεγχος στον ημεδαπό ο οποίος επέβαινε σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, κατά την διάρκεια του οποίου βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κοκαΐνης.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης.

ΧΑΝΙΑ

Συνελήφθη, χθες (24.09.2021) το βράδυ στα Χανιά, από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ) του Τμήματος Τροχαίας Χανίων, ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, από αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας χθες (24.09.2021) το βράδυ πραγματοποιήθηκε έλεγχος στον ημεδαπό, κατά την διάρκεια του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Βγήκαν οι σιδηρολοστοί... για μία θέση πάρκινγκ!

Κρήτη: Νέα "καραβιά" προσφύγων - Πού θα φιλοξενηθούν

Κρήτη: Οι πελάτες ήταν όρθιοι - Τσουχτερό πρόστιμο στον ιδιοκτήτη καφέ μπαρ

ESPA BANNER